Onzekerheden - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 09-01 om 23:35
Hallo iedereen, 
Ik ben nu 20 weken en 2 dagen zwanger. Tot nu toe is alle goed verlopen. Geen misselijkheid, geen buikpijn, vermoeidheid vooral de eerste 2 maanden en de echo's zagen er goed uit. Ook een positieve niptest gehad. Binnen 3 dagen mag ik de 20 weken echo gaan doen.
We hebben aan de familie en vrienden gezegd dat we zwanger zijn geraakt. Eindelijk na 3 jaar proberen.
Nu ben ik sinds 3 weken zeer onzeker over de zwangerschap. Of alles wel oké is. Hebben nog zwangere vrouwen dit? Ik lees wel vaker dat het vooral de eerste 12 weken is dat veel vrouwen onzeker zijn. Maar ik ben het nu pas beginnen ervaren. 
Nu is het wel zo dat mijn zus op 19 weken een miskraam heeft gehad. Zijn de onzekerheden hierdoor. Of is het doordat we plots aan zoveel mensen hebben verteld dat de druk hoger staat dat het nu wel moet in orde zijn. Of met de gedachte dat ik niet weer 3 jaar wil staan proberen. 
Ook heb ik me altijd zeer goed gevoeld, niets van kwaaltjes. Ik voel ook nog niets van bewegingen. Wel al een buikje. 
Maar toch blijft ik wat piekeren dat er toch iets mis zou zijn.
Hebben meerdere vrouwen dit voor? 
Groetjes 
3 antwoorden en 16126097x bekeken
Ano (Gast) - schreef op 10-01 om 10:47
Niet echt herkenbaar, maar ik wil wel even geruststellen dat het perfect normaal is dat je de baby nog niet voelt! Zeker bij een eerste kan dit even duren. Hier 17,5 weken zwanger van de eerste en voel haar ook nog niet. Is perfect normaal volgens de gyneacoloog en de huisarts 
Anoniem (Gast) - schreef op 10-01 om 18:25
Ik had dit de ganse zwangerschap, behalve de laatste twee maanden. Ik voelde de baby ook niet zo snel. uiteindelijk was alles goed en ligt hier nu een gezonde baby naast me. 
Wij moesten ook dik 2 jaar proberen, en ik denk ook dat ik daarom extra ongerust was. Probeer maar te genieten vd zwangerschap, het is zo snel voorbij. 
En indien je echt niet meer kan uithouden, vraag een extra controle aan. 
Fijne zwangerschap! 
Anoniem (Gast) - schreef op 10-01 om 22:50
Hey, 
Dank je wel voor jullie reacties. 
Doet me deugd om dit te lezen. Ik hoop dat deze onzekerheid niet de hele zwangerschap blijft. Van nature ben ik totaal niet iemand die zich snel zorgen maakt. 
Ik zou graag kunnen genieten zoals elke andere zwangere vrouw.
Ik wacht nu op de 20 weken echo. Indien ik mij tussen 2 afspraken te onzeker voel, zal ik zeker een extra afspraak vragen. Dat is misschien wel een goed idee. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onzekerheden ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan