Schuldig voelen over eetpatroon - Zwangerschapsforum

Kathe (Gast) - schreef op 19-12 om 08:14
Dag dames

Ik ben momenteel 9 weken zwanger en ben nu al een drietal weken elke dag misselijk. Bijkomend heb ik gewoon geen eetlust. Het is elke dag een strijd om iets te zoeken dat ik kan eten zonder dat mijn maag ervan omdraait. Voorlopig snakt mijn lichaam vooral naar yoghurt en fruit. Dat eet ik dan ook regelmatig. Als iets gegeten heb, is mijn maag rustiger en dan probeer ik ook nog wat brood met iets van beleg te eten. Zodat ik toch maar wat binnen krijg. Droge koekjes gaan ook redelijk goed. Maar voor de rest... Warme maaltijden krijg ik echt niet binnen. Ik heb dit in het begin nog geprobeerd, maar dat was echt een marteling! Ik kreeg het gewoon niet weg geslikt. Gelukkig nog niet moeten overgeven, dus wat ik binnen krijg, blijft wel binnen. 

Nu begin ik me hier schuldig om te voelen. Ik ben bang dat ik te weinig goede voedingsstoffen binnen krijg voor mijn babytje. Ik wil wel gezonder en gevarieerd eten, dat deed ik namelijk ook goed voor mijn zwangerschap. Maar mijn lichaam protesteert. In het begin was ik oke met de gedachte: luister naar je lichaam en probeer binnen te krijgen wat lukt. Maar nu begin ik me er dus meer en meer zorgen over te maken... Ik neem wel zwangerschapsvitaminen elke dag. Maar goed, dat vervangt niet alles natuurlijk.

Iemand in een gelijkaardige positie (gezeten)? Hoe gaan jullie daarmee om? En hebben jullie nog tips om toch wat meer te kunnen eten tijdens misselijkheid?
3 antwoorden en 16464920x bekeken
Ano (Gast) - schreef op 19-12 om 08:39
1 tip: laat die vitamines vallen. Ze maken nog veel meer extra misselijk. Enkel foliumzuur is voldoende de eerste weken. Verder  wil ik je nog veel sterkte wensen en je wat gerust Stellen.
Ik had net hetzelfde tussen 5 en 11 weken. Ik heb hiervoor meerdere keren bij de dokter gezeten, maar ze zei altijd dat ik mij niet schuldig moet voelen en gewoon eten wat ik binnen krijg, al is dat ongezond. De baby neemt zelf wat hij/zij nodig heeft.
Ondertussen 14 weken en de baby heeft er inderdaad niks aan over gehouden! Super gezond! Alleen ik ben momenteel nog steeds 6 kg onder mijn startgewicht ondertussen sinds 13w wel weer gestart met de vitamines 
Sharon - schreef op 19-12 om 08:59
Hey Kathe,
Ik ben momenteel 7,5 week en ben ook al een eindje 24/24 misselijk. Ik eet gewoon wat ik binnen krijg. Water en groenten zijn op dit moment bijna geen optie, of ik moet de groenten gaan verstoppen. Voor mij is het fruit, drinkyoghurt en noodles/pasta. Voor mij was dit ook moeilijk want ik had hele hoge verwachtingen om super gezond te eten. Maar ooit zal die misselijkheid stoppen en kan je terug gezonder eten. Als je je echt zorgen maakt, zou ik even spreken met jouw dokter. 
Jo (Gast) - schreef op 19-12 om 12:48
Ik had precies hetzelfde. Warme maaltijden gingen gewoon echt niet. Ik ging wel boven de pot. 
Dus ik at vaak wat ik daarvan wel lustte. Vaak was dat vlees en dat at ik daarbij komkommer/tomaat of paprikaatjes.  Ik heb dat zo veel vervangen voor warme groente.
En aardappels heb ik niet gegeten. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Schuldig voelen over eetpatroon' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan