6 weken zwanger en bruinoud bloed? - Zwangerschapsforum

dounja - schreef op 12-04 om 13:59
Hoi, 

Ik ben net 6 weken zwanger, helaas geniet ik nu niet van mijn zwangerschap omdat ik erg in paniek ben. Woensdagavond had ik een beetje oudbloed (denk ik )  aan mijn wc papier (sorry) Het zat me niet lekker, Gisteren voor mij geruststelling een echo gehad. Helaas is hier nog niet veel op te zien om dat het nog erg pril is. Je kon wel een vruchtzakje zien, het vruchtje was nog te klein. Ze vertelde mij zolang ik geen helder bloed is en krampen ik mij geen zorgen hoef te maken. Maar toch doe ik dit!!

wie heeft hier ervaring mee ??
30 antwoorden en 44674005x bekeken
M - schreef op 12-04 om 14:11
Hallo Dounja,

Wat vervelend! Het is allemaal nog zo pril en er is nog helemaal niets van te zeggen. Bij de 1 gaat het fout en bij de ander gaat het wel goed. Krijg je volgende week weer een echo om te kijken of ze het dan beter kunnen zien?
Het enige wat je kunt doen is het op je af laten komen. De natuur gaat zijn gang.
Maar het kan dat je de eerste trimester wat bloed verliest. Mijn vk houd altijd aan als het binnen een uur meer als een maandverbandje vol bloed is bellen. 
Heel veel succes en hoop voor je dat het goed blijft gaan. Zoals ik al eerder zei niemand kan er wat van zeggen want de natuur gaat z'n gang...

Groetjes mamavan2
Iloontjuh85 - schreef op 16-04 om 23:05
Hallo Dounja,

Ik ben inmiddels zelf 2 keer zwanger geweest, maar helaas eindigde het bij mij in een miskraam. Beide keren verloor ik bloed in het begin. Omdat ik het gevoel had dat ik nog zwanger was ben ik beide keren naar de vk geweest. Heb toen echo gehad, maar hier was niks op te zien. Vervolgens bloed laten prikken en als uitslag bleek dat mijn HCG-waarde erg laag was en dat ik dus niet meer zwanger was.

Ik wens je heel veel suc6 en hoop voor je dat het goed blijft gaan. Als je het gevoel hebt dat er iets mis is gewoon aan de bel trekken. Er zijn altijd wel mensen die je kunnen helpen/steunen.

Groetjes Ilona
3de Beebje opkomst - schreef op 16-04 om 23:52
Hey! Nou maak je maar niet te veel zorgen kan gewoon wel wat oud bloed zijn van de innestelling ! Mijn eerste zwangerschap heb ik tot haast 12 weken bruin bloed verloren ! En nu een kern gezonde zoon van 2 jaar !
dounja - schreef op 18-04 om 10:56
Helaas gisteren een miskraam gehad
Iloontjuh85 - schreef op 18-04 om 12:33
@ Dounja, heel erg veel sterkte met dit verlies. Ik kan deze ervaring met jou delen omdat ik zelf ook 2 miskramen heb gehad.
3de Beebje opkomst - schreef op 18-04 om 14:30
Hey Dounja!

Wat ontzettend jammer.......
Sterke met dit verlies!
Jammer dat het bij jou niet zo heeft uitgepakt als bij mij.....
Hoop dat je gauw een goede zwangerschap mag hebben!
M - schreef op 18-04 om 15:00
Wat jammer Dounja. Ik wens je veel strekte toe de komende tijd...
Natas (Gast) - schreef op 19-04 om 11:34
Hallo allemaal ik ben ongeveer 6 weken nu heb ook last van bruine afscheiding dit maakt me enorm onzeker. Mijn eerste echo is eigenlijk over 2 weken maar omdat ik er zo van baal hebben ze m naar aanstaande donderdag verplaatst. Hoop dat het allemaal goed zit
Anoniem (Gast) - schreef op 19-04 om 11:38
Bedankt voor de lieve reacties. Ik ben ook nog eens rit behandeld in het zh heb nu flinke bloedingingen en durf niet terug te gaan . Zit nu bij mijn huisarts in de wachtkamer pfff. @ natas Bertje bruinbloed hoeft niet erg te zijn. Blijf hopen maar ben ook realistisch kan beide kanten opgaan en als jij eerder Een echo wilt dan moet je dit aangeven. De onzekerheid is gewoon een hel. Sterkte
yana (Gast) - schreef op 09-02 om 11:59
hallo allemaal,
 ben nu ook rond 6 -7 weken zwanger  en maak mij enorm veel zorgen en tis nu al derde dag da ik mijn bruin bloed verliez, overmorgen heb een afspraak hoop dat alles goed gaat , heb gehoord van mensen zolang dat het geen helder bloed is moet je geen zorgen maken dus blijve hope
Dounja (Gast) - schreef op 09-02 om 12:20
@yana je kan alleen afwachten. Probeer jezelf niet gek te maken. Ik hoop dat het goed komt. Sterkte.
yana (Gast) - schreef op 10-02 om 10:51
ben juist terug van de dokter, heeft niet veel gezeg wel dat er vruchtzakje te zien is de baby rond 7mm en afwachten moet volgende week terug gaan als de baby tege volgende week gegroeid is dan moet ik absoluut geen zorgen make en nu thuis rustig afwachte en hopen dat hem deze week nog niet uitkomt
Anoniem (Gast) - schreef op 12-02 om 15:20
Heel veel sterkte. Ik heb vorig jaar helaas in je schoenen gestaan. Ala je wilt praten dan kun je me mailen op dounja74@hotmail.com
yana (Gast) - schreef op 14-02 om 20:04
heb deze nacht een miskraam gehad heel veelpijn ben juist terug van de dokter  alles is er uit (((((
Dounja (Gast) - schreef op 14-02 om 20:39
Heel veel sterkte. Ik weet hoe jij je nu voelt????
janna (Gast) - schreef op 10-03 om 14:31
dacht afgelopen zaterdag dat ik net mijn 8e week inging, en verloor ineens bruin bloed. ik de verloskundige gebeld en kon naar de praktijk komen. daar aangekomen kreeg ik een echo, en kon ze de ring zien, en een piepklein vruchtje, helemaal in tact.....maar zo klein dat hij geen 7 weken kan zijn maar ongeveer 5!! dan zou ik mogelijk een late eisprong gehad hebben of hij heeft zich later ingenesteld? hij is te klein voor hartactie, en moet vrijdag weer terugkomen.
heb nog steeds bruinverlies, en met afvegen alleen zit er ook wat roder bloed bij. af en toe zeuren mijn eierstokken, maar verloskundige zei dat t 2 kanten op kan . of hij is 2 weken geleden gestopt met groeien, of hij gaat deze week groeien en kan t goed komen. bloedverlies op zich zegt niet zoveel.
ben zooo bang dat t mis gaat, heb al 4 gezonde kinderen, vorig jaar miskraam gehad, hoop zo dat dit kindje het wel gaat redden! al mijn zwangerschapsverschijnselen zijn er nog, supergevoelige borsten etc. wie herkent dit en ging t wel goed bij?

liefs
iris - schreef op 16-11 om 16:17
Ik weet nog van welk jaar dit berichtje is. Het is in ieder geval van even geleden. Ik heb dit ook meegemaakt en de IVF afdeling in het AZM liet mij 3 weken achter elkaar terug komen. Dus week 7,8 en 9. En in week 9 klopt het hartje niet meer. Zij gaven in week 7 al aan dat het 2 weken achter liep qua groei. En dat dit waarschijnlijk in zou houden dat het vruchtje zou stoppen met groeien. En hier hebben zij gelijk mee gehad. Ik heb maagzuurtabeletten gehad en vaginaal ingenomen. En binnen 1 uur was het vruchtje er uit. 1 cm. en geen ledematen. Dus echt in week 5 blijven steken met de groei. Misschien wel vreemd om te zeggen, maar het was goed om dit ziet om echt bewust te zijn dat het niet haalbaar was om door te groeien... Leuk is het niet en inmiddels zijn wij een paar jaar verder en 40 en zit kinderen er echt niet meer in. Misschien met eiceldonatie. Wij zijn nu bezig met donor 4 in het buitenland.
eva (Gast) - schreef op 31-12 om 03:25
Hoi allemaal.

Ik ben ongeveer 5/6 weken zwanger heb nog geen echo gehad dus kan het niet met zekerheid zeggen, maar ik heb sinds deze avond ineens een heel klein beetje bruin bloed verlies.. begon met alleen toen ik afveegde dathet me opviel en nu zit het ook ertussen als ik plas ook maar een klein beetje.. maar ik maak me wel gelijk heel erg zorgen... op de ene site lees ik weer dat het geen kwaad kan en waarschijnlijk oud bloed is en op de andere. Site lees ik weer dat het een voorteken van een ergere bloeding kan zijn.... dus zit me gelijk helemaal op te vreten en zorgen te maken weet iemand hier meer van of tips?  Alvast bedankt iedereen!!
kim (Gast) - schreef op 16-03 om 09:58
Hoi allemaal 
Ik ben 6 weken zwanger en sinds vrijdag had ik heel veel bloed verloren rood maar naar de ziekehuis geweest en ze konden gelukkige zien dat de hart heen en weer gaat maar ben zo bang.... Dat ik weer een miskraam krijg ik blijf maar bloeden moet vandaag naar de vk heb ze gebelt en moet vandaag langs komen ik hoop dat alles goed gaat
Mie (Gast) - schreef op 28-05 om 06:37
Hier vandaag 6 weken zwanger gisteren echo gehad. Alles leek goed ook al was er nog niet veel op te zien. Nu vandaag opgestaan met wat weinig bruinverlies. Dus schrik zit er wel in. Heb al vier miskramen gehad maar weet niet meer met wat het begon. Dus begin in nu lichtjes terug te panikeren.
Miss (Gast) - schreef op 29-05 om 07:27
Heyhey dames ik ben 6 weken zwanger volgens de test. En ik had gisteren last van bruine afscheiding zo maat 3 x klein beetje. Ben bang het helder bloed ga worden. Vorig jaar ook miskraam gehad. Begon ook zo. Dus ben erg bang. Heb morgen maandag dus een inwendig echo. Ma weet denk nu al de uitkomst.
Anoniem (Gast) - schreef op 01-07 om 19:01
Hoi ik ben 6 weken zwanger vanochtend krijg ik en bruinafcheiding maar laater van de dag was het rood ik ben maar naar verloskundige geweest en gelukkig kon ze het hartje wel zien kloppen maar ze zei als bloeding niet stopt en buikkrampen de kans wel groot dat loopt tot miskraam mijn volgende echo is volgende week ik maak me echt zorgen ik heb 3 maanden trug ook en zwaar miskraam gehad ik hoop niet dat het opnieuw gaat geburen
kim (Gast) - schreef op 04-02 om 10:31
hallo,
ik ben nu ongeveer 7 weken en 3 dagen zwanger en vorige week verloor ik bruin bloed dat stopte maar gister avond begon het weer.
nu weer niks ik weet me even geen raad... vk laat het afweten daar heb ik woensdag een afspraak bij die willen niet eerder..
kan iemand me gerust stelllen?

bella (Gast) - schreef op 22-03 om 23:16
Heyy, ik ben nu ongeveer 7weken zwanger. Half jaar geleden mk gehad  Verlies sinds een week bloed. Na de gemeenschap. Vk zei dat het waarschijnelijk door de gemeenschap kwam. Maar nu bloed ik nog steeds dan weer wel en dan weer niet. 
10maart echo gehad maar nog geen hart actie gezien volgens vk was het nog te klein ben ook totaal niet meer misselijk. Wat denken jullie
jdevries487@gmail.com (Gast) - schreef op 11-07 om 11:44
zaterdag klein beetje helder bloed verloren nu af en toe wat bruinbloed maar zeer weinig is dit een innesteling?
Trisha (Gast) - schreef op 09-08 om 09:02
beste dames,
Ik ben nu 7 weken zwanger en sinds een paar dagen heb ik bruin bloedverlies wat steeds meer wordt (alleen bij het afvegen)
Vandaag had ik ook hele donkere slierten erbij.
Gister ben ik voor echo geweest omdat ik me heel erg zorgen maakte en ook erg veel last van Mn rug heb. Het vruchtje was aan de kleine kant, deze werd geschat op 5,5 week zwangerschap. De gyn kon mij niet gerust stellen want het is alles of niks zei ze. Er was overigens wel hartactiviteit.
Heeft iemand hier ervaring mee? En wat willen die donkere slierten zeggen?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '6 weken zwanger en bruinoud bloed?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan