Vakantie - Zwangerschapsforum

Roosje - schreef op 25-07 om 15:35
Hey iedereen! 
Ik heb een vraagje en zou graag jullie mening willen. Ik ben eind maart bevallen van een hele flinke en gezonde zoon. Mijn vriend heeft sinds enkele maanden een nieuwe functie op zijn werk met veel verantwoordelijkheden. Na ontslag van zijn baas, mocht hij deze nieuwe functie bekleden met als gevolg dat er iemand aangeworven moest worden voor zijn vorige functie. Dit bleek niet zo eenvoudig en hij heeft maanden lang moeten werken zonder assistent. Nu sinds enkele weken heeft hij een assistent. Tijdens zijn vaderschapsverlof heeft hij hele dagen moeten doorwerken omdat hij er toen nog alleen voor stond. Deels kiest hij daar zelf voor, deels kon hij niet anders aangezien het werk zich anders bleef opstapelen. Ik ben iemand die graag op vakantie ga, en eerlijk gezegd ben ik dringend aan een break toe na reeds 4 á 5 maanden thuis zitten en fulltime mama zijn. Mijn man helpt me heel veel thuis, daar mag ik zeker niet om klagen. Alleen, hij wil niet op vakantie. Hij wil zelfs geen dag vrij nemen want hij wil zich focussen op zijn werk. Voor 2 maanden is er bij hem een zona vastgesteld, nu een maagvliesontsteking en nog steeds wil hij er niet even tussen uit. Hij zegt dat hij op vakantie niet kan ontspannen omdat we met een baby van 4 maanden zouden gaan en hem dat teveel stress geeft en zich wil richten op zijn nieuwe functie. Hij stelt voor (zodat hij van mijn gezaag af is) dat ik met de baby en mijn moeder op vakantie zou gaan. Maar eigenlijk wil ik dat helemaal niet, wil gewoon met ons gezinnetje gaan. Heb hem ook voorgesteld om mee te gaan en mijn ouders mee te nemen, zodat hij geen stress heeft wb de baby en dat hij zelfs op vakantie mag werken maar dat wil hij ook niet. Ik ben ondertussen doodop en mijn batterijen zijn bijna leeg. In september moet ik terug beginnen werken. Is het egoïstisch om op vakantie te gaan met de baby en mijn moeder, zonder hem? Kan ik dat wel maken? Weet het niet goed... Ik zou hem heel hard missen, mijn man. Bedankt voor jullie eerlijke antwoorden. 
19 antwoorden en 32206245x bekeken
Roosje - schreef op 25-07 om 16:54
Niemand die me even haar mening wil geven? X 
Knuffel - schreef op 25-07 om 17:05
Ik begrijp dat je wijze raad zoekt, maar ik zou het ook niet weten.. Wil je man ook niet na het hoogseizoen ofzo even vrij nemen? Hij wil toch ook wel even family time en alle tijd om lekker met zn zoon te knuffelen? 

Als jij echt graag even weg wilt dan zou je ook eens kunnen kijken naar een weekendje ofzo.. Met je man of anders met je moeder..

Als ik de papa was zou ik het verschrikkelijk vinden als ik een weekend of zelfs week ofzo mijn kersverse zoon niet zou zien..

Moeilijk hoor. Ik begrijp je man gewoon niet zo goed. Carrière is niet alles.
Roosje - schreef op 25-07 om 17:10
Bedankt voor je reactie! 
Ik ben leerkracht dus na het hoogseizoen op vakantie gaan zit er niet in. 
Een weekendje weg, mss kan ik hem daar in de toekomst  nog van overtuigen. Voorlopig nog niet.. 
Knuffel - schreef op 25-07 om 17:12
Ooh dat is lastig inderdaad.. Ook lekker in de herfstvakantie. Deden wij met het gezin vaak een weekje. Heerlijk uitwaaien aan zee..
Betty (Gast) - schreef op 25-07 om 17:18
Ik begrijp jullie beide heel goed. Mijn man heeft een vee bedrijf waar hij ook niet zomaar weg loopt. Hij kan wel iemand laten komen maar dat kost veel geld en dan wordt nog alleen het simpele werk gedaan.
 Ik werk zelf wel en ik heb eeb kleine van 14mnd. ik had het vorig jaar ook gewoon nodig om weg te gaan. Ik heb jankend mijn moeder gebeld en die leek het juist heel leuk om een weekendje weg te gaan en zelfs mijn zus en haar gezin sloten aan. Die zie ik ook niet elke week dus heel tof. 
Wat bleek nu, toen ik die knoop had doorgehakt wou mijn man dat weekend ook vrij maken en ging gewoon mee!
Dit jaar doen we het net zo, alleen nu plak ik er een midweek achter aan en ik zie wel wie blijft. Mijn man gaat dan op en neer overdag thuis aan het werk en savonds is en slaapt ie bij mij. 
Ik zou het gewoon doorpakken. Lekker ergens gaan zitten waar hij vrijblijvend nog aan kan sluiten of juist naar huis kan. Maar jij wel even uit de sleur bent en rustig een blad of boekje kan lezen als je moeder om de kleine denkt. 
Amy - schreef op 25-07 om 17:18
Ik zou gewoon op vakantie gaan met je moeder en de baby. Ik zou wel in de buurt blijven van je woonplaats. Zodat je partner altijd langs kan komen als hij er zin in heeft. Dat kun jij even bijkomen en hij hopelijk ook.
Als jij en de baby niet thuis zijn zou hij ook een rustiger week moeten hebben want je zegt dat hij ook veel helpt.
Roosje - schreef op 25-07 om 17:20
Dank je voor je antwoord. Dat is idd echt een goed idee. Niet te ver weg zodat hij nog kan langskomen. Top! 
Knuffel - schreef op 25-07 om 17:27
Topidee van de meiden! Heerlijk mommy.. Ik hoop dat je even ontzettend gaat genieten!
Roosje - schreef op 25-07 om 19:34
Het is idd zo dat mijn man veel doet in huis, mee wassen, opruimen, koken,... en mee voor de baby zorgen. Hij is echt een top-papa. Alleen begrijpt hij niet dat ik er tussenuit moet.. 
In de herfstvakantie gaan is geen optie opdat hij basket op hoger niveau en hij dus geen trainingen of matchen mag missen. 
Hij heeft 'beloofd' om tussen Kerst en met Nieuwjaar samen op vakantie te gaan. Ik mag nog wel niets boeken want hangt van zijn basket af. We zullen zien of het ervan komt. 
Sorry dat ik zo pessimistisch klink want hij is echt een droomman en papa, maar soms moet je er gewoon even tussen uit.
Bedankt voor jullie goede raad. 
Roosje - schreef op 25-07 om 22:29
Na een deugddoende babbel met mn man (en de nodige emotie, tranen) heeft hij toch begrepen dat het potje aan het overkoken was. We beginnen klein, maar het is een fijn begin. We gaan 2 nachtjes op hotel citytrippen in eigen land. 
Nogmaals bedankt voor jullie goede raad. 
Knuffel - schreef op 25-07 om 22:39
Ooh heerlijk! Misschien maar 2 nachtjes.. Maar wel met je eigen gezinnetje! Fijn!
Amy - schreef op 26-07 om 07:45
Gezellig! Veel plezier!
Raisa - schreef op 26-07 om 08:20
Zie dat jullie al een mooie keus hebben gemaakt. 
Puur nog even mijn input
Mijn man wilt vrijwel nooit op vakantie, ga dan ook jaarlijks met mijn moeder richting de zon voor een week. Hij blijft dan bij de honden. Ook straks met kindje ziet hij dit niet als probleem. 
Ik zelf mis hem dan wel maar de behoefte om er even een week uit te zijn is te groot  dus dat neem ik voor lief erbij
Roosje - schreef op 26-07 om 09:55
Bedankt Raisa voor je input. Als hij wat groter is, ga ik dat ook doen denk ik  
Roosje - schreef op 17-10 om 21:12
Hey mama's,
Hier ben ik weer. Jullie kennen de situatie misschien nog maar zit met een man die niet graag op vakantie gaat sinds de baby er is. We hadden afgesproken dat we deze zomer niet op vakantie gingen omdat mijn man er zich niet comfortabel bij voelde. We hadden wel afgesproken om tussen kerst en nieuwjaar een weekje op vakantie te gaan. Nu ben ik al maanden aan het 'zagen' om iets vast te leggen en steeds heeft mijn man excuses klaar om maar niet te moeten gaan. Eerst was het zijn basket (maar hij is vrij dan, winterstop), dan ben ik er enkele maanden over gestopt want dacht dat hij uit zichzelf misschien iets zou voorstellen, niet dus. Nu vraag ik al enkele weken om bepaalde reizen te bekijken maar heeft hij geen tijd, wil 's avonds niet over reizen bezig zijn, wel ontspannen tv kijken, zegt hij dat de reizen nu wel heel duur geworden zijn (tja, hoe langer je wacht met boeken, des te duurder uiteraard), dan zegt hij dat het te lang vliegen is. (Zou naar de Canarische eilanden willen. Onze zoon is dan 9 maanden. Is ongeveer 4 à 5 uurtjes vliegen). Dan geef ik toe en zoek ik bestemmingen zoals Malaga op omdat deze minder lang vliegen zijn. Dan zegt hij daarom dat deze te koud zijn.
Elke keer staat er een nieuw excuus klaar lijkt mij. Hoe kan ik hem overtuigen dat vakantie fijn kan zijn? Want hij zegt me steeds dat hij stress krijgt als hij eraan denkt om te moeten vliegen met onze baby. Is dit nu zo uitzonderlijk, op reis gaan met een baby? 
Weet niet wat te doen want heb als mama echt een vakantie nodig en nood om er even tussenuit te zijn. 
Bedankt lieve mama's 
Raisa - schreef op 17-10 om 22:20
Ik zou dan zonder hem gaan en dan desnoods oma mee ofzo? Mijn man is er ook niet zo van dus die blijft meestal thuis. 
Wij zeggen zelf straks als de kleine er is, eerste 1,5/2 jaar geen vliegvakantie 
Bueno - schreef op 19-10 om 16:30
Ik zou ook zonder hem gaan. Hij geeft duidelijk aan dat hij geen behoefte heeft om op vakantie te gaan. Mocht hij wel toegeven en de vakantieplaats zint hem niet dan hebben jullie samen geen fijne vakantie. Geef hem z'n zin en ga zonder je man. Ga niet aan hem trekken, want dat heeft weinig zin. Zoek een leuke plaats uit, neem iemand anders mee en ga lekker genieten! 
Roosje - schreef op 27-10 om 18:16
Bedankt voor jullie goede raad. Gisteren heeft hij beslist dat we niet gaan, nergens, zelfs niet dichtbij. Ik ben op. Heb genoeg van tussen 4 muren te zitten en me steeds op de 3e plaats te zetten. Komt erbij dat ik ziek ben. Ik heb hem een brief geschreven om aan de alarmbel te trekken en ga die vanavond afgeven. Want wil wel zonder hem op vakantie gaan maar vind het dan zo erg dat ik zijn zoontje meeneem en hij hem een tijdje niet ziet.. 
Raisa - schreef op 27-10 om 20:13
Sterkte roosje 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vakantie' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan