zwanger en spastische darmen - Zwangerschapsforum

claudia - schreef op 20-07 om 10:41
Hallo ik ben 7 weken zwanger en heb -volgens de dokter- een spastische darm. Heb het nu al 11 dagen, hele dag opgeblazen buik, aandrang om naar de wc te moeten, stuk of 15 darmaanvallen per dag die erg pijnlijk zijn. Heb vanalles geprobeerd, pro biotica, yakult, muesli met yoghurt, molaxole zakjes, bruin brood, kleine beetjes eten, een dag lactose-vrij eten... Niets helpt!! De dokter houdt vol dat het door de zwanherschapshormonen komt, maar ik ben ten einde raad! Kan niet eens meer werken! Heeft iemand hier ervaring mee? Please help!!
32 antwoorden en 44347812x bekeken
Manon - schreef op 20-07 om 11:36
Hallo claudia,
Ik ben nog niet zwanger, wel bezig op zwanger te worden. Maar ik heb ook ontzettend veel last van een opgeblazen gevoel. Ik heb ook alles geprobeerd om er zo min mogelijk last van te hebben. Nu ik alles geprobeerd heb, heb ik wel minder last, minder pijn.

Heb je misschien veel stress?? Ik hoop snel dat de klachten minder worden en kan gaan genieten van he zwangerschap.

Groetjes manon
claudia - schreef op 22-07 om 19:23
Bedankt voor jullie medeleven! Stress heb ik eigenlijk helemaal niet, had het erg rustig zo in de ww met het mooie weer. De dokter zegt dat door de zwangerschap het hormoon progesteron ervoor kan zorgen (door verhoging hiervan) je eerder een spastische darm kan krijgen. Kan helaas door de krampen niet echt genieten van de zwangerschap  Inmiddels ook al 13 dagen diarree en 1 kilo afgevallen dus vanochtend maar wat ontlasting ingeleverd en bloed laten prikken om te laten kijken of het toch niet iets anders is??
Inderdaad jammer dat er geen medicijn is tegen spastische darm om tijdens de zwangerschap te nemen want de dokter zei dat die er inderdaad is, maar niet voor nu dus  Wordt vervolgd zullen we maar zeggen...
claudia - schreef op 07-08 om 09:11
Na 13 dagen diarree was de dokter niet meer zo overtuigd van de spastische darm en het kon zijn dat het het Rotra virus was (het virus dat diarree veroorzaakt). Mijn bloed en ontlasting zijn gecheckt en daar vonden ze ook niks in.
Inmiddels zit ik op week 9 en de hevige krampen zijn weg en de stoelgang normaal. (gelukkig!) Af en toe nog een krampje maar dat is te verwaarlozen. Hopelijk blijft het nu weg.
Manon - schreef op 07-08 om 16:31
Hoi claudia,
Gelukkig heb je geen hevige krampen meer.
Geniet verder van je zwangerschap.
Groetjes manon
Miss Butterfly - schreef op 09-08 om 14:07
super!
Eveline (Gast) - schreef op 09-08 om 15:41
Misschien was het uiteindelijk gewoon een virusje. Heb dezelfde klachten die je noemt 2 maanden geleden ook gehad. Toen heerste er zo'n soort buikgriep. Maar fijn dat het over is en hopelijk blijft het weg!
mrsvk17 - schreef op 14-08 om 09:27
Ik heb al 4 jaar problemen met mn darmen, als ik juist bruin brood eet en kruidigeten krijg ik krampen. Ik eet nu veel beschuit ipv brood. En geen uien en kruiden dan gaat t goed bij mij!
claudia - schreef op 26-08 om 13:05
Ja echt superfijn dat het weg is. We houden het maar op de eerste kwaaltjes van de zwangerschap
dammie - schreef op 31-08 om 07:43
Ik ken het probleem spastische darm... alleen bij mij heel wisselend. Van naar de de wc rennen tot niet kunnen gaan.
Begin van de zwangerschap ook meer last van me darmen gehad.. moest ik echt rennen..
over het algemeen kon ik gewoon normaal naar het toilet. Wel met bepaald eten waar ik normaal wel tegen kon, nu ineens minder goed oon verdragen en dan krampen kreeg.
Maar heb ook wat dagen gehad dat ik niet naar toilet kon gaan... dan deed ik een eetlepel olijfolie in een sapje, roerde dit goed en dronk dat dan op en dan kon ik meestal weer normaal gaan..
Darmen zijn toch wel apart hoe ze op dingen kunnen reageren. .. ik probeer er rustig bij te blijven en weet dat er meer mensen zijn met dit probleem alleen niet iedereen durft er over te praten.. en dan krijg je zo'n taboe sfeer..
AngelRinoa87 - schreef op 01-09 om 02:47
Lees net dit onderwerp, omdat ik juist te kampen heb met verstopping tijdens de zwangerschap. Nu lees ik van olijfolie in een sapje, ga ik dat maar eens proberen. Want niet ma de wc toe kunnen gaan voor de grote boodschap Is geen pretje!
dammie - schreef op 01-09 om 07:47
Bij mij werkt dat en in me werk geef ik dat ook vaak als advies.. en krijg ik ook positieve reacties.. je kan het ook een paar dagen achter elkaar gebruiken.. is een natuurlijk product. Ik kan me er gelukkig goed bij helpen. Succes.. want niet naar toilet kunnen is een ramp.
AngelRinoa87 - schreef op 01-09 om 09:53
Ja dat is inderdaad een ramp. Gelukkig is er mij nog maar twee keer overkomen dat ik er echt heel erg moeite mee had. Nu let ik ook extra op wat ik eet en neen ik de adviezen ten harte mee in mijn "nieuw" eetgewoonte vanaf nu. Het is mijn eerste zwangerschap en vind het ook niet fijn om te persen, niet alleen omdat het pijn doet, maar ben ook bang dat het effect heeft op de kleine. Heeft iemand ook zo'n gevoel?
claudia - schreef op 24-09 om 11:54
Momenteel ook wat tragere darmen zoals ook dit een kwaaltje van de zwangerschap betreft. Ik eet elke dag 4 gedroogde pruimen (voor normale periodes zonder zwangerschap is 2 méér dan voldoende, haha) en als het niet goed lukt, heb ik altijd nog zo'n zakje poeder van de dokter die je oplost in water.
Tosti - schreef op 24-09 om 16:17
Ik heb ook spastische darmen maar ik neem al jaren Forlax omdat ik altijd heel moeilijk naar de wc kan. En met dit spul ga ik soms wel 2/3 keer naar de wc om te poepen. Maar ik mag het alleen maar gebruiken in de 1ste trimester helaas. Mijn moeder gebruikt 3 x per dag magnesium kauw tabletten dat werkt ook erg goed. En volgens mij mag dat ook tijdens de hele zwangerschap.
Krummeltje - schreef op 31-10 om 13:30
Ik heb het gehad vanaf het begin (4,5 week). Ik zit nu op zo'n 8,5 week en merk dat is veel minder last heb van mn darmen. Wel heeft de misselijkheid het overgenomen, op en top.
lieke2014 - schreef op 20-11 om 08:45
Ik heb PDS  (prikkelbaar darm syndroom) Heb hier lange tijd geen probelemen mee gehad maar nu ik zwanger ben heb ik weer enorm last van de stoelgang.. Straks dokter maar eens ff bellen of we dr wat tegen kunnen krijge!
tine (Gast) - schreef op 01-08 om 21:13
Ja hier nog een Iemand die PDS had en nu plotseling weer heeft. Vandaag weer 2 keer geweest ...had verwacht dat het wat ruimte zou geven maar heb nu meer last dan de 3 dagen dat ik niet geweest ben. Kreeg van een vriendin de tip om Psyliumvezels te vragen bij de HA. Zij had daar goede ervaringen mee. Heeft iemand van jullie hier ervaring mee?
 Verder heb ik geen zwangerschapskwalen gelukkig. Ben nu 9 weken hoop dat het snel minder wordt. En als het dit weekend niet beter wordt maandag maar naar de huisarts...kan me nu niet meer voorstellen dat ik dit vroeger maanden achter elkaar had. Dit is al pittig maar denk als je lang pijn hebt je toch meer doorzet op een gegeven moment.
Sara - schreef op 14-05 om 08:00
Ik ben nu 6weken zwanger met ivf. Heb al  wat diarree aanvallen gehad vooral savonds. Ik kon al heel aantal dingen niet verdragen zoals tomaten, melk en melkproducten, alles met prik,te veel wit brood,te vettig eten en pikant eten, ook van sommige groente heb ik veel last.nu heb ik het idee dat ik nog meer dingen niet verdraag. Niet fijn dus en heb zo lang moeten wachten op dit wondertje.heb altijd maar schrik dat ik door de krampen een miskraam ga krijgen en dat maakt het natuurlijk alleen maar erger.door het feit dat ik al 3 maanden aan eenstuk volle bak hormoneaan het nemen ben zwelt mijn buik nu al op en gaan we het ni lang meer kunne verbergen.wil zo graag kunnen pronken.ik hoop dat het allemaal goed komt.
lisa (Gast) - schreef op 05-01 om 10:00
Hallo,
Hier ook iemand met PDS, ken het gevoel dat jullie beschrijven, ik heb een zware vorm van PDS.
Tip voor de pijn: een warm bad nemen bij krampen doet wonderen (niet te warm natuurlijk). En eventueel nadien in de zetel een warmwaterkruik in de rug en op de buik samen, zodat de warmte zich goed verspreid.
groetjes
Sara (Gast) - schreef op 23-05 om 13:59
Lieve Dames,
Ik Heb helaas al bijna 1 jaar last van pds. Ben nu 8 weken zwanger en ik kan helaas niet genieten van mijn zwangerschap. Ik heb ook letterlijk elke dag huilbuien van de pijn in mijn darmen. Automatisch veel stress. Ik kan mijn Darmen niet eens aan, laat staan de zwangerschap/bevalling. Dit wordt mijn eerste kindje. Heeft iemand aub tips voor mij ?
Jeanine (Gast) - schreef op 13-05 om 10:32
Hè sara hier ook ik heb al.2.kindjes en bij de 2de kreeg ik het halverwege de zwangerschap na de bevalling kwamen ze er pas achter dat het spastische darm is en nu zwanger van nm 3 8 weken en sinds 2 weken zo pijn kan niks hou krijg niks aan eten naar binnen van de krampen echt vreselijk
Wil je succes wensen en vergeet niet je bent niet de enige er zijn er meer die dit hebben 
Marijke - schreef op 13-12 om 10:25
Ik ben nu 6 weken zwanger en had en had laatste jaren veel minder last van PDS. Nu enorm veel last, ik denk ook constant dat er vanalles mis is omdat ik ineens zo'n buikpijn aanvallen krijg, beven, zweet breekt me uit.. maar aangezien het steeds betekent dat ik stoelgang moet maken denk ik dat het door de PDS is. Hier ook geen geniet van de zwangerschap dus... Hopelijk betert het... 
Lana (Gast) - schreef op 04-02 om 10:21
Beste Sara,
Ik ben nu ook 8 weken zwanger en ik heb ook last van pds. Ik kan ook helemaal niks. Niet eten, niet werken, ik moet ook heel veel huilen. De pijn trekt bij mijn zelfs Helemaal naar m'n benen toe. Ik ben ook al een paar kilo afgevallen. Genieten van mijn zwangerschap zit er niet in zo. Ik ben ook al paar keer naar de huisarts en gynaecoloog geweest. Maar die kunnen helaas niks doen. Nu maar hopen dat het na 9 weken minder wordt. 
Knorretje - schreef op 19-05 om 14:44
Ontzettend! Maar ik ben ook een chronisch maag-darm patiënt en bekend met PDS, spasmen en verstopping in de darmen. En overgevoeligheid maag en veelvuldig maagzuur en slechte afsluiting maagklep. Dat word nog wat als ik verder ben in de zwangerschap! Met 7 weken al enorm veel last en nu al een buikje met 11 weken.
Asil (Gast) - schreef op 06-07 om 15:16
Hoi
ik ben 22w zwanger en heb sinds gisterenmiddag echt heel veel pijn gehad. Nu is het weer wat beter. Vannacht ook aanvallen van pijn. Elke keer ze stampt wordt het uitgelokt precies...
Ik had voor de zwangerschap er soms ook last van maar niet zo lang ...
Vreselijk
ik kan niet meer naar toilet gaan
durf niet echt meer te eten wat ik anders eet. ik weet ook niet wat ik nu verkeerd heb gegeten dat dit veroorzaakt heeft...
Linda (Gast) - schreef op 13-07 om 18:59
Heb je niet iets verkeerds gegeten, Asil? Of buikgriep?
Anoniem (Gast) - schreef op 28-10 om 09:46
Als je veel last hebt van een spastische darm zou je ook het fodmap dieet een tijdje kunnen proberen. Is op internet te vinden. Ziekenhuis in Groningen doet onderzoek met dit fodmap dieet voor spastische darmen bij patiënten. Kan echt. verlichting geven. 
Joyce2018 - schreef op 04-11 om 07:25
Goede morgen dames.
Beetje late reactie maar wil ook een tip geven. In mijn vorige zwangerschap had ik ook last met noet naar de toilet kunnen gaan. Ik kreeg toen het advies om sochtends een bakje yogurt te nemen met een eetlepel lijnzaadolie er in. Het werkt als een soort glijmiddel voor je ontlasting. Bij mij werkte het prima. 
Groetjes Joyce 
Anoniem (Gast) - schreef op 13-12 om 19:28
Één dag lactosevrij eten heeft denk ik weinig invloed op je klachten, het duurt langer voordat dit uit je lijf is. 

Er bestaan ook psylliumvezels voor deze klachten, je zou alleen na moeten vragen of je dit ook bij zwangerschap kunt gebruiken.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger en spastische darmen' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan