Wat voor zwangerschapscursussen - Zwangerschapsforum

Ann01 - schreef op 11-04 om 10:12
Hoi moeders, 
Dit is mijn eerste zwangerschap en ik ben aan het onderzoeken wat voor cursus ik met mijn man wil doen ter voorbereiding op de bevalling. Wat doen jullie?  Of hebben gedaan. wat waren fijne ervaringen? 
10 antwoorden en 28591790x bekeken
Saartje - schreef op 12-04 om 19:01
Ik heb mezelf nog niet voor een cursus ingeschreven maar mijn verloskundige adviseerde een 'samen bevallen' cursus, als je erop googlet kom je er!
Ann01 - schreef op 12-04 om 20:47
Hey Saar,  daar heb ik ook  naar gekeken, maar ik ben er nog steeds niet uit.
Rosa (Gast) - schreef op 12-04 om 20:52
Ik ben naar zwangerschapsyoga geweest. Ik vond het in het begin best wel zweverig, maar je leert goed ontspannen en op je ademhaling te letten. Ook je houding en concentratie tijdens de zwangerschap en bevalling kwamen aan bod. Uiteindelijk vond ik het een fijn ontspannen uurtje elke week. Ff onthaasten. 
Anoniem (Gast) - schreef op 13-04 om 13:18
Ik ben alleen naar een cursus borstvoeding geweest, ik had niet zoveel behoefte aan een puf/praat groepje. (Heb er waarschijnlijk ook een verkeerd beeld bij). Hoe ik moest puffen had ik al van mijn moeder en collega's gehoord .
Het bevallen ging me prima af. Babyzwemmen had me wel leuk geleken maar toen de kleine er was ben ik daar niet meer aan toe gekomen. 
Biebsie - schreef op 14-04 om 00:19
Ik heb voornamelijk het gevoel dat het nutteloos is voor het grote moment. Op zo'n moment ben je niet bezig met wat je leert. Je lichaam doet het gewoon.

Moet zeggen dat ik er ook veel te nuchter voor ben. Kreeg bij onze eerste de vraag of ik folders wilde voor zulke cursussen. Nee bedankt, ik ben niet zo'n skippybal moeder.

Je hebt eigenlijk wel genoeg aan jezelf en de ervaring van de verloskundige. Geen bevalling en vrouw is hetzelfde. 
Ann01 - schreef op 14-04 om 07:21
Hahahahaha skippiebal moeder grappig om te lezen, welke woordn je gebruik. 
Fijn om te lezen dat niet iedereen een cursus doet. Het is een natuurlijk proces en al eeuwen lang worden mensen geboren. 
En jullie partners hebben ze goed kunnen helpen? 
Biebsie - schreef op 14-04 om 10:37
Mijn vriend stond erbij en keek ernaar. Alleen bij de eerste stond hij letterlijk naast me en hielp hij iets geloof ik.
Bij de tweede zat hij op een stoel naast het bed te wachten tot de persweeën zouden beginnen. Die begonnen zo abrupt en ze kwam zo snel dat hij het moment bijna miste.

Bij de derde mocht hij lekker blijven zitten. Ik hoorde tijdens de perswee de vk tegen hem zeggen, maak even een koud washandje. 
Dus ik riep heel bemoeizuchtig. Ach nee hoor, dat mot ik niet. En toen was ze er al. 
Ik heb het geluk dat ik heel makkelijk kinderen baar denk ik. De eerste heeft nog het langst geduurd. Hij was er met een kwartier vanaf de eerste perswee. Bij de laatste heb ik maar een lange perswee gehad en was ze er binnen twee minuten. 
Anoniem (Gast) - schreef op 14-04 om 14:02
Mijn man aanwezig in de ruimte maar moest vooral niet aan mij komen terwijl ik daar lag. Bevallen deed ik liever zelf, behalve even ondersteunen met opstaan om onder de douche te gaan heeft hij niet veel hoeven doen van mij.
Moedertjuh - schreef op 16-04 om 11:12
Ik heb alleen bij de oudste zwangerschapsgym gedaan. Was wel leuk hoor alleen ging bij mij de bevalling toch echt heel anders dan ze daar zeiden hoe het bij de eerste meestal ging. Hij kwam zo snel hihi. Bij de tweede niks gedaan en nu bij de derde ga ik ook niks doen denk. Maar de contacten met andere zwangere was wel weer leuk. 
Cinta (Gast) - schreef op 17-04 om 15:23
Ik heb zwangerfit gedaan. Eigenlijk soort zwangerschapsgym. Vond het gewoon lekker om nog een beetje sportief te kunnen zijn met goede begeleiding. Ook vond ik het fijn wat vragen te kunnen stellen. En om ervaringen uit te wisselen met anderen. Zeker bij de eerste vond ik het echt fijn dat ik zo soms ook hoorde dat anderen ook dezelfde dingen ervaarden of juist helemaal anders.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat voor zwangerschapscursussen ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan