Aambeien! Wie heeft er de gouden tip? - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 22-05 om 14:00
Hallo allemaal!

Even een vraagje... Ben nu bijna 39 weken zwanger en heb al vanaf ongeveer het begin van m'n zwangerschap last van aambeien. Alleen op dit moment zijn ze nog groter en nog pijnlijker... Heb al hemoclin zalf geprobeerd en curanol tabletten in combinatie met de curanol zalf. 
Drink al liters roosvicee laxo, en heb movicolon siroop die ik 3x per dag moet nemen. 

Het belemmerd me echt in m'n dingen, zie nu ook erg op tegen de bevalling! 

Wie weet hoe ik op z'n minst van die pijn af kom? 

Alvast bedankt!
8 antwoorden en 44865599x bekeken
Liesbeth - schreef op 22-05 om 15:28
ik heb er geen ervaring mee, maar in een ver verleden  1 jaar vroedvrouwopleiding gedaan met bijhorende stage. Wat ik mij herinner is dat ze er neusspray op spoten... tzou helpen tegen de zwelling. Maar dat is echt wel 15 jaar geleden, dus mss toch maar even navragen ofzo?
Loulou - schreef op 23-08 om 01:08
Oud topic maar altijd actueel en toch een beetje taboe voor veel zwangeren:
 
ja inderdaad, de tip van de verloskundige is nog altijd curanol en evt. neusspray gebruiken.

Ik heb ooit weleens een grootmoeder's remedie gehoord dat je met lavendelolie een badje moet maken met bijv een spons en daar in/op moet gaan zitten.
Edith - schreef op 28-08 om 11:38
Neusspray (met werkzame stof xylometazoline, bijv. Otrivin of een huismerk volwassenenneusspray) werkt inderdaad om de aambeien tijdelijk te laten krimpen.
Voor de bevalling zou je ook naar de apotheek kunnen gaan voor Microlax (zonder recept verkrijgbaar), waarmee je de endeldarm kunt leegmaken, zodat je er tijdens de persfase geen of minder last van hebt en dan ook minder kans loopt om de aambeien te verergeren.

En het goede nieuws: aambeien (ook erge) aan het einde van je zwangerschap/na je bevalling kunnen nadien weer helemaal verdwijnen. Been there, done that
Loulou - schreef op 24-10 om 01:48
Hmmm, helaas is er bij mij niets verdwenen na zwangerschap 1, en nu heb ik er nog een enorme bij gekregen… :/
Heel heftige verstopping ook. Moet nu absoluut de boel 'zacht' houden mbv movicolon in grote hoeveelheden (tot 6 zakjes per dag). Magnesiumtabletten mogen daaraan worden toegevoegd.
Liezeke - schreef op 02-11 om 20:24
Ik ben ook erg verstopt en heb last van inwendige aambeien. 
Neusspray verminderd inderdaad de zwelling, het voelt ook aangenaam dat er een frisse vloeistof tegenaan gesprayd wordt. 
Voor de verstoppingen kan ik je helaas geen raad geven, ik probeer ook allerlei dingen door elkaar. Natuurlijke poeiertjes innemen, movicolon, fruit, ... 
Volgens mijn huisarts zou het moeten helpen om dagelijks een portie verse appelmoes of perenmoes te eten gemaakt van appels en peren die je vers van de boom trekt en dan stoven met de schil eraan. Voor mij helpt het niet, maar ik hoorde wel al mensen waarbij verse appelen laxerend werken. 
Een wc-bril verhoger kan de aambeien ook een beetje voorkomen.
zitten op een zwemband kan het zitten minder pijnlijk maken. 
Veel succes ermee!
Wipeout - schreef op 19-11 om 17:46
hey dames,

Ik heb hier gelukkig geen last van, maar wel een gouden tip! 
honing!

Het klinkt echt heel erg als een slechte grap, maar een bekende van mij was zwanger en had dus honing op de wc staan. Ik vroeg aan haar waarom heb jij honing op de wc. Toen vertelde ze mij dat ze dat smeerde op haar aambeien en dat deze nu zo goed als weg zijn.

Niet geschoten is altijd mis, dus ik zou zeggen uitproberen!

groetjes,
Maaike
Edith - schreef op 20-11 om 09:53
Lichaamsbeweging helpt ook tegen verstopping. Probeer elke dag te wandelen of te fietsen (ook goed voor je conditie en de slanke lijn ). En drink genoeg water (of ander vocht, bijv. thee). Alleen vezels helpen niet tegen verstopping, ze maken het zelfs erger als je te weinig drinkt.
Een combinatie van alle maatregelen werkt meestal het beste.
Mommy2014 (Gast) - schreef op 20-03 om 09:32
hai iedereen,
Helaas geen gouden tip om aambeien weg te krijgen, ben zelf nu 39 weken zwanger. Maar obstipatie voorkom je door 2 kiwi’s per dag te eten! En natuurlijk genoeg drinken. 
Kiwi’s zijn echt mijn redding!
Succes allemaal!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Aambeien! Wie heeft er de gouden tip?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan