Opdringerige ex schoonmoeder - Zwangerschapsforum

irisjeeee - schreef op 20-08 om 15:15
Mommy’s en mommy’s 2be,

Van de week kwam mijn exschoonmoeder mij op mijn werk ophalen om baby kleren te gaan shoppen. Ik keek er al de heledag naar uit. Vind het ook erg fijn dat ze haar best er zo voor doet. 

Toen ze bij mij op het werk aan kwam wilde ze meteen aan mijn buik “voelen” omdat mijn buik “zooo gegroeid” was. Ik was toen nog geen 22 weken en veel zag je nog niet, het kindje van buiten voelen al helemaal niet.
Ze zei: “laat me eens even voelen!”. Waarop ik “nee”: zei. Ze liep op me af en bleef zeggen: “jawel kom”. Waarop ik me omdraaide en mijn armen voor mijn buik hield. Ze liep nogsteeds op me af om het te proberen maar gaf me uiteindelijk een knuffel wat ik ook niet fijn vind. Ik heb over het algemeen moeite met aanrakingen en zeker op deze manier.

Ik ben nu al bang voor wat er zal gebeuren voor als mijn buik echt gaat groeien en je van buitenaf leven gaat voelen.

Mijn ex en ik hebben een relatie van 4 jaar gehad waarvan de laatste 3 jaar met heel veel ruzie. Hij is vaak vreemd gegaan, loog over alles, heeft me in mijn gezicht geslagen, me bij mijn nek gepakt op de trap, is met een grote stoel voor de deur gaan zitten zodat ik niet naar buiten kon en ga zo maar door. Uiteindelijk met veel moeite heb ik het uit gemaakt omdat het zo niet door kon. Dat was net 1 week voordat ik erachter kwam dat ik zwanger ben.

Ik probeer hem nu nogsteeds bij alles te betrekken omdat hij wel de vader is van ons kindje. Vraag hem mee naar de vk stuur hem foto’s van echo’s en als er iets is laat ik het hem weten. Maar als het even niet gaat zoals hij het wil word hij kwaad en gaat hij vanalles roepen wat er ook niks mee te maken heeft. Ik kies er dan voor om hem voor een paar dagen te blokkeren omdat ik een rustige zwangerschap wil. 
We hebben afspraken gemaakt waaronder 1 dat hij naar de huisarts gaat om medicatie te vragen voor zijn gedrag en woede aanvallen.

Toen mijn exschoonmoeder en ik in de stad liepen probeerde ze me uit te horen. 
Ze vond dat ik hem er meer bij moest betrekken en dat zegt ze elke keer. Ik heb haar al vaak gezegt dat ik dat ook doe maar dat hij het elke keer zelf verpest. 
Uiteindelijk heb ik haar app gesprekken tussen mij en mijn ex laten lezen en gaf ze me gelijk omdat hij haar andere dingen verteld.

Toch vind ze het zielig voor hem. Omdat hij er zo veel moeite mee heeft dat we uit elkaar zijn.
Hij wil er op het moment van bevallen bij zijn maar dat wil ik zeker niet. Ik voel me daar totaal niet fijn bij. Heb uiteindelijk maar afgesproken dat hij op het ziekenhuis mag zijn en na de geboorte binnen mag komen. Nu vond zijn moeder dat zei ook op het ziekhuis mag zijn omdat mijn ex anders met mijn vader zit de heletijd en die twee geen goede band hebben. Daar heeft mijn ex zelf voor gezorgt.
Ik heb er maar mee ingestemd maar zie het al gebeuren. Die gaan echt niet zitten wachten totdat ons kindje er is. Ik snap dat ze er graag bij zijn maar ik vind na alles wat er gebeurt is ze respect moeten hebben voor mijn keuze en mijn gevoel hierin.

Ik heb totaal geen idee wat ik hiermee moet doen. Iemand ervaring hiermee of tips? 

Met vriendelijke groet!!
5 antwoorden en 22396615x bekeken
Floor (Gast) - schreef op 20-08 om 21:16
Wat een pittige situatie. Ik vind dat je erg redelijk bent en continue op zoek bent naar de juiste weg in deze moeilijke omstandigheden. Dat is goed, want daardoor maak je het niet erger. Maar vergeet niet dat jij en de baby de enige belangrijke personen zijn in dit verhaal op dit moment. Je moet je uitspreken over dingen die je niet prettig vindt en geen dingen doen of afspreken waar  je je niet prettig bij voelt. Uiteindelijk zit je daar niet op te wachten en heeft je baby ook een moeder nodig die kan laten zien dat het belangrijk is voor jezelf te kiezen en sterk te zijn. Je bent op de goede weg  kan je schoonmoeder niet begrijpen dat je wat afstand wilt? Dan is dat haar probleem. 
Mama Gast (Gast) - schreef op 21-08 om 17:03
Helemaal eens met Floor!
Het is zo ongelooflijk belangrijk dat jij je tijdens jouw bevalling goed voelt. Daar heeft je baby ook profijt van, bovendien kan hij/zij kan nog niet voor zichzelf opkomen. Dat is jouw taak, nu al.
Wij hebben destijds het geboorteplan gebruikt om zelfs de verloskundige en verpleegkundigen, zoveel mogelijk buiten de verloskamer te houden. Droom bevalling gehad. Echt!
Mila (Gast) - schreef op 22-08 om 06:58
Dat van het geboorteplan is een hele goede tip voor je angst dat zij binnenkomt. Geef duidelijk de situatie aan bij de verloskundige voor hé echt gaat bevallen en bespreek je wensen en wat je dus niet wilt. Verder doe je het echt goed lieverd
Annaa (Gast) - schreef op 18-11 om 19:30
Jij bepaald toch wie je bij je bevalling wilt?
Wie jij belt die komt en wie het niet weet weet het niet! Die horen het later wel!
Joy - schreef op 19-11 om 06:46
Of je kan ook zwijgen dat de bevalling is begonnen en hen pas verwittigen wanneer jij er klaar voor bent. De baby komt nog altijd uit uw lijf. En is nog eens (vooral in begin) afh van jou. En miet van je ex sm... 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Opdringerige ex schoonmoeder' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan