Inleiden - Zwangerschapsforum

Linda - schreef op 08-12 om 16:29
Vandaag controle gehad bij de verloskundige, met de baby gaat het goed. Ze is al helemaal ingedaald, hartritme goed etc. 
Maar ik heb zo'n erge last van bekkeninstabiliteit en zwangerschapsischias, dat de verloskundige aangaf dat na te denken om de baby eerder te laten komen. Om de bevalling in te leiden bij 38 weken. Ik ga zelf namelijk alleen maar achteruit. 

Nu was ik van plan thuis te bevallen, dat zou in dit geval een heel ander verhaal worden. Overdragen aan de gynaecoloog, in het ziekenhuis bevallen etc. Daarnaast weet ik gewoon heel weinig van inleiden, ik ken persoonlijk niemand die zoiets heeft meegemaakt. 

Is hier iemand die is ingeleid? Wat zijn de ervaringen?

In de tussentijd maar heel hard hopen dat ze zelf besluit te komen rond de 38 weken op de natuurlijke manier!
6 antwoorden en 38321729x bekeken
madelene - schreef op 09-12 om 13:39
Het beste is natuurlijk op de natuurlijke manier . als ze vanuit haar eigen komt.
Maar ja ik weet niet precies hoe erg het is wat je beschrijft zwangerschapsistchias ?
Daar heb ik nog nooit van gehoord .
Ik heb zelf totaal geen ervaring met inleiden mijn dochtertjes kwamen bijde eerder dan uitgerekend.
Maar ik hoop voor jou zeker dat ze zich gewoon zelf zal aandienen je kindje.
Mijn moeder is bij mij ingeleid vanwege hoge bloeddruk en heeft het zelf als niet prettig ervaren . ze is bij mijn zusje gewoon bevallen  wel 2 weken over tijd maar kijkt daar prettiger op terug.
madelene - schreef op 09-12 om 13:45
De weeën kwamen rustiger op gang 
Ze vond het veel prettiger op de natuurlijke manier.
Bij het inleiden van mij had ze het gevoel dat de de weeën veel te snel elkaar opvolgde.
Maar zelf kan ik je uit eigen ervaring niets over zeggen .
Ik hoop voor je dat je het natuurlijk mag 
Gaan meemaken.
Amy - schreef op 11-12 om 07:58
Ik ben ingeleid en heb dat als prima ervaren. Ik vond de sfeer in het ziekenhuis erg ontspannen en fijn. Ik moest op maandag na controle bij gynaecoloog gelijk blijven om ingeleid te worden (was ook de verwachting dus had al een tas mee). Die dag een ballonnetje gekregen om benodigde ontsluiting te laten ontstaan en dan zou er de dag erna gekeken worden of ik genoeg ontsluiting had om ingeleid te kunnen worden. Mijn partner mocht ook gezellig blijven slapen die nacht. De ochtend erna werden we om 600 gewekt en mochten we richting verloskamers. Er bleek genoeg ontsluiting dus vliezen werden gebroken en ik kreeg een infuus. Dat breken van de vliezen vond ik wel erg pijnlijk maar ik heb een erg hoge baarmoeder dus ze moesten ook erg best doen om er bij te komen. Maar als je vraagt wat vond je het pijnlijkst van de bevalling dan was dat het breken van de vliezen.
Mijn weeen waren al snel heftig en ik heb uiteindelijk ook een ruggenprik gehad. Het kan ook allemaal veel rustiger op gang komen. Net als bij een natuurlijke bevalling is het vantevoren niet te zeggen hoe je de weeen ervaart. Verplegend personeel was allemaal erg lief en als we iets nodig hadden werd ze zo geregeld maar ze lieten ons ook samen wat ik ook erg fijn was. Maar toen mijn vriend even wat moest eten werd zijn plaats gelijk ingenomen door iemand van daar om me te ondersteunen met de weeeen. Nadat mijn zoontje was geboren konden wij lekker van hem genieten en werden we ook met rust gelaten en kregen wat te drinken en eten. Daarna onder begeleiding van verpleegkundige douchen. (Eigenwijs als ik was wilde ik alles zelf doen inclusief haren wassen dus viel bijna flauw maar goed dat ik hulp had)
Wij moesten nog een nachtje blijven dus daarna met bed en al weer naar kraamafdeling gebracht waar we weer met zijn drieën hebben overnacht.
Uiteindelijk zijn mijn vliezen om 930 gebroken en is mijn kindje om 1830 geboren. Dus best rap.
Maar ik heb dus echt een goed gevoel aan de inleiding overgehouden.
Nancy (Gast) - schreef op 09-02 om 12:35
ik ben ingeleid bij de eerste en zwanger van de tweede. Reden dat k word ingeleid is dat ik medicatie slik voor een chronisch hoge bloeddruk. 
Met 38+1 een ballon gekregen in de ochtend. Volgende ochtend 3 cm ontsluiting en toen zijn me vliezen gebroken (ik heb hier totaal niks van gevoeld). Vliezen zijn rond 10:30 gebroken en ze is om 18:30 geboren. Zat wel aan het infuus met  weeënopwekkers in de tussentijd.  
Mijn man mocht ook gewoon alle nachten blijven slapen. De volgende ochtend na de geboorte mochten we lekker naar huis.
naomi - schreef op 09-02 om 19:46
Hey!
Ben zelf al 2 keer ingeleid door mijn zw diabetes. En dit zal binnekort mijn 3e keer worden. Inleiden valt op zich wel mee, alleen bij mijn 1ste zoon hebben ze me maandag ingeleid en was pas vrijdag bevallen! Dat was wel even afzien! Maar een gezond beertje in de plaats mijn 2e zoon ging super vlot! En nu hopen dat mijn kleine princess er ook zo snel vanaf wil en gezond is !!!! Groetjes

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Inleiden' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan