griepprik - Zwangerschapsforum

Anoniem (Gast) - schreef op 24-10 om 14:33
hey Katie

mijn huisarts stelde twee weken geleden voor de griepprik te nemen en heb dat ook gedaan en heb er geen spijt van ! kan geen kwaad! je kan de griep wel krijgen maar in een mildere vorm.
het is nog niet te laat, je kan hem nog zetten .
groeten
18 antwoorden en 45739983x bekeken
tammi - schreef op 18-10 om 11:17
hoi katie,ik heb een 2 tal weken geleden ook de griep gekregen ben bij de arts geweest en ik heb antibiotica moeten nemen die geen kwaad kan voor de baby.heb een paar dagen in bed gelegen en ik vroeg of het nodig was om mij later in de winter te laten vaccineren en die zei dat ik het beter niet zo doen.

want nu iets anders de gyn.heeft me wel aangeraden om een prik te laten zetten tegen de kinkhoest om dat deze in vele landen terug in op mars is dus deze laat ik binnen een week wel plaatsen .

liefs tammi
Mommy-Of-Nyana - schreef op 18-10 om 12:11
Hoi katie,ik ben nu bijna 27 weken zwanger en heb deze wel op aanraden van de verloskundige moeten laten zetten (dit is nu ongeveer 2 weken geleden) het kan niet veel kwaad als je deze niet laat zetten omdat er inderdaad antibiotica bestaan die niet schadelijk zijn voor het kindje. wel heb ik mee gekregen dat ik tussen de 28 en 32 weken de vaccinatie boostrix (kinkhoest) best zou laten zetten. dit doen ze soms ook vlak na de geboorte maar dan is je baby niet mee beschermt en ja zonder dat je zelf ziek bent wel het virus over dragen. en dit is heel slecht voor kleinere kinderen. je baby zal op 6-8 weken ingeënt worden tegen kinkhoest... ik laat mijn op 29 weken zetten zodat de baby mee kan profiteren van de inenting zodat hij/zij al beetje beschermt is bij de geboorte.
groetjes.
Dani - schreef op 18-10 om 15:52
Ik heb op mijn werk een uitnodiging gekregen voor de griepprik maar net zoals ieder jaar laat ik hem niet zetten.
Ik zit niet in een risicogroep( of dan zou zwanger zijn een risico moeten zijn) en heb nog nooit de echte griep gehad dus nee, hier niet.
Cin - schreef op 18-10 om 19:48
Hier nog nooit gehad tijdens de zwangerschappen en nu ook geen advies daarvoor gekregen...Of is dit alleen als je in risico groep zit o.i.d???
Weet niet of ik het dan ook wel zou doen hoor..denk het niet
Mommy-Of-Nyana - schreef op 18-10 om 21:39
" Hier nog nooit gehad tijdens de zwangerschappen en nu ook geen advies daarvoor gekregen...Of is dit alleen als je in risico groep zit o.i.d???
Weet niet of ik het dan ook wel zou doen hoor..denk het niet


ik dacht ook dat dit niet moest maar de gynaecoloog zei dat ik dat best kon doen omdat ik uiteindelijk hoogzwanger ga zijn putje winter... vriendin aan schoolpoort van mijn broertje en zusje ( ze schelen 11 en 12 jaar bij mij) heeft hier ook geen advies van gekregen en zei dat en ze ging aan haar arts vragen de griep spuit heeft ze uiteindelijk moeten laten zetten maar de boostrix was al te laat voor haar die krijgt ze nu gewoon vlak na de geboorte van haar kindje...
(boostrix trek je volledig terug en de griepspuit trek je ook terug) mijn huisarts zei dat je als zwangere vrouw bij de risico groep behoort en dit dus helemaal terug trekt

veel liefs "
Cin
Olivia-Anna - schreef op 18-10 om 22:25
Ik zou dat niet doen, is me ook niet aangeraden.
Maar ik moet zowieso weinig hebben van al dat (onnatuurlijke) geprik, ik ben nergens tegen ingeent en ik ben ervan overtuigd veel minder (nooit!!) ziek te zijn dan anderen die het wel doen..
Verder was ik aardig verrast het volgende te lezen
in het boek "Jij en je baby" van Moeders Voor Moeders:

"De meeste kwaaltjes waar je tijdens je zwangerschap last van kunt krijgen zijn ongevaarlijk. Ook als je ziek of verkouden wordt heeft je baby daar in de meeste gevallen weinig onder te lijden.
Je kind heeft een eigen bloedsomloop en heeft vaak meer last van de medicatie die je tegen de ziekte gebruikt als de ziekte zelf." 
Maar het is wel echt een persoonlijke beslissing!!
Mommy-Of-Nyana - schreef op 19-10 om 10:00
hoi olivia-anna: 
je hebt volkomen gelijk dat het ieders beslissing is..
ik heb het ook maar gedaan omdat ja het is mn eerste kindje en je weet niet beter he..
nu de griepspuit laat ik normaal ook nooit zetten en de andere vaccinatie's ook nooit omdat ik hier altijd zieker van wordt dan dat ik ze niet laat zetten dan kom ik kern gezond het wintertje door... maar dit is natuurlijk een ervaring rijker als we een 2e kindje zouden nemen..

ik kan eigenlijk het boek wel best geloven hoor...en natuurlijk wekt dit ook het afweersysteem van de kleine uk aan denk ik zo toch.. ik probeer ook nooit iets in te nemen tenzij ik echt hoofdpijn krijg neem ik mn dafalgan in als slapen niet helpt wel is waar... heb namelijk hele zware migraine maar meestal helpt gewoon slapen al meer dan al die pijnstilling en andere boel...
Lexie - schreef op 20-10 om 07:53
Heb ik nog nooit van gehoord (behalve tijdens de mexicaanse griep en toen heb ik 'm ook niet laten zetten) en vind het ook apart wanneer je niet in een risicogroep zit om je in te laten enten voor de griep. Je moet echt heel lang, heel hoge koorts krijgen wil een griep gevaarlijk voor jou en vooral je kindje worden.Was je zwangerschap de enige reden voor de arts om een griepprik aan te raden?
Kim (Gast) - schreef op 07-01 om 11:55
Hoi Katie,
Mag ik vragen wat je uiteindelijk hebt beslist ivm het kinkhoestvaccin? Ik zit met hetzelfde dilemma en geraak er absoluut niet uit over wat het beste is, wel vaccineren tijdens de zwangerschap of niet.
Groetjes
Anne - schreef op 25-10 om 14:16
Hier ook geen advies van de VK de griepprik te laten zetten. Laatste belde mijn moeder en die begon hier ook over. Ze zij dat zij een uitnodiging had gehad om de prik te laten zetten. In de informatie die ze erbij kreeg stond het advies voor zwangere vrouwen de griepprik te laten zetten. Vandaar dat ze mij erop wees dat het wellicht verstandig zou zijn. Ik heb het eerlijk gezegd verder ook niet meer nagevraagd bij de VK, omdat ik zelf het idee heb dat het een onzin prik is. De meeste mensen om me heen die wel voor de griepprik kiezen krijgen als bijwerking....griepverschijnselen  Dus nee, geen griepprik voor mij!

Liefs,
Anne
boontje004 - schreef op 25-10 om 20:21
ik heb de uitnodiging voor de griepprik gekregen, zo als de afgelopen jaaren. dat is omdat ik in de riziko groep zit . ik heb astma/ bronchitis die al zeker meer dan jaar onder controle zit.

ik ga deze prik niet laten zetten. de reden daar voor is dat je nooit weet wat er persis in zo prik zit. en zoals het al bekend is word de gripvirus iedere jaar anders dus ze kunnen niet garanderen dat je hem niet krijgt.
meeningen over wel of niet doen zijn verdeeld zoals je kan lezen. ik zou vooral naar je eigen gevoel luisteren. ga niet om wat de artse willen maar wat jij wil
Cin - schreef op 26-10 om 09:59
kreeg gister oproep opd e mat voopr em zoontje van 5! Die totaal niets mankeert verder en niet in risico groep zit...heb gelijk gebeld...dat dit me niet echt juist lijkt...(had het ookz eker niet gedaan hoor!)
Maar kon het verscheuren en hij is uit systeem gehaald...Ik zou zelf ook niet doen!
madelene - schreef op 11-01 om 10:14
Ik zou het zelf nooit nemen een griep prik krijg ik ook ieder jaar aangeboden van het werk maar kies er altijd voor om niet te nemen je hebt nog altijd de keuze voor je eigen lichaam en ik maak liever zelf de keuze of ik iets neem of niet 
Ik ben nog altijd van mening dat een lichaam zelf weerstand moet opbouwen 
Mensen nemen te veel dingen aan en denken te weinig zelf na en dat is zonde want het gaat om jou eigen lichaam 
Ik sluit me bij wat Olivia Anna beschrijft hierboven aan 
Ik ben ook niet zo van het prikken en inentingen ten zij noodzakelijk natuurlijk anders helemaal niet 
Ik zal het nog sterker vertellen toen de Amerikaanse griep uitbrak en iedereen zat te zeuren te dringen om je kinderen te laten inenten 
Deed ik daar niet aan mee
madelene - schreef op 11-01 om 10:20
Mijn nichtje deed het wel bij haar dochtertje en ze kreeg hele erge pijn uitslag meteen een half uur na het prikken ze kon niet slapen 3 nachten lang rood schrale billen schreeuwen van het huilen 
Ik kwam bij haar en zag de erge  uitslag op haar billetjes zo zielig 
Ze zei meteen had ik maar net als jou het niet laten doen ze had spijt 
Ik had het niet laten doen en mijn kinderen hadden niets geen griel gewoon gezond 
Ik bedoel maar en dan al die ophef over moeten doen 
Dus ik ben er niet zo voor al dat prikken in een gezond lichaam 
Groetjes madelene
Jeanette1977 - schreef op 26-12 om 12:03
65-Plussers - en anderen die tot de risicogroepen behoren, zoals zwangere vrouwen - wordt dringend geadviseerd zich via de griepprik te wapenen tegen de griep en de mogelijke complicaties ervan.
De griepprik werkt overigens niet voor 100%; in 80% van de gevallen beschermt de prik wel tegen het virus; bovendien wordt de kans op complicaties er aanzienlijk door verminderd. Krijgt iemand, ondanks de inenting, toch de griep, dan zal de ziekte over het algemeen echter veel minder ernstig verlopen, dan zonder griepprik het geval zou zijn geweest.

Mensen gebruiken vaak al geneesmiddelen en het is lang niet zeker dat een op het oog ‘onschuldig’ middel tegen hoofdpijn zich wel verdraagt met de middelen of het middel dat al wordt gebruikt. Uw Online Apotheek houdt precies bij welke geneesmiddelen u gebruikt en weet ook of u zonder bezwaar een ander middel erbij kunt gebruiken. Neem het zekere voor het onzekere en vraag om advies. U vindt meer over de betreffende pijnstillers in deze situatie op https://onlineapotheek.co/pijnstillers/ .

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'griepprik' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan