van 8 naar 5-6 weken - Zwangerschapsforum

Marike - schreef op 08-03 om 14:22
Hoi allemaal
Hoewel ik zelf denk dat het echt onmogelijk is hier even de vraag..
Gisteren had ik mn eerste echo op 8+3. De verloskundige zag niets alleen iets op de baarmoederwand en dacht aan een buitenbaarmoedelijke zwangerschap.
Doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar zagen ze in de baarmoeder twee vruchtzakjes, waarvan 1 leeg en 1 met een embryo, geschatte tijd 5-6 weken, geen kloppend hartje. ( ook irri dat ze iets heel anders zagen dan bij de vk) Nu moet ik volgende week terug voor een echo. Mijn laatste menstruatie was op 7 januari en ik testte flink positief op 4 februari. Dus ik kan nooit 5-6 weken zwanger zijn met een positieve test van 4 weken geleden toch. De gynaecoloog zei dat de eisprong en zo nogal kon verschillen en zaadjes langer kunnen leven. Dat snap ik allemaal maar ik kan toch niet positief testen als ik dus (volgens haar berekening) net de eisprong had gehad?
Ik heb zelf geen hoop, wil ook geen valse hoop krijgen, ik weet gewoon dat het niet klopt. Maar ben wel benieuwd of iemand een soortgelijk ervaring heeft? Dit is toch om gek van te worden.
9 antwoorden en 10165322x bekeken
Kiki (Gast) - schreef op 08-03 om 21:10
Nee lijkt me geen goede zwangerschap. Ik hoor zo vaak van die onzin die gynaecologen of vk’s uitkramen over eisprongen weken later of “diaweken” waarin de groei dan een week stil zou hebben gestaan enz. Sorry maar als je zelf weet wanneer je hebt getest, dan kan je bijna niet nu een vruchtje hebben zonder hartslag en dat het dan straks nog een gezonde zwangerschap wordt. Het zou fijn zijn als je daarin wat meer serieus zou worden genomen, zodat je ook wat sneller geholpen kan worden. Maar goed: ik ben geen arts, wat gaan ze nu doen? 
Marike - schreef op 09-03 om 07:38
Ja ik sta er precies hetzelfde in als jullie hoor. Ik kan gewoon niet voor of tijdens de bevruchting een positieve test hebben. Ik ga er ook van uit dat het gestopt is met groeien. Maar ondertussen zit je wel een week te wachten. 
Donderdagavond heb ik weer een echo bij de verloskundige en maandag bij de gynaecoloog. Dan weten ze zeker of het zo is als ik denk en dan kijken of ik via natuurlijke weg of met medicijnen een miskraam krijg.  
Kiki (Gast) - schreef op 09-03 om 20:42
Hmmm ja je moet maar zo denken dat het toch ook wel goed is om het zeker te weten dat het niet meer groeit. Ik wens je veel sterkte en straks een gezonde zwangerschap toe. 
Nijntje - schreef op 09-03 om 21:41
Ja indd je moet het toch zeker weten ook wat de eventuele vervolg stappen zijn
Marike - schreef op 14-03 om 13:06
Vanmorgen zelfde beeld op de echo. Overlegd wat te doen. Afwachten vind ik niet fijn, dat doe ik zonder dat ik het weet al 3-4 weken. Oproep voor curettage kan 3 weken duren. Dat is mij te lang. Dus gekozen voor medicatie. Donderdagochtend moet ik in het ziekenhuis onder toezicht de eerste tablet nemen, die het zwangerschapshormoon gaat stoppen. Vrijdagmiddag neem ik dan thuis de tabletten in om de miskraam in gang te zetten.
 Bedankt voor het meedenken! 
Sanne (Gast) - schreef op 14-03 om 13:08
Heel veel sterkte gewenst Marike.
Nijntje - schreef op 14-03 om 13:34
@marike heel veel sterkte meid!
Kiki (Gast) - schreef op 14-03 om 19:54
Sterkte Marike. Schandalig dat curretage 3 weken moet duren. Ik ben geen fan van tabletten, maar zo krijg je moeilijk een echte keuze. Zet hem op en veel beterschap. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'van 8 naar 5-6 weken' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan