Hoe zit het nu - Zwangerschapsforum

firefly - schreef op 31-05 om 06:44
Hallo allemaal,
Wij proberen zwanger te worden, maar hoe zit het nu met de telling van de aantal weken? Dit vraag ik omdat ik op baby24 het volgende heb gelezen.
Vaststelling van de uitgerekende datum tijdens de termijnecho
Tijdens de  termijnecho  kan bepaald worden wat de bevruchtingsdatum was. De betrouwbaarheid hiervan is erg groot. Een gemiddelde zwangerschap duurt vanaf de  bevruchting  38 weken. Op basis hiervan wordt de uitgerekende datum vastgesteld.
Duurt een gemiddelde zwangerschap nu 38 of 40 weken? Dit ligt aan het moment waarop je begint met tellen. Vanaf de bevruchting is dit 38 weken. Vanaf het moment van de eerste dag van je laatste menstruatie is dit 40 weken. De laatste telling wordt doorgaans gebruikt om aan te geven hoelang je zwanger bent. Lees meer over dit  zwangerschapsduurmysterie

We hebben net mijn vruchtbare periode gehad en onze eerste poging en je raadt het al, ik denk dat ik/heb verschijnselen. (Ja, het kan best zijn dat mijn lichaam mij voor de gek houd) 

Maar als ik symptomen opzoek, zeggen ze dat bijvoorbeeld misselijk na x weken kan voorkomen. En dat kan nu dus ook kloppen dat ik de 40 weken telling aanhoud. Maar als ik de 38 weken telling aanhoud weer niet. Kan iemand mij helpen? 

12 antwoorden en 493118x bekeken
sharishvr - schreef op 31-05 om 10:15
13 weken
Klopt allebei hoor. Bv je bent 6weken zwanger (telling40w) dan ben je EFFECTIEF 4weken zwanger (telling38w). Je moet eigelijk dus rekenen met 40weken. Ik ben geen goed iemand voor uitleg te geven. Maar als je symptomen voelt kan dit gewoon kloppen of het nu 38 of 40 weken is. Die 2 weken krijg je er gratis bij. 
firefly - schreef op 31-05 om 10:26
Ik twijfel nog steeds, aangezien onze eerste poging is begonnen op de 26ste, dan zou 5 dagen later toch wel heel vroeg zijn om symptomen te hebben? 
Anoniem (Gast) - schreef op 31-05 om 11:09
Het lijkt mij sterk dat je na 5 dagen al symptomen hebt. Lijkt mij meer puur toeval. Er zijn wel meer vrouwen die dat hadden en zwanger bleken.

Ik voelde mijn kindjes met 9/10 weken al bewegen. Wat volgens de theorie ook niet zou kunnen. Toch is het bevestigd met een echo. Baby bewoog en ik voelde het.

Hoe het zit met die telling. Je telt vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. De meeste vrouwen hebben na 14 dagen een eisprong. Dan tel je 40 weken. Je krijgt dus 2 weken kado. Telling van 38 weken wordt eigenlijk niet gedaan. Bij je eerste echo. Tegenwoordig met 8/9 weken geloof ik. Stellen ze een termijn vast. Met de termijn echo van 11/12 weken wordt de uitgerekende vast gezet. Dit kan een paar dagen schelen. Dat komt omdat het opmeten heel nauwkeurig ligt. Ook kan het bevruchte eitje wat langer hebben rond gezwommen.

Gewoon tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie. Die houd iedereen aan. 
firefly - schreef op 31-05 om 12:27
Ik heb de volgende symptomen
- misselijk geduurde de dag.
- metaalachtige smaak (dit symptoom kende ik niet)
- extreem droge ogen (ook een symptoom dat ik niet kende)
- het niet meer lekker vinden ruiken van koffie (geen drinker, maar vond het wel lekker ruiken) en mijn meest favoriete wasmiddel, gadver wat stinkt dat nu zeg. Maar ook dat ik geuren veel sterker oppik. 
Als de 40 weken telling klopt, dan zou ik theoretisch nu wel 2 weken en 6 dagen zwanger zijn. 

stff48 - schreef op 31-05 om 14:16
25 weken
Idd gewoon tellen vanaf hè laatste menstruatie . Is het simpelste .. laat je niet gek maken door vroege symptomen want je lijf kan gekke dingen doen soms  
Bs1987 - schreef op 31-05 om 15:31
Maar.is het lichaam dan zo erg dat het niet 1 maar meerdere symptomen faked?
Lisa V. (Gast) - schreef op 31-05 om 16:09
Bs1987, absoluut. Ik had alle symptomen behalve misselijkheid, en ik ben na een bloedtest, zéker niet zwanger.

Dit wil trouwens niet zeggen dat je je alles inbeeldt of dat je lichaam dit 'faket'. Bij mij zou het komen door het ontpillen. En jaja, ik ben al bijna 5 maanden gestopt met de pil en heb pas na 4 maanden deze symptomen. Pas gestopt zijn met hormonale anticonceptie kan dus ook invloed hebben.
Anoniem (Gast) - schreef op 31-05 om 16:13
Nee je lichaam houd je niet voor de gek dat doen wij zelf????. Je hormonen gieren door je lijf. Vaak net gestopt met de pil. De zin om je voort te planten zijn zo groot dat je overal heel erg oplet. Je bent veel meer gefocust op wat je voelt. 

Adem in en uit. Probeer er Zoveel de van te genieten. En probeer iets minder te focussen op wat je voelt. 
Bs1987 - schreef op 31-05 om 16:13
Ze heeft de afgelopen 10 jaar geen pil  geslikt . Dus onthullen is het niet.

Het is ook iets wat ze nooit bij menstruatie heeft . Ze.os.misselijk ijzersmaak etc etc. Het voelt allemaal.zo.toevallig. tuurlijk willen we het enorm maar het is niet zo dat we bij elk pijntje denken van ja het is raak. Dit is nu iets wat al 1 dagen aanhoudt de klachten. 

Toevallig of.geluk.  Her is nog 2 weken afwachten 
Anoniem (Gast) - schreef op 31-05 om 16:22
Ik heb net jullie andere topic gelezen. Voor jullie is het proces net iets anders. 

Ik weet niet of jullie al langer mee lezen op zwanger worden forums. Wat je het meest leest is dat de vrouw juist zwanger bleek toe ze geen kwaaltjes had. Zegt natuurlijk niks over jullie. 

Zelf denk ik dat je er nu nog niks van kan voelen. Als de bevruchting al plaats heeft gevonden op de 26ste maak je nog maar zo minimaal hcg aan dat dat nauwelijks merkbaar zou moeten zijn. Maar niks is onmogelijk. 

Jullie zullen echt moeten afwachten en het een beetje te laten rusten. Zijn jullie bekend met het fenomeen dat als je denkt dat je misselijk bent je ook misselijk wordt? Jullie kwaaltjes komen hier zoveel voorbij. Het is jullie eerste poging niet heel gek dat zij zich zo voelt. 

Duimen maar want het zou zo toch maar eens kunnen zijn. Wij kunnen niet zeggen ja zwanger. Want al is het eitje bevrucht zegt het nog niks of het zich wel nestelt komende dagen. 
Anoniem (Gast) - schreef op 01-06 om 01:24
Firefly & BS zijn een setje toch? Wat bijzonder een man op het forum en dan actief over kwaaltjes, menstruatie, etc! Welkom hoor!
Bs1987 - schreef op 01-06 om 06:23
Klopt ik ben de verloofde van firefly . 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe zit het nu' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan