Cmv net zwanger - Zwangerschapsforum

mama_x - schreef op 23-10 om 18:31
Haaj iedereen!

Ik heb even een vraagje. Ik ben (ongepland) zwanger van ons 3de kindje. Dit is bevestigd door een bloedtest bij de huisarts deze morgen. Prijs dus: 4-5 weken zwanger.

Nu heb ik een vraag. In mijn bloed was te zien dat ik +-3-4 weken geleden CMV heb opgelopen. Dit vermoed ze omdat ik al veel antistoffen heb aangemaakt. Ze zegt ook dat tijdens deze weken de kans op besmetting van de foetus niet groot is, eerder heel klein. Zeker omdat ik de besmetting niet nu heb opgelopen maar ze al even bezig is.

Ze stelde me gerust dat ik me niet ongerust moest maken en dat ik waarschijnlijk alleen een echo meer zou moeten krijgen dan bij een normale zwangerschap.
Toch voel ik me echt niet gerust.

Ik ben totaal tegen abortus. Dit is mijn 3de kindje (zoals vermeld ongepland, waar ik al heel erg onzeker over ben) en nu komt dit er nog eens bij.

Heeft er iemand ervaring met dit?

Ik hoop zo van wel want ik ben echt in paniek

Veel groetjes!
4 antwoorden en 44019920x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 23-10 om 19:13
Gefeliciteerd met je zwangerschap.Lees dat het niet gepland was.Ben je door de pil heen zwanger geraakt? Had je ook positief urine test ? Ben wel benieuwd of je ook negatief urine test kunt hebben en wel positieve bloedtest
mama_x - schreef op 23-10 om 21:03
Ik had een spiraal en die is er dus uitgekomen (ik controleerde de draadjes en ze zaten er half uit. Toen ik ze vastnam tussen mijn vingers riep iemand me en door het verschieten heb ik er een kleine schok aan gegeven waardoor ze er dus uit kwam) Mijn huisdokter heeft gezegd dat het kan gebeuren bij 1 op 100 vrouwen dat je spiraal verschuift.
Ik heb geen urinetest gedaan. Ik was niet goed, misselijk enzo en na mijn verhaal van de spiraal vond mijn huisarts het wijselijk om een bloedtest te doen. Met reden dus
Lins (Gast) - schreef op 26-10 om 15:52
Hallo iedereen...

Ik ben op zoek naar “lotgenoten”...
Na héél lang proberen en na een reeks hormoonbehandelingen zijn ik en mijn man in verwachting van ons eerste kindje! Ik ben nu een goeie 5 weken zwanger..
We waren door het dolle heen en zo blij dat het eindelijk gelukt was.
Maar die vreugde was snel voorbij na een telefoontje van de huisarts met de bloeduitslag. Positief voor cmv, recent opgelopen...
Ik heb van de gynaecoloog telefonisch al wat uitleg gekregen ivm vruchtwaterpunctie, zwangerschapsonderbreking,...
Ik had mijn eerste zwangerschap heel anders voorgesteld en we zijn helemaal aangedaan van het slechte nieuws. 
We maken ons heel erg zorgen en kunnen ons niet voorstellen dat we ons eerste kleine wonder ooit moeten afgeven indien we later in de zwangerschap erg slecht nieuws krijgen.
Ik zou zo graag willen kunnen genieten van de zwangerschap, maar heb schrik voor verder slecht nieuws we misschien zouden krijgen.. 
Heeft er iemand ervaring mee?

Groetjes,
Lins
Cato - schreef op 28-10 om 09:50
Wat is CMV? Ik ken die afkorting niet. Ik ben ook net 5 weken zwanger en ben helaas getroffen door gordelroos. Heb ervoor medicijnen gekregen omdat het zo groot was geworden. Volgende week dinsdag moet ik voor controle bij de gynaecoloog. Daar wordt ik onderzocht of alles goed gaat met de zwangerschap. Mij is vertelt dat ik meer risico heb op een miskraam. Ik denk er maar niet te veel aan. Ik en mijn vriend zijn al een tijdje bezig. En wij gingen zelfs naar de vruchtbaarheid kliniek. En een week ervoor was het bingo. Dus nu wel een schaduw gevoel over mijn zwangerschap. Ik hoop dat ons kindje goed blijft groeien en dat wij volgend jaar ons kindje in onze armen kunnen vasthouden. Maar wat ik wil zeggen ik voel met jullie mee. En blijf positief

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Cmv net zwanger' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan