onzeker zwanger door te laag progesteron - Zwangerschapsforum

JEN - schreef op 03-07 om 13:47
Hallo,

Ik ben sinds kort opnieuw zwanger na een miskraam in maart. In 2012 hebben we een gezonde zoon op de wereld gezet zonder dat daar ooit enige problemen waren.
Echter bij mijn miskraam bleek ik rond 5 weken ineens bloed te verliezen en was dit afkomstig van een tekort aan progesteron.
Onmiddellijk utrogestan bijgekregen maar op 9 weken is het misggelopen door een placentaloslating.
Nu ben ik 5 weken en 4 dagen verder en zitten we terug in hetzelfde straatje. Ik moest mijn bloed wekelijks laten controlen, vorige week waren de waardes goed maar deze week op 5w en 1 dag stond HCG maar op 429 en progesteron op 6.5.
Vanavond opnieuw bloed laten afnemen.
Kan iemand een soortgelijk verhaal delen. Iemand enig idee hoe het komt dat mijn progereston ineens zakt en ik dit bij mijn zoon niet had.
Ik ben ten einde raad en ik word behoorlijk ongelukkig van al dit negatieve nieuws.
7 antwoorden en 42498604x bekeken
Annadem - schreef op 09-07 om 19:21
Hoi Jen,

Ik deel je verhaal. Ik maak ook te weinig progesteron aan.
In 2012 ook bevallen van zoon en in maart miskraam gehad, na 2 weken platliggen en nemen van Utrogestan.
Momenteel 8,5 weken zwanger en neem al vanaf het begin Utrogestan. 1x bloeding gehad, maar tot nu toe alles ok. 2x echo gehad en 2x kloppend hartje.
Ik duim dat het bij jou ook goed verdergaat.
Bij mijn zoontje bloedingen gehad, miniem, tot 14 weken. 
Ik vrees nu dezelfde weg op te gaan.
JEN - schreef op 10-07 om 12:19
Hoi Annadam,

Bij mij is het jammer genoeg dit weekend misgelopen.
Ik ben onmiddellijk moeten starten met Clomid om het probleem aan te pakken voor de eisprong.
Gyne zegt dat dit gebeurt omdat mijn eisprongkwaliteit goed is maar onvoldoende om lang genoeg in stand te houden tot mijn lichaam het zelf overneemt.
Met Clomid zouden de eitjes van topkwaliteit moeten zijn en zou dit op die manier moeten verholpen worden.
Laat ons hopen want veel miskramen kan ik toch niet meer hebben en mijn kinderwens is zo groot!

Hopelijk blijft het baby'tje bij jou nu goed zitten en kunnen jullie er binnen een paar maanden van genieten!
Ik duim mee!
Bito (Gast) - schreef op 29-10 om 21:58
Ben nu 15 weken zwanger en regelmatig bruine afscheiding, vorige week heb ik een paar dagen bloedingen gehad wat wel even schrikken was. Echo's zijn iedere keer goed, en hartje klopt als nooit te voren. Ik slik nu weer progesteron en vermoed dat de bloeding te maken hebben gehad met het tijdelijk stoppen met deze  progesteron (op advies van doktor) Advies is nu om veel te rusten en hopen dat de afscheiding minder gaat worden, alleen krijg ik geen helderheid of ik met dat progesteron door moet gaan ja/nee ? Kan het kwaad om de hele zwangerschap progesteron door te slikken ? 

Heb ook last van een de traag werkende schildklier, maar dit controleren we periodiek en sturen we bij met medicatie Levotiroxina.


Komt goed en bedankt voor jullie tips
Anoniem (Gast) - schreef op 21-02 om 22:09
8 weken en 2 dagen zwanger hcg waarde 58390 progesteron 16.05 ervoor al miskramen gehad huisdokters zeggen dat progesteron laag is gyni is nog goed zegt ze moet ik mij zorgen maken of komt dit goed
Sarah123 - schreef op 06-01 om 01:32
Dag meiden,
Ik wil even meedoen met dit topic.
Op NOD bloed laten trekken, toen had ik een hcg van 377 en progesteron van 7,7. Vandaag (NOD +6) weer bloed laten trekken, hcg was mooi gestegen naar 4297, maar progesteron was gedaald naar 6,6. Even na het bloedprikken ben ik hevig beginnen bloeden wat direct tot een miskraam heeft geleid. Ik had al mijn bloedresultaten (dus ook deze van NOD) pas vandaag, hierdoor was de lage progesteronwaarde niet tijdig opgemerkt. Wel nam ik vanaf NOD 1x utrogestan (oraal). 

Zijn er hier nog meiden met zo’n lage progesteronwaarden en meerdere miskramen (dit was mijn 3e)? Wat hebben jullie hiermee gedaan? 

Groetjes
Ano (Gast) - schreef op 06-01 om 08:14
Ik heb 3 vroege miskramen gehad door een te laag progesteron.
Tip: steek de utrogestan vaginaal op (dan wordt het beter opgenomen dan oraal) , en dat best 3 keer per dag  toen ging het goed bij mij en ondertussen 17 weekjes vandaag!
Ik heb dit genomen tot 8 weken, en dan stilletjes beginnen afbouwen en vanaf 12w neem ik niks meer 
Sarah123 - schreef op 06-01 om 11:31
Dag Ano,
Dankje voor je reactie!
En vooral: proficiat! Ik ben zo blij dat je een blijvertje hebt!! Mijn duimen draaien hier op volle toeren voor jou!!
Ik zat niet in een medisch traject, doordat ik relatief snel zwanger raak (3x in 1 jaar) en ze zo’n vroege miskramen niet altijd meetellen. Na mijn 2e miskraam had de gynae me utrogestan voorgeschreven met de melding; te nemen vanaf positieve zwangerschapstest, 1x per dag oraal. Ze hebben toen echter nooit gekeken naar mijn progesteron, maar gewoon zo voorgeschreven omdat het al 2x vroeg was misgelopen. De huisdokter had bij het doormailen van mijn bloedresultaten vermeld dat mijn progesteron erg laag was voor tijdens een zwangerschap. Namiddag mag ik dan toch naar een fertiliteitsarts, benieuwd wat ze daar gaan zeggen. 
Heb je enig idee hoeveel je progesteron was bij jouw miskramen? En hoeveel het was met je plakkertje? 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'onzeker zwanger door te laag progesteron' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan