Mensen doen raar als je een baby hebt? - Zwangerschapsforum

Anonieme vraag

Omdat deze vraag in de biechthoek staat zie je geen namen bij de vraag of reacties!

Anoniempje 102403 - schreef op 04-08 om 22:55
Ik herken dit zeker. Ik snap ook wel dat in mijn geval het mischien goed bedoeld is. Maar ik irriteer me er zo erg aan. Dit deed ik niet goed. Me dochtertje had de hik toen ze net 1 maandje oud was en dan de vraag waarom geef je haar geen water. Dat ik billenzalf moest gebruiken terwijl ze geen uitslag had. Of ik haar al pap gaf savonds. Of dat ik haar te veel vast hield,ik haar verwende. Waarom ik geen oorbellen liet zetten. Teveel met haar op mij borst sliep.Wij hebben jaren naar een gezinnetje uitgekeken. En dat krijg je dit soort opmerkingen. Adviezen zijn welkom maar laat ons het op onze eigen manier doen. Ik merk ook dat ik er niet goed tegen kan en met een aantal keer aangeven dat wij het op onze.eigen manier doen. Krijg ik als tegen woord je bent eigenwijs . Ik ga dan ook de mensen uit de weg. Daar zorgen e echter zelf voor. 
Anoniempje hoe ga je hier mee om ? Naast alleen je grenzen aangeven. 
Ik heb vaak ook moeite met de manier waarop andere met mijn dochterje omgaan. Klinkt gek maar alsof wij alleen het goed doen met haar. Noem even een voorbeeld vinger in me dochtertje dr mond doen om te voelen of dr tandjes al door komen. Haar veelste snel achter elkaar eten geven. Bijna plat liggend de fles geven. ( en alle respect voor ouders die het op hun eigen manier doen of gedaan hebben ) maar laat ons het zelf doen !
4 antwoorden en 22742712x bekeken
Anoniempje 143140 - schreef op 04-08 om 23:31
Dit gaat over eigen grenzen aangeven, je er niks van aantrekken en alleen de goede adviezen onthouden. Het is een dingetje wat iedereen doet zo ongeveer, wel heel vervelend en heb me soms groen en geel geërgerd. Maarrr dochter is 20 maanden en weet niet wanneer het gestopt is maar mensen doen het niet meer. Heel soms krijg ik random advies met etenstijd als mijn dochter een driftbui doet omdat mw het zelf wil doen en eerlijk weet ik ook niet zo goed wat ik er mee moet soms, maar is een fase en gaat over. Hoe kleiner kindjes zijn hoe meer ze het doen is mijn ervaring nu. Nu zwanger van de tweede en het begint alweer, allerlei adviezen omtrent fles of borstvoeding, samen slapen, laten huilen etc. Terwijl ik toch wel mijn eigen plan trek. Succes en ene oor in en andere oor uit, word het te gek zou ik er wat van zeggen
Anoniempje 133327 - schreef op 04-08 om 23:44
Hoi hoi, 

Nou even mijn antwoord op de vraag hoe ik hiermee om ga is dat ik er nog niet mee om kan gaan.. Ik geef wel duidelijk mijn grens aan dat ik het heel vervelend vind of zeg ook wel Nee hoor ik doe t zo of ik reageef zelfs niet..
Dan zijn ze beledigd.. Maar t gekke is de volgende x als ik diegene weer zie doen ze t zo weer!! Dat is t meest bizarre van alles.  Het lijkt wel zo'n cirkel waar je in zit. 
Anoniempje 133327 - schreef op 04-08 om 23:58
En t word niet meer leuk he je gaat het liefst die verjaardagen en etentjes ontwijken.. Want je kan niet echt genieten zo he?  Als ik al ergens heen moet weet ik eigenlijk al dat ik weer zo'n vragen ronde krijg en commentaar ga krijgen.. 
Keer waren we met zn allen een weekend weg met familie (doe ik nooit meer) we zijn boos weg gegaan want niemand hield rekening met ons ( met een baby van 1 maand oud) deden alles met elkaar en lieten ons beetje stikken keken niet naar ons om.. omdat je met een baby niet veel kan doen en met de oudere kindjes wel we zaten allemaal in een park met eigen huisjes.. en als we bij elkaar waren  hadden ze alleen maar kritiek.. En als we vroegen of er rekening gehouden kon worden met ons en de baby kreeg je als antwoord ja we moeten met iedereen rekening houden.. Maar toen we thuis waren is de baby wel weer interessant en leuk en hup de bemoeienissen alles erop en eraan terwijl ze daar op t Park niet eens naar ons omkeken.. Snap t niet hoor mensen zijn echt apart. ik zeg nu altijd.. Als je een baby krijgt leer je echt mensen kennen!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mensen doen raar als je een baby hebt? ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan