Park als wieg - Zwangerschapsforum

Mijnnaam (Gast) - schreef op 25-01 om 11:18
Hoi, wij zijn er over aan het denken om geen wiegje te kopen, maar het park te bekleden en ons babytje daar in te laten slapen overdag. 's nachts kan hij/zij dan in het bedje slapen boven bij ons op de kamer.

Zijn er nog ouders die het kindje in een park laten slapen?
Dit wordt nl. afgeraden door kind en gezin (weet eigenlijk niet waarom), dus ben nu plots toch aan het twijfelen of dat wel een goed idee is...
4 antwoorden en 37911238x bekeken
Iza - schreef op 25-01 om 11:21
Wij hadden wel een wiegje maar onze oudste wilde alleen maar in de kinderwagen slapen overdag . Ik kan me voorstellen dat ze het afraden omdat ze met hun gezicht tegen de bekleding aan de zijkant van de kinderwagenbak kunnen gaan liggen? Maar ja, er is altijd wel een probleem te vinden als je hard zoekt. Luister naar je eigen gevoel .
tasja1987 - schreef op 25-01 om 11:32
Hier zijn we ook voor een parkwieg gegaan. Ook hier is het de bedoeling om het kindje overdag daar in te leggen. Ik zie er het kwaad niet van in. Ik voel me zekerder als ze bij mij in de buurt gaat liggen dan wanneer ze op een kamer ligt..
klaartje (Gast) - schreef op 26-01 om 02:50
Hey, 

wij hebben er voor gekozen om een wieg te gebruiken om te slapen zowel overdag als 's nachts. De wieg was makkelijk verplaatsbaar. Zo kende ons kindje al snel dat de wieg de plaats was om te slapen, en het park de plaats om te slapen. In het park waren er dan ook veel kleurtjes en een mobiel ed. In de wieg lag niets van speelgoed. Het park hebben we dan ook pas later opgezet, zo hadden langer ruimte in de living. 
Ik voelde me daar goed bij. 

Ik ken wel heel veel mensen die ook het park als wieg gebruiken. Ik denk niet dat dat veel gevaarlijker is dan een wieg.
Joe - schreef op 26-01 om 08:51
Hoi,

Wij hebben intussen 3 kindertjes gedurende de eerste levensfase veelal beneden laten slapen. Ofwel in de reiswieg, ofwel in een slaapzakje/wikkeldoek in de box (op een aankleedkussen). Elke keer weer getwijfeld of het beneden laten slapen wel goed was, maar alle 3 de keer is het heel goed gegaan en ging ook de overgang naar slaapjes overdag in het bedje boven heel vanzelf. Geen problemen dus! Oja, ook heel veelvuldig het kindje in de draagdoek bij me gedragen. Heerlijk...
Ik denk dat we bij aanstaande 4e kindje weer hetzelfde zullen doen.

Groetjes, Joe

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Park als wieg' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan