Zwanger? - Zwangerschapsforum

Sanne1993 - schreef op 23-10 om 17:01
Hallo allemaal,

Ik heb ongeveer 1,5/2 weken terug een te lange stopweek gehad dus van 8 dagen. Vergeten pil ook niet meer ingenomen en ik heb in die 7 dagen ervoor ook gewoon seks gehad (onveilig). Ook de 6de dag na de te lange stopweek geslachtsgemeenschap gehad. Ook omdat ik zou ik zwanger raken dit niet erg zou vinden. Het stond dus nog niet echt in de planning maar we hebben wel zoiets van gebeurd het dan is het zeker welkom.   We zijn alweer heel wat jaartjes samen en ik ben bijna 26 jaar en vind dit ook een prima leeftijd. Ook dacht ik dat het wel wat mee zou vallen en had zoiets van dit overkomt mij toch niet na 1 keer na zoveel jaar de pil te vergeten als andere vrouwen er soms zo lang over moeten doen. Maar nu.. ik merk dat ik me al een dikke week anders voel. Ik heb over 11 dagen pas weer mijn stopweek maar voel nu al een dikke week steeds steekjes (links en rechts) een soort menstruatiepijn. Ik heb anders nooit klachten voor of zelfs in mijn stopweek. Ik had altijd al wat last van mijn darmen maar dit is nu 10x zo erg. Gister had ik opeens donkere urine (donkergeel bijna oranje) en ik ben sinds een aantal dagen veel lucht aan het opboeren terwijl ik hier anders ook veel moeite mee heb (dit viel mijn vriend ook op). Ook valt het me op dat ik meer ruik en mijn urine meer stinkt dan anders en heb ik lichte steekjes in mijn borsten en heb opeens op mijn linkertepel kleine bultjes/blaasjes. Natuurlijk denk ik er veel over na na die vergeten pil van zou het? dit kan toch niet. Misschien dat ik al deze zwangerschapssympthomen gewoon voel omdat ik er nu zo mee bezig ben maar dat lijkt me sterk. Anders houdt mijn lichaam mij wel erg voor de gek toch? Ik heb gister nog een test gedaan (negatief) omdat ik gisterochtend een soort van beetje misselijk werd dacht ik misschien nu maar weer testen. Of zou dit echt nog te vroeg zijn? Ik weet ook niet precies hoe dit zit als je nog gewoon de pil slikt.. Ik heb ook het idee nu wat ziek te worden (een soort van griep) terwijl ik al jaren geen griep meer heb gehad. Is de kans er? is een te lange stopweek zo gevaarlijk? Zijn er meer mensen zwanger geraakt door 1 dag te laat beginnen? Ik kan er niet bij na al bijna 13 jaar de pil netjes te slikken en nooit te vergeten. Moet ik echt tot mijn stopweek weer wachten om te testen? Werkt dit net zo als je de pil slikt? Hoor graag jullie ervaringen en vraag me af of jullie ook wat van deze sympthomen hadden in het begin van de zwangerschap. 
7 antwoorden en 26349188x bekeken
Hato - schreef op 23-10 om 17:24
Hoi Sanne, je hebt zo veel vragen gesteld waar ik zelf niet zo goed antwoord op weet  wel heb ik iets soortgelijks meegemaakt. In februari 2017 toen ik normaal mijn pil aan het nemen was voelde ik mij van dag tot dag ook zoals jij benoemd 'raar'. Ik had van die steken en pijn in mijn buik waar ik geen antwoord op kreeg. Ook heb ik een test gedaan maar die was negatief (achteraf gezien logisch door te weinig hcg). Het ging maar zo door en ik had echt het gevoel van : ik ben zwanger. Maar mijn logica en gedane test spraken het tegendeel. Want negatieve test en hoe zou ik zwanger kunnen raken als ik de pil neem ? Normaal vergat ik af en toe 1tje maar gebeurde er niks. In februari heb ik alle dagen stipt mijn pil genomen en in de stopweek gewacht op mijn 'menstruatie'. Die kwam ook op de dag dat ik ze normaal moest krijgen. Maar voordat het doorzette was ik naar de wc gegaan en sorry voor de detail maar in de wc pot zag ik iets heeeel kleins wat op een heel klein garnaaltje leek. (Achteraf gezien dus mijn vruchtje). Nadat ik die ben verloren heb ik bloed verloren met enorme krampen en stolsels. Maar had nog steeds niet die zekerheid dat ik zwanger was. Dat kwam nadat na 4 dagen nog steeds last had van bloed/zwarte slijm/ krampen. Ben naar de dokter gegaan en die heeft via een bloeduitslag bevestigd dat ik dus degelijk zwanger was en een vroege miskraam had. Ik zou zeggen : volg altijd je gevoel ! Weet je het niet zeker ? Ga naar de huisarts. Want wat een urine test niet kan zien word gezien in een bloedtest. Die is altijd 100% betrouwbaar.
Sanne1993 - schreef op 23-10 om 17:34
Bedankt voor je reactie  Oh wat een verhaal, wat erg voor je..  Ik weet inderdaad niet zo goed wat ik moet denken. Ik heb gewoon sterk het gevoel dat er gewoon 'iets is' en ik me echt anders voel. Toch hoor ik ook veel dat als je er steeds aan denkt je 'schijnzwanger' bent maar deze kwaaltjes komen toch niet zomaar.. Ook als ik er niet aan denk voel ik het. Ik ga sowieso weer testen maar denk dat ik nog iets te vroeg ben. Mocht ik na mijn stopweek nog negatief testen maar ik blijf deze klachten houden ga ik ook zeker even naar de H.A maar ben gewoon ook erg benieuwd naar de verhalen van anderen.  
Hato - schreef op 23-10 om 21:43
Hey sanne, dat is graag gedaan. Het is inderdaad zo dat je je symptomen kan inbeelden. Maar wat als je dan echt zwanger bent ? Mocht ik zoiets weer meemaken zou ik gelijk naar de huisarts gaan voor zekerheid want mocht ik/je zwanger zijn dan is het wel (alhoewel niet echt bewezen maar wel afgeraden) belangrijk om te weten en gelijk te stoppen met de pil. En als ik dan niet zwanger ben, tja liever een huisartsbezoek meer dan dat ik in afwachting mijn pil slik maar toch zwanger ben. In ieder geval heel veel succes meid !! 
Sanne1993 - schreef op 23-10 om 23:25
Ja hoor ook van sommige dat het niet kan en het door de pil komt omdat ik dan al een postieve test zou moeten hebben met al zoveel symptomen. Er zijn mensen die al 2 weken over tijd zijn en dan pas positief testen. Ik wacht het nog maar even af doe eind deze week nog eens een test en als ik deze klachten blijf houden haar de H.A.  Inderdaad je hebt gelijk, dankje wel
Hato - schreef op 24-10 om 11:48
Dat is heel graag gedaan meid ! Veel succes en laat je het weten ?? 
Sanne1993 - schreef op 24-10 om 16:27
Had gisteravond en vandaag weer hele dag een soort van menstruatiepijn en steekjes en vanmiddag (sorry) afscheiding met bruine sliertjes? Herken jij dit? Ik word nu nog meer ongerust.. 
Sanne1993 - schreef op 24-10 om 12:55
Ja zal ik doen 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger? ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan