2 keizersnee's en derde natuurlijk! iemand ervaring - Zwangerschapsforum

bloemetje (Gast) - schreef op 08-10 om 14:10
heeft er iemand ervaring in 2 keizersnee's en derde natuurlijk bevallen?
ik ben nu 9 weken zwanger van mijn derde waar de eerste twee met een keizersnee is gebeurt . graag zou ik nu natuurlijk bevallen :-) .
24 antwoorden en 45795753x bekeken
natascha (Gast) - schreef op 09-01 om 13:37
Hoi,
Ik ben zelf ook in verwachting van de derde waarvan de eerste twee met keizersnede, en mij is al bij de tweede vertelt dat de derde altijd een geplande keizersnede wordt, dus.....
natascha (Gast) - schreef op 09-01 om 13:37
Hoi,
Ik ben zelf ook in verwachting van de derde waarvan de eerste twee met keizersnede, en mij is al bij de tweede vertelt dat de derde altijd een geplande keizersnede wordt, dus.....
Yvonne (Gast) - schreef op 08-10 om 14:18
Hoi Bloemetje,
Wat ik heb begrepen is dat de kans daarop erg klein is. Op zich zou het wel kunnen maar doordat jouw baarmoeder zwakker is nemen ze gewoon het risico niet dat het tijdens de bevalling gaat scheuren. Vandaar dat je vaak na de eerste keizersnede en zeker na de tweede keizersnede vaak niet meer natuurlijk mag bevallen.
Cin - schreef op 08-10 om 14:26
Ik ben na de eerste keizersnede wel gewoon natuurlijk bevallen hoor! is perfect geggaan..!  ga nu ook weer gewoon bevallen..(teminste of er moet zich iets voordoen uiteraard;-)
Nu weet ik niet hoe het lichamelijk zit natuurlijk als je er 2 hebt gehad...maar dit is echt een persoonlijke kwestie qua litteken weefsel e.d. over hoe & wat...
wat zegt je Vk of Gyn hiervan??
Ik hoop voor je dat het gewoon gaat lukken hoor! Zou toch wel leuk zijn :-)
bloemetje (Gast) - schreef op 08-10 om 21:04
mijn eigen gyn. zegt dat het riskant is :-(
maar heb met een ander gyn contact genomen en hij staat er wel voor open en hij heeft ook gezegd dat is pas tegen het einde te beslissen als alles hopelijk goed verloopt . volgende week ga ik er voor het eerst op gesprek ik zal wel zien he ........ .
oooh ja het is ook al 4jaar geleden da ik een keizersnee heb gedaan , het lit teken is goed dun nu en is bijna ni meer te zien tegenover vroeger :-)
Anoniem (Gast) - schreef op 08-10 om 21:15
Joh ik weet niet eens bij mij is eigenlijk helemaal niet besproken of gekeken naar me litteken toen.. Was overigens binnen 10 maanden na de (spoed) ks weer zwanger vd 2 e..
Maar er is nooit iets besproken eigenlijk...kreeg s nachts weeen en hup ben gewoon normaal bevallen (ook niet normaal eigenlijk denk ik zo) alles is wel helemaal goed gegaan met litteken al hoewel ik met persen wel 3 x geroepen heb dat me litteken aan trekken was...waarop gezegd werd als blijft of erger word gelijk zeggen...was gelukkig niet zo...
Maar goed er is wel meer niet normaal verlopen vandaar dat ik niet meer hier in dit ziekenhuis ga bevallen
Moeilijk zeg als de 1 zegt te riskant en de ander staat er weer voor open...
Heb binnenkort consult in ziekenhuis waar ik nu wil bevallen zal het toch is aansnijden in gesprek dit onderwerp...
Cin - schreef op 08-10 om 21:16
oh was niet ingelogd reactie hierboven was van mij;-)
bloemetje (Gast) - schreef op 09-10 om 07:53
ja boontje je hebt gelijk ,ik zit nu met een dubbel gevoel ( zou ik het riskeren of niet :-(  )
ik heb het gisteren met mijn man besproken en we hebben besloten om niets te beslissen . pas tegen het einde ga ik zien hoe ik mij voel , zegt de dokter dat het oke is en ik heb er een goed gevoel bij dan oke ...... maar is het nog riskant dan liever niet . mijn gezondheid en van mijn kind is belangrijker .
bloemetje (Gast) - schreef op 09-10 om 11:02
oooh ja ik ben net 9 weken zwanger :-)
Cin - schreef op 09-10 om 11:04
Ik denk zelf persoonlijk..als de gyn mij aan zou raden dat het niet verstandig is net als bij Boontje..dat ik angstig zou worden (ja dat heb ik dan weer;-)
Dat ik het risico ook niet zou durven lopen...
Succes hoor met je keuze verderop in de zwangerschap!:-)
Mijn herstel met de spoed KS was trouwens ook super ging onvoorstelbaar snel en kon al snel weer van alles..Ik heb na de natuurlijke bevallling langer gelopen eer ik weer beetje bij de tijd was :-P
Is wel super om mee te maken hoor ..dus snap je standpunt wel als het kan je dit graag wilt!
boontje004 - schreef op 09-10 om 17:38
ik was vandaag op controle bij dr gyn. en kreeg ook termijn echo. ik heb ook gevraagd over de bevaling. Ze zij dat we met 37 weken en plan gaan maken. we gaan lijken hoe groot het kindje is en hoe die ligt. ligt ook aan wanner de weeen beginen.
onze 2 jonges waren allebij 8 pond en daalde niet in tijdens bevalling. ik hou rekening mee dat het weer een kzs word en als het vaginale bevaling word dan is het een mooie verrasing.

ik ben nu ook 9 weken dus we lopen gelijk !
bloemetje (Gast) - schreef op 10-10 om 07:47
hey das leuk :-)  das ook wat de gyn. zei tegen mij, we zien wel op het einde . dus heb ik het ook beide in mijn hoofdje gestoken :-) hey leuk da we samen gelijk ver zijn . we houden mekaar op de hoogte ,,,,,,,,    ik moet volgende week woensdag op controle ben is benieuwd :-)
bloemetje (Gast) - schreef op 16-10 om 14:05
morgen na de vk voor een echo: ben super zenuwachtig :-)
weet er iemand of ik het geslacht al kan weten?
Cin - schreef op 16-10 om 16:08
Je bent nu 10 wken ongeveer? als ik zo zie a.d. eerste reactie en data van nu;-)
Dat is nog wel erg vroeg om geslcht te kunnen zien...soms met 12 weken wel al...
Succes he! geniet ervan! heerlijk om je kleintje te zien..:-)
Aradia - schreef op 17-10 om 09:45
10weken is inderdaad wel heel vroeg. heel soms met 12 weken te zien maar dat is lang niet altijd en moet je echt een goede echoscopist hebben. Over het algemeen hoor je met 20 weken het geslacht.
boontje004 - schreef op 21-10 om 08:31
hoi Bloempje
hoe was de echo?
boontje004 - schreef op 02-01 om 22:58
hoi bloempje, hoe gaat het met je?
mama3 - schreef op 03-01 om 10:25
Ik heb ook twee keizersnede gehad en nu zwanger van de derde. Ik ga deze keer weer bevallen via een keizersnede. Dat is nu al bekent. Moet zeggen dat ik het risico niet wil nemen dat er tijdens een normale bevalling iets mis zou gaan! Ik denk dan maar, het belangrijkste is dat je je kindje gezond in je armen kan nemen. Je doet  er alles aan tijdens de zwangerschap om je kindje zo gezond mogelijk te laten groeien en dan zou je op het laatste traject een risico gaan nemen... Nee, niet voor mij, maar ja, ieder moet dat natuurlijk voor zich zelf bepalen.
beertje2012 - schreef op 12-06 om 17:50
Ik lees mee, want ik zit met hetzelfde dilemma,

Mijn eerste was een kz, doordat ze in een soort van spagaat lag met 1 been naar beneden en en 1 naar boven en koppie niet gedraaid, 

Maar ik zou nu natuurlijk mogen bevallen, maar ik daar gaf mijn gyn wel een hoop voorwaarden bij. Het mag geen stuitligging zijn op welke manier dan ook. Het liefst geen sterrenkijker etc en als de bevalling niet vlot verloopt dan is de kans op een spoed kz groter ... 

Dus naar mijn idee moet het wel een hele soepele natuurlijke bevalling moeten worden. .. 

Anders lig je nog niks al het werk te doen voor niks. 

Heeft iemand daar ervaring mee? En hoelang duurt kan een tweede maar dan natuurlijke bevalling duren na een eerste kz?
beertje2012 - schreef op 12-06 om 17:52
Sorry voor mijn spelfouten, maar typen op een andere telefoon loopt niet echt soepel
zon (Gast) - schreef op 09-11 om 20:56
hoi meiden ik lees even met jullie mee gezellig... ik ben dan afgelopen zomer via een kz bevallen voor de tweede keer. maar willen als alles mee zit volgend jaar ergens voor een derde kindje gaan.
Ik lees met jullie mee en ook de reacties.

Gr van mij
Merlootje (Gast) - schreef op 05-02 om 10:00
Hoi, 
Zelf ben ik zwanger van de derde en in t verleden twee kz's gehad. Ik wil nu graag natuurlijk bevallen in bad en dit is zeker mogelijk. Ga op zoek naar een vk die met deze zorgvraag aan de slag gaat! 
Je kan op fb lig worden van de geboortebeweging en daar je vragen stellen.
Succes!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '2 keizersnee's en derde natuurlijk! iemand ervaring ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan