wat vinden jullie is 22 jaar een mooie leeftijd aan kinderen te beginnen of vinden jullie het te jong - Zwangerschapsforum

annabel (Gast) - schreef op 12-10 om 21:37
hoi dames ik ben annabel en ik ben net 22 jaar ik wil graag een gezinnetje beginnen met mijn vriend maar mijn moeder vind het geen mooie leeftijd ze zecht steeds wacht toch even tot je een jaar of 27 28 bent vanwaar die haast ? ze vindt 22 jong en zecht steeds geniet toch eerst van je vrijheid dat komt nooit meer terug op deze leeftijd zoek je nog naar jezelf en als je wat ouder bent iets eind 20 heb je meer genoten en meer geduld maar ik wilde graag de mening horen van andere moeders wat is jullie mening hierover is dit een mooie leeftijd of heeft mijn moeder gelijk en kan ik beter wachten tot ik eind 20 ben? liefs annabel
31 antwoorden en 44052506x bekeken
ri (Gast) - schreef op 13-10 om 01:36
Ik zeg gewoon eraan beginnen als je er zelf aan toe bent en je vriend ook en als het financieel haalbaar is dan is er niks meer wat in de weg staat. Ik ben nu 25 en bijna 19 weken zwanger maar was er ook al op me 22 klaar voor maar toen hadden we hrt financieel niet lekker dus dan gaat het over en mijn schoonmoeder vondt het ook nog niet zo een goed iedee maar toen ze hoorde dat ik zwanger was was ze helemaal happy en mijn moeder ook. Dus ik zeg gewoon doen als je er klaar voor bent...
Anoniem (Gast) - schreef op 13-10 om 13:26
Jullie kunnen alleen zelf bepalen of jullie eraan toe zijn. Ik ga ervan uit dat jullie er over nagedacht hebben.
Een kindje is echt genieten! !!!!
Maar je bent idd ook wat vrijheid kwijt, dat kan wat pittiger zijn als je nog jong bent. Zeker als vrienden om jullie heen nog wel alle vrijheid hebben. Maar als jullie samen een gezinnetje willen en jullie zijn daar echt aan toe ( ook financieel) zeker voor gaan. En genieten dan.
kruimel - schreef op 13-10 om 16:17
Haaai!

Ik vind het altijd een beetje misselijk van mensen om te zeggen "niet doen, je moet nog genieten van het jong zyn"
Waaarom zou ik wel genieten van bijv. op stap gaan en mezelf elk weekend klem zuipen en niet van een kindje? Ik ben niet zo'n stapper, hoef geen werelreis te maken.. ik ben klaar voor een gezinnetje!

Ik ben begonnen toen ik 20 was, nu een jaar later nog niet zwanger, 21 jaar en het lukt niet, nu 5 maanden in het medische gebeure!!

In myn optiek kan myn lichaam de behandelingen en zo en straks een zwangerschap+bevalling nu veel beter aan dan wanneer ik ouder ben. Wat nou als het nog 5 jaar duurt? Dan ben ik nog pas 26. Wat als je pas begint op je 28e en het duurt dan nog 5 jaar voor het raak is voor de eerste..
Je wilt er niet over nadeken en de kans is klein dat het gebeurt, maar het kan wel!!

Als jullie het financieel aankunnen zeg ik doen!!!!
Trek je niks aan van wat andere zeggen!

xxKruimel
Dromertje87 - schreef op 15-10 om 13:56
Alleen jij kan beslissen of je er klaar voor bent.. 
Ik wou ook altijd vroeg moeder worden maar heb het uit eindelijk iets uitgesteld omdat mijn vriend nog niet er aan toe was en we midden in het plannen van onze bruiloft..

Uiteindelijk waren we toch onverwachts in verwachting waren pas 5weken getrouwd toen we er achter kwamen. Was toen nog geen 23 en hebben nu een prachtige zoon van 2,5jaar en over ruim 7weken verwachten we nummer 2.

Ja ik kreeg vaak reacties goh je bent best jong moeder geworden maar je kunt ook zo bekijken tegenwoordig worden vrouwen laat zwanger omdat ze liever eerst voor carrière gaan en later bedenken dat ze eigenlijk ook nog wek kinderen willen met gevolg meer risico's tijdens de zwangerschap.
De natuur heeft het zo ingepland dat een vrouw tussen haar 20ste en 25ste meest vruchtbaar is en de natuur doet dit niet voor niets
joopie - schreef op 01-11 om 18:37
Ik ben 22 en nu 5 weken zwanger !

Mijn vriend is wel ouder, we wonen groot en financieel is alles voorelkaar.

Dus waarom niet? We zijn heel blij ! Al weten ouders nog van niks. Maar dat zit vast goed !

als jij er klaar voor bent, waarom wachten?
*m - schreef op 03-11 om 10:37
Hoi annabel,

Als jullie er allebei klaar voor zijn en achter staan zou ik er gewoon voor gaan!
Ik vind het zo raar dat sommige gelijk een link leggen dat je niet meer kan genieten enz..ja je leven veranderd maar je krijgt er zoveel moois voor terug!
Wij hebben een zoontje van 9,5 maand en zijn zelf 23 en 25 nooit geen minuut spijt van gehad! wij vinden het juist hartstikke leuk om jong ouders te zijn.
Volg lekker jullie eigen gevoel!
Heel veel succes

Liefs
annabel (Gast) - schreef op 08-11 om 19:21
Bedankt voor de lieve reacties ik en mijn vriend hebben besloten om er voor te gaan groetjes anbabel
Poesh - schreef op 08-11 om 19:29
Heel veel succes .
*m - schreef op 08-11 om 22:26
Wat leuk!
Veel 'klus' plezier en hopelijk komt er gauw een berichtje dat jullie een kindje verwachten.
Veel succes!
annabel (Gast) - schreef op 09-11 om 12:48
Bedankt dames en ik zal jullie wel laten weten als het zover is dankzij jullie heb ik naar mijn hart geluisterd het is iets wat ik al heel lang wilden maar werd alleen aan het twijfelen gebracht door mijn moeders opmerkingen over vrijheid en eerst genieten nou ik zal met jullie delen als het zo ver is groetjes annabel
* - schreef op 10-11 om 08:26
@Annabel,

Helemaal leuk en nu lekker bezig voor een wondertje van jullie 2en en laat je niet meer zo opjutten door je moeder of wie dan ook blijf bij je eigen emotie....

Liefs Ju of wel MavanMi
Monkey - schreef op 12-11 om 16:42
Ik ben getrouwd op mijn 21e, ook al zeiden mijn ouders om te wachten.
Ik ben mama geworden op mijn 22e, ook al zeiden mijn ouders (vooral mijn vader) na mijn trouw dat er de eerste 5 jaar geen kind van moet komen.
En nu zijn ze zo'n trotse grootouders
Zolang jullie er klaar voor zijn, kan niemand je zeggen dat je er niet klaar voor bent. Dat kunnen alleen jullie zelf bepalen.
En vrijheid? Dat heb je nog altijd. Feit is wel dat je niet spontaan een avondje uit kan, maar met een beetje planning gaat alles nog. Binnen 3 weken vertrekken wij 2 weken terug naar mijn man zijn thuisland en 2 weken nadat we terug zijn, vertrekken we naar Cameroen voor het huwelijk van mijn nonkel. Kleine A gaat overal mee
Callie (Gast) - schreef op 12-11 om 17:16
Ik was ook 22 bij mijn eerste, bewuste keuze, wou graag een jonge mama zijn die nog veel weet van hoe het is om jong te zijn (kinderprogramma's op tv enzo) Ik zing mee met K3 want ik was zelf fan (indertijd), nu net als mijn dochter van 3 jaar.
En van die verloren jeugd enzo... pfff, je krijgt veel andere dingen in de plaats. En als je er klaar voor bent, waarom niet..
Mamavan3 (Gast) - schreef op 25-12 om 20:10
Je gelooft het of niet maar ik ben ook 22 en mama van 3 kindjes. Bij de eerste was ik bijna 19 - achteraf wel erg jong- bij de 2e was ik net 20 en bij nummer 3 was ik 21. En nu? Gaat het goed, ondanks de hectische momenten die ik elke dag heb bij opstaan, warm eten en naar bed brengen. We weten sinds kort dat we onze vierde verwachten. Ik word dus een 22 jarige mama met 4 kinderen. En dat zorgt voor heel verschillende reacties..
nicole 1979 - schreef op 05-01 om 18:29
Gewoon doen als je er klaar voor bent!. Ik was 23 toen ik zwanger werd van de eerste .
Tot de dag van vandaag zo blij mee. 
En wat os vrijheid. . Voor mij gaat het stappen niet boven mijn kids .. en als we uitgaan zoek ik oppas dat doet iedere ouder toch.. want je moet af en toe ook gewoon even tot elkaar komen. 
Van elkaar genieten . Dat is goed als je 22 bent of 35 of 45 enz enz .
Volg je hart. . Succes
melissa123 - schreef op 08-02 om 19:00
Hoi,

Ik ben zelf in oktober 22 geworden en in november mama.
Het is maar net wat je er voor op wilt geven. Als je een echt uitgaans type bent raad ik het niet aan, ik ben zelf totaal geen uitgaanstype ook ik heb vaker te horen gekregen zo jong? Dit is de tijd dat je je uit moet leven. Maar als het niet in je zit haha
En als je er klaar voor bent is 22 jaar echt niks mis mee

Succes!
naomi - schreef op 09-02 om 19:33
Hey annabel! Ben zelf 20jaar en ben zwanger van mijn 3e kindje.. denk eignlijk dat dit een keus is die jezelf moet maken wanneer je je er klaar voor voelt  Groetjes!
Margaux (Gast) - schreef op 09-05 om 21:30
Hey iedereen
Ik ben 22 en ik heb een paar maanden geleden een abortus ondergaan, achteraf gezien had ik het beter niet gedaan want ik heb er altijd wel spijt van gehad. in de periode dat ik zwanger was, was iedereen van mijn familie ertegen en ik ben opgegroeid met het idee da kinderen uw leven slecht beinvloeden en dat je niets meer kunt doen enzo en dat dat geld slorpt. Mijn ouders hebben me toen ook altijd abortus opgelegd en ik kon mijn mening gewoon niet zeggen. ik kon niet zeggen dat ik twijfelde. Ik heb abortus gepleegd omwille van financiele redenen en ook omdat ik waarschijnlijk een beetje beinvloed ben geweest door hun. Maar ik ben voorstander dat je naar je hart moet luisteren, anders krijg je er spijt van. ik heb er nu nog altijd spijt van ondanks de redenen. ik zou graag aan een kindje beginnen, deze keer bewust. Maar het is een ingewikkelde zaak, want mijn ouders gaan er niet blij mee zijn en de abortus is nog te vers. En inderdaad, de ik ben iemand die enorm piekert en stappen niet snel durft te nemen. Dus ik zit ook in over mijn leeftijd. Ben geen uitgaans type maar ik doe graag nekeer yolo. Maar de gebeurtenissen hebben mijn moedersinstinct enorm aangewakkerd. Ik denk nu constant aan een kindje hebben en hoe het zou zijn. Ik probeer de negatieve zaken opzij te zetten want kindjes hebben is niet allemaal negatief, maar de positieve zaken zeggen mensen niet snel.
ik zou zeggen heel veel succes met uw zwangerschap en uw mama zal wel bijdraaien.
Groetjes
Anoniem (Gast) - schreef op 12-05 om 21:56
Persoonlijk denk ik dat je ouders wel enig punt hebben. En bovendien ook niet specifiek bedoelen dat je moet genieten in de zin van stappen, drinken etc. Maar dat ze bedoelen dat je in deze jaren gewoon jezelf op verschillende vlakken nog kan ontwikkelen en er dan samen straks nog sterker in staat. Je hoeft ook niet perse carriere te willen maken, en zelfs degenen die er later aan beginnen doen dat niet altijd om die reden. Maar je ontwikkelt wel veel dingen/vaardigheden in de periode richting 26 zeker als je even een tijdje werkt neem je daar ook vaardigheden van mee. 

Ik weet dat alle jonge mensen hierover zullen vallen, want we vinden onszelf allemaal al volwassen en overal aan toe etc.etc. rond die leeftijd. En ik wil ook niet zeggen dat je er niet aan toe kan zijn, alleen dat je gewoon later pas inziet wat die periode gedaan heeft. En ja ook ik heb zo gedacht.

Maar vooral ervoor gaan als je wilt. Praat gewoon met je ouders er nog eens over waarom ze dat vinden. Niet om van mening te veranderen, maar om ze te begrijpen. Ik geloof dat ze ook als je nu zwanger wordt wel leuke grootouders zijn hoor (Mijn vader zei ook ooit dat ze toen nog niet perse grootouders hoefden te 2orden, maar is de leukste opa die mn zoon wensen kan).
Ilona36 - schreef op 12-05 om 22:56
Als je alles op n rijtje hebt hoezo niet?
Ik was 21 kocht ik met mn expartner n huis, allebei n vaste baan. Dus waarom wachten als je er beide achter staat. Ik was 22 toen ik zwanger werd en 23 toen hij geboren was. Ook al is t fout gegaan tussen zn vader en mij, heb geen moment spijt gehad
Joyce2018 - schreef op 13-05 om 16:09
Ik was ook 21 toen ik zwanger raakte en 22 toen ik beviel. Ze kwam onverwachts en had niet alles financieel op een rijtje maar heb alles wel gewoon voor elkaar gekregen. Als je er zelf en je partner uiteraard er aan toe zijn, moeten jullie er gewoon voor gaan. Wat andere ook zeggen. Het is jullie leven.  
Angiie - schreef op 14-05 om 00:37
Ik vind 22 jaar gewoon een prima leeftijd. Zo lang je alles op de rit hebt: dus een woning en financieel alles goed dan zou ik er gewoon lekker voor gaan. 
Zelf ben ik bevallen 3 dagen voor mijn 21e verjaardag. 
Mijn vriend heeft een vaste baan bij defensie en ok werk in de kinderopvang. Ook wonen we samen. 
madewithlove - schreef op 28-05 om 23:54
Ik zou me niet laten leiden door meningen van anderen. Het is jouw leven 
Meid23 - schreef op 06-06 om 08:06
Zou er zelf ook voor gaan als je partner en jij er klaar voor zijn en een goede basis hebben         Het is immers ook niet gezegd dat het snel raak zal zijn, zelf zijn we oktober 2016 gestopt met de pil toen was ik nog net 21 uiteindelijk na bijna 2,5 jaar TESE ingreep bij mijn man en ICSI traject waarbij de eerste twee terugplaatsingen uitliepen op een vroege miskraam nu eindelijk zwanger               10 oktober uitgerkend dus iets meer als 3 jaar nadat we er voor zijn gegaan (en klaar voor waren) in elk geval heel blij dat we niet pas laat aan kinderen wilde gaan beginnen want dan waren onze kansen wellicht ook minder groot geweest.

Ps mijn man is 29 en er ook wel echt klaar voor           We zijn getrouwd, koophuis en vaste baan
proud_mommy - schreef op 06-06 om 08:23
Ik was 23 zwanger en 24 bevallen. Ik was er 1,5 jaar mee bezig geweest voor ik zwanger was van mijn zoontje. Nu 26 jaar wanneer ik van de tweede moet bevallen.
stéfanie - schreef op 06-06 om 09:43
Ik ben pas 23 geworden en 9weken zwanger van mijn eerste kindje. In mijn familie is iedereen best jong moeder. 20-25jaar voor een eerste kindje. Je moet doen waar je je goed bij voelt. Iedereen is anders. De ene is er eerder klaar voor dan de andere. Ik wens je veel succes met zwanger raken en wens je dan een mooie zwangerschap toe! 
FiFi - schreef op 06-06 om 09:56
Ik was op mijn 22 niet klaar om moeder te worden. Ik had nog nooit een serieuze relatie gehad en genoot inderdaad heel hard van mijn vrijheid. Ik was 24 als ik mijn vriend leerde kennen en toen we 2 jaar samen waren voelde ik mij klaar om aan kinderen te beginnen. We hebben toen nog een jaar gewacht, om nog wat te sparen, ik was ook net van job veranderd en ook om gewoon nog effe van elkaar te genieten. 
Nu ben ik 16 weken zwanger en ben 27. Ik zal net 28 zijn wanneer ik bevallen ben, en dat vind ik voor mij ideaal.

Mijn zusje daarintegen is op haar 21 moeder geworden.
Iedereen is anders en je moet inderdaad gewoon naar je gevoel luisteren en niet naar wat anderen zeggen. 
Zorg er gewoon voor dat je relatie stabiel genoeg is en dat je het financieel aankan. Dan komt alles goed !

Succes! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wat vinden jullie is 22 jaar een mooie leeftijd aan kinderen te beginnen of vinden jullie het te jong' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan