1e bevalling.. thuis?! - Zwangerschapsforum

mom to be (Gast) - schreef op 16-08 om 13:38
Interessante vraag.. ik lees even mee, zelf ook zwanger van de 1e en twijfel nog thuis of ziekenhuis
6 antwoorden en 31949462x bekeken
Merel (Gast) - schreef op 16-08 om 15:36
Hoihoi! Volgens mij hangt dat schreeuwen erg af van de persoon! Tijdens het zwanger worden heb je ook stille meiden en hele luidruchtige toch? Hangt er dus vanaf hoe je zelf bent. Voordeel van een ziekenhuis is dat je pijnstilling kunt krijgen en als je wilt thuis bevallen mag dat alleen als de vk akkoord is. Stel je bent halverwege en ze wil toch dat je naar het ziekenhuis moet, kan dat ook heel lastig zijn! En als je met de vk goed afspreek dat je niet te lang wilt wachten, kan ze je vast helpen!
Tjitske - schreef op 16-08 om 18:10
Hihi, ik ben een stille bevaller.. Ben heel rustig, zo rustig dat de kraamverzorgster dacht bij m'n jongste dat t nog wel ff kon gaan duren, terwijl ik op t moeilijkste stuk zat. Ben gewoon heel geconcentreerd in mijn eigen wereldje.. 
Misschien kan je bedenken wat je zelf doet als je je stoot oid. Schreeuw je t dan heel hard uit of hou je je in.. 
Thuis bevallen is fijn! Jammer genoeg moest ik bij de eerste alsnog naar t ziekenhuis ivm langdurig gebroken vliezen en weeën die niet goed op gang kwamen. Maar andere 2 thuis geboren, heerlijk relaxed. 
Merel - schreef op 17-08 om 11:07
Ja het lijkt mij ook wel fijn! Maar het gevoel dat er in het ziekenhuis alle hulp voorhanden is mocht het anders verlopen is ook wel een geruststelling vond ik!

Als je een stille bevaller bent, ben je dan ook een stille genieter? Dan klopt mijn verhaal, hihi!
Hummeltje - schreef op 17-08 om 11:24
Verschilt echt per vrouw hoor! en op het moment van sta je er echt niet meer bij stil wat voor geluid je maakt! Als het er maar uit is en het voorbij is en soms kan schreeuwen tijdens bevallen erg lekker en fijn zijn! Tis een soort ontluchting haha. Ik heb zowel thuis als in het ziekenhuis bevallen .. eerste ziekenhuis omdat ik niet wist wat me te wachten stond.. tweede en 3de gewoon thuis en nu de 4e ga ik weer in het ziekenhuis doen.  In je eigen huis is het erg fijn dat klopt het is je eigen omgeving al vond ik het nadeel dat bij de eerste keer dat ik thuis beviel zelfs mijn muur onder het bloed zat en bij de 2e lag ik half van het bed af met persen. Beide kinderen zijn trouwens uiteindelijk allebei in het ziekenhuis beland. Bij een ziekenhuis bevalling is lekker de rommel allemaal daar haha hebben ze goeie bevallingbedden met steunen en worden ze goed nagekeken voor vertrek. Daarnaast wil ik nu in ziekenhuis weer bevallen omdat ik anders 3 kids bij mijn bed heb staan wanneer ik beval en ze het door hebben haha! Maar zoals het bij mij is gegaan hoeft het natuurlijk niet bij jou! Ligt natuurlijk ook aan de verloskundige etc. Ik wil gewoon ondanks dat thuis onwijs fijn is en die ziekenhuisbezoekjes totaal niet aan thuisbevallen hoeft te liggen en het puur toeval kan zijn . Nu gewoon liever gelijk in het ziekenhuis bevallen en daarna lekker schoon na huis hahaha
Merel - schreef op 18-08 om 11:22
Hihi, herkenbaar verhaal!!

Mama17, wat ga je doen?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '1e bevalling.. thuis?!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan