Waarom is het tegewoordig niet meer normaal om thuis te blijven voor je kind ?? - Zwangerschapsforum

Nora (Gast) - schreef op 30-11 om 18:48
haay! Ben ik nou de enige die niet gaat werken omdat ik zelf voor mijn kinderen wil zorgen? Als mensen aan mij vragen waar ik werk of wanneer ik weer van plan ben te werken na de bevalling , en ik dan zeg ik ga niet werken ik blijf lekker thuis voor me kind dan krijg ik te horen dat ik lui of zwak ben , of erger nog dat ik van mijn man het huis niet uit mag (omdat tie arabisch is) , terwijl ik toch echt zelf mag weten wat ik doe.. En als er dan iemand is die de kinderen van 7 uur 's ochtends tot 8 uur 's avonds bij de oppas laten is dat wel goed en normaal.. Ik krijg zoveel mensen over me heen die vinden dat ik moet gaan werken , terwijl ik ook niet tegen alle vrouwen die werken roep dat ze thuis moeten blijven , dat moet je toch zelf weten ? Er zijn toch wel meer vrouwen die thuis blijven met de kinderen , of ben ik nou echt de enige ? Eigenlijk vind ik dat het huishouden doen en voor de kindjes zorgen al een baan opzich is, maar als ik dat zeg kijken ze me helemaal aan alsof ik rijp ben voor het gekkehuis.. Zijn er nou nog meer vrouwen die van zulke preken krijgen en hoe reageren jullie er nou op , ik vind het zo langzamerhand heel vervelend worden , ik begin bijna te geloven dat ik lui en zwak ben..

groetjes!!
28 antwoorden en 29483568x bekeken
Cin - schreef op 30-11 om 19:15
Hoi,
Het is maar net wat je zelf wil en uiteraard zeker in deze tijd of het zich financieel toelaat te stoppen met werken..
Ik zelf ben ook gestopt toen ons 1 ste geboren werd...inmiddels na half jaarben ikt oen ind e avond uurtjes wat gaan werken als mijn vriend thuis is/maar dat is niet zoveel hoor is maar 8 uurtjes per week;-)
Ik zelf ben helemaal voor lekker thuis bij de kids...rust en regelmaat geen gesleep van kinderdagverblijf naar opa s en oma s e.d.
En lUI???? tsja ik hoor er zat die blij zijnd at ze gaan werken want het zorgen en het huishouden en alles wat erbij komt valt ze toch behoorlijk zwaar...
Ik ben erg blij dat het hier allemaal zo kan...ik ben altijd thuis en ben ik er s Avonds even niet dan is papa er..ik vind het genieten gaat al zooo hard...
Mijn zoontje is 5,5 en mijn dochtertje is vorige week 4 jaar geworden nu dus inmiddels beide op de basisschool..en wij zijn 24 wkn zwanger van kindje 3...en ik blijf nog steeds lekker thuis...lekker genieten van ons 3 e wondertje straks en als de kids uit school zijn samen genieten van ons ukkie
en voel je niet lui en zwak want het is gewoon een fulltime job hoor zeker met meerdere kids;-) vandaar wat ik al zei sommige toch gaan werken of blij zijn als ze wer naar hun werk kunnen...tsja tuurlijk ist wel is zwaar zeker als ze lekker dwars kunnen zijn..maar ik zou het niet willen missen...
Ik moet zeggen dat ik nog nooit zo n preek heb gehad...ik hoor juist vaker van meid je hebt gelijk zolang het kan lekker doen en genieten gaat al zo hard...dus is voor mij niet herkenbaar...
Ik zou er lekker niet op ingaan...ze denken maar wat ze willen...toch!
Iza - schreef op 30-11 om 20:36
Ik ben ook gestopt na de geboorte van de eerste. Was eigenlijk niet eens de bedoeling maar zodra ik onze oudste in mijn armen had wist ik dat ik niet terug naar een baan wilde waar ik meer van huis zou zijn dan thuis. Ik ben toen wel voor mezelf begonnen zodat ik toch wat afwisseling had met het moeder zijn maar kon dit heel flexibel inplannen waardoor onze kleintjes er weinig van merkte. Ik vind het geweldig dat ik thuis bij ze kan zijn en dat ik alles van ze mee kan maken, ook al is het niet altijd even leuk natuurlijk maar dat is een baan ook niet . Nu de jongste een jaar is begint het wel weer een beetje te kriebelen om wat voor mezelf te gaan doen dus misschien start ik een studie wanneer de jongste drie/vier is (dus wanneer ze allebei naar school gaan).
Ik vind het ook belachelijk dat je je tegenwoordig bijna zou moeten schamen wanneer jezelf voor je kinderen zorgt. En als je het doet denken mensen toch dat je ook eigenlijk niets anders kan maar ik heb toch echt hbo gedaan en afgerond. Het was een persoonlijke keuze en ik heb nog geen dag spijt gehad! Geniet van je kindjes en werken kun je nog heeeel lang, de eerste jaren van je kleintjes meemaken niet!
xmiertjex (Gast) - schreef op 30-11 om 21:12
ik zou graag thuis blijven als ons meisje er is. maar dat is financieel (op dit moment) niet echt haalbaar helaas... ons kindje gaat ook niet naar de dagopvang, maar naar de opa's en oma's... Gelukkig werk ik niet fulltime, maar 26 uur. en hoop dat dit ooit minder mag worden!! liefs
Mommy-Of-Nyana - schreef op 30-11 om 22:01
hier blijf ik ook zeker een jaartje thuis ongeveer.. of toch proberen!!ben normaal tot half maart thuis, en dan nog tot de dag dat ons meisje 5maand wordt (borstvoedings verlof) ofwel neem ik het moederschapsverlof ineen keer op en een deel van mijn vriend zijn vaderschaps verlof dus dat is nog eens 6maand exta... (hier bij ons in belgie kan de partner een deel overgeven van zijn verlof aan ander) en als ik zie dat het financieel niet echt haal baar is (auto afbetalen huis afbetalen) dan neem ik het moederschaps verlof op in halftijds werken.. zo ben ik nog vaak thuis en dan gaat ons kleine muisje naar de oma's en opa's...

dus laat de mense maar zaniken over het feit dat wij lui zijn en dergelijk meis!! wij willen gewoon onze kinderen zien opgroeien is dat nou zo abnormaal? denk het niet! ok de dag van vandaag laat het heel moeilijk toe om thuis te blijven maar waarom zou je het niet doen als je het financieel aan kan! en zoals je zegt het huishouden en kinderen opvoeden is al een heel baan opzich! 

Liefs
Kelly - schreef op 30-11 om 22:20
Ik kan er echt niet bij dat mensen zulke dingen durven te zeggen! Het klinkt bijna jaloers!
Ik ben nu 12 weekjes zwanger en daardoor in mijn proeftijd ontslagen en moet eerlijk zeggen dat ik dat geen minuut jammer gevonden heb. En ik ben ook niet van plan om nog weer werk te zoeken. Wij hebben altijd al gezegd: als het kan blijf ik thuis. En dat kan dus daar ben ik super blij mee!
Maar ik heb echt nog niemand gehoord die daar commentaar op had. Gelukkig maar, want ik zou gelijk boos worden denk ik!
Olivia-Anna - schreef op 30-11 om 23:33
Ik ben al niet meer gaan werken van toen ik 8 weken ver was.
Had een scheurtje in de baarmoeder en op dat moment was mijn kindje toch belangrijker dan de eventuele financien.

Ergens is  het naar mijn mening jaloesie van degenen die het financieel niet kunnen opbrengen.
Waarom denk je zijn er zoveel kapotte gezinnen en onhandelbare kinderen??
Dat komt puur doordat er van de moderne vrouw wordt verwacht dat ze carriere maakt in plaats van ten volle voor het gezin zorgen en de boel bij elkaar houdt.
Ik ben het daar niet mee eens!!!

En dat heeft zeker niks met luiheid te maken. vrouwen die fulltime werken hebben vaak alleen maar dat en nemen een huishoudster en hebben geen tijd om te koken en met de kinderen bezig te zijn, dat moet de creche maar doen,
misschien is dat ook een vorm van luiheid??

Mijn man en ik zaten laatst naar een programma te kijken over een creche en hij zei verontwaardigd: "Waarom kinderen nemen als er een andere, vreemde vrouw op past in een creche.."

Je moet lekker doen waar je je zelf goed bij voelt en ik voel me der zeker niet goed bij, dat een ander mijn verantwoordelijkheid en voorrecht over neemt door op MIJN kind te passen.
Daar ben ik moeder voor.
Later als ze eenmaal naar school gaat en ik de handen vrij heb kan ik nog zien of ik ga werken..
Laat mij maar voorlopig ouderwets zijn, maar als mijn man thuiskomt is het huis schoon, is de was gedaan en is er altijd vers en uitgebreid gekookt... Daar mag je ook trots op zijn vind ik..
Heb weinig tijd om lui te zijn..
AnnaRebecca - schreef op 01-12 om 09:14
ik vind dat ieder dat voor zich moet weten. hier is het financieel niet haalbaar om thuis te blijven, ik werk 25u. maar zou dat ook niet willen. nu ik in mn verlof zit, en hiervoor een paar weken ziekte wet, merk ik dat het nix voor mij is. elke dag is het zelfde! opstaan, kind naar school, huishouden, kind ophalen, eten, kind naar school, ff bakkie bij een vriendin, kind ophalen, eten maken en dan is de dag voorbij!! elke dag weer!!! en ik zou (ook al ist maar voor 1 dag) eruit willen zijn om een dag geen mama te zijn maar gewoon Annemarie!
Kelly - schreef op 01-12 om 10:00
Ik denk dat je best redelijk zelf in de hand hebt of elke dag hetzelfde is of niet. Tuurlijk moet een kind op vaste tijden eten en slapen maar daaromheen ga ik wel proberen om van elke dag een leuke dag te maken.
En ik ben het zeker met je eens dat een dag voor jezelf ook goed is. Mijn vriend werkt in ploegen en is daardoor ook vaak vrij. Wij hebben afgesproken dat 1 dag van zijn vrije dagen helemaal voor hem is. Hij regelt dan alles thuis en ik kan dan lekker even doen en laten wat ik wil.
Cin - schreef op 01-12 om 10:34
Mee eens Molly..inmiddels alweer bijna 6 jaar thuis...maar tijd voor jezelf kan ook op andere manier...lekker keer stappen of weg met de meiden...of kids logeren en saampies weg...heerlijk hoor...
ik vind het bijvoorbeeld heerlijk ook om met de kids erop uit te gaan als ze middag vrij zijn...zat leuke dingen...
Zo kan je op vele manieren je dagen leuk vullen en toch lekker genieten;-)
Maar dit is echt maar net hoe je het ziet natuurlijk...ligt het je niet dan niet...
Ik zie hier bij school regelmatig kindjes ook huilen zeker naarmate ze wat ouder worden omdat niet of niet meer naar de BSO willen e.d.
zo heb je overal voors en tegens uiteraard...
Anoniem (Gast) - schreef op 15-06 om 13:08
Mijn vriend en ik hebben ook besloten dat ik thuis blijf bij onze kleine, puur om t feit wat er tegenwoordig allemaal gebeurd bij op passers en kinderopvang crech ect..
Onze familie wonen ver uit elkaar en de opa en oma waar we dichtbij wonen werken fulltime. Die kunnen dus niet oppassen. Met mijn schoonmoeder heb ik ook geen band van vertrouwen en wil ik mijn kind niet hebben.

Maarja dan komt het punt dat het niet goed gaat en je uit elkaar gaat.. wat dan??

Je kan dan niet meer fulltime bij je kind blijven.. uitkering? zouden die je situatie begrijpen dat je bij je kind wilt blijven?? ie dilemma zit ik dus nu.    

Ik ben er helemaal mee eens dat je lekker bij je kl
Denk het niet je moet gaan werken of studeren.. in d geine thuis hoort te zijn! je hebt toch geen kinderen gebaard om ze door anderen op te laten groeien en zelf kapot hard gaat werken tot je pensioen.

Ik zeg oor in oor uit! liefss
Anoniem (Gast) - schreef op 15-06 om 13:13
"

Ik zeg oor in oor uit! liefss "
undefined]Mijn vriend en ik hebben ook besloten dat ik thuis blijf bij onze kleine, puur om t feit wat er tegenwoordig allemaal gebeurd bij op passers en kinderopvang crech ect..
Onze familie wonen ver uit elkaar en de opa en oma waar we dichtbij wonen werken fulltime. Die kunnen dus niet oppassen. Met mijn schoonmoeder heb ik ook geen band van vertrouwen en wil ik mijn kind niet hebben.

Maarja dan komt het punt dat het niet goed gaat en je uit elkaar gaat.. wat dan??

Je kan dan niet meer fulltime bij je kind blijven.. uitkering? zouden ze je situatie begrijpen dat je bij je kind wilt blijven?? Ik denk het niet. Dan moet je gaan studeren cursus volgen of werken. In die  dilemma zit ik dus nu.    

Ik ben er helemaal mee eens dat je lekker bij je kleine thuis hoort te zijn!
J e hebt toch geen kinderen gebaard om ze door anderen op te laten groeien en zelf kapot hard gaat werken tot je pensioen.[/size
Bella (Gast) - schreef op 21-10 om 08:52
Wij gaan binnenkort proberen zwanger te worden en ik blijf ook thuis bij mijn kindje.
Mijn schoonzus doet dat ook en die heeft er totaal geen problemen mee, financieel gezien dan. Haar vriend werkt, zij werkt 1 a 2 dagen in de week en zodoende.
Je kan ook parttime gaan werken, dat jij de ene dag bij je kindje blijft en je vriend/man de andere dag.
Liefs Bella
mini me - schreef op 25-10 om 11:00
Ik ben gewoon thuis werk niet
 Hebben 5 kinderen. 
Die keus kunnen we nu mag maken dus waarom niet.
Iedereen mag zelf weten wat ie fijn vind.  Zo te lezen ben je toch niet helemaal de enigste.  Ik heb nog niet echt de opmerking gekregen waarom ik niet werk en anders leg ik het gewoon uit. 
Roos - schreef op 29-10 om 08:33
Je verhaal is een beetje dubbel, want je word beetje boos om mensen hun reactie op thuis blijven bij de kids.. maar in je verhaal veroordeel je eigenlijk de moeder die hun kind hele dag bij de oppas brengen...

Verder ben ik helemaal voor thuis bij de kids blijven en zou dat zelf ook gedaan hebben ALS we de financiën ervoor hadden, helaas is het voor veel gezinnen gewoon niet haalbaar streven.
Dit gelt dus ook voor ons. ik werk 3 dagen in de week, precies dat, puur omdat we het geld nodig hebben. meer dagen werk ik eigenlijk nooit.
Want het is heel zwaar werken en ik wil niet onnodig vaker bij mijn kind vandaag zijn.


mini me - schreef op 29-10 om 09:48
Roos je zal het zo op kunnen vatten.
Ik vind ieder zijn eigen ding.
Wat ik zelf persoonlijk zonde vind is als beide ouders 5 dagen in de week werken maar die genieten dan in weekend van hun kind. Zijn ze daardoor slechte ouders nee! Ieder heeft zijn eigen beweeg reden om iets te doen zoals die doet. 
sofie - schreef op 21-11 om 18:34
Ik vind het jammer dat het financieel gezien niet meer zo simpel is om thuis te blijven... Mag ik vragen hoe andere thuisblijf mama's dit aanpakken? Thuisblijven voor je kind zou een recht moeten zijn! Maar tegenwoordig is naar de creche blijkbaar de standaard?... :-( 
merblanche - schreef op 22-12 om 19:14
Ik ben ook gestopt met werken, toen de oudste geen plek kreeg op de bso, het kon niet anders. Achteraf een zegen, ik had eerlijk gezegd niet goed door hoe gejaagd en gestresst we waren.
Nu 4 jaar verder en een derde erbij( en nu zwanger van 4e), én geemigreerd naar Frankrijk, waar we wél makkelijk van 1 inkomen kunnen rondkomen, tja keuzes keuzes. Het bevalt me prima thuis, maar ik heb het lang voor mezelf moeten verantwoorden, en dat ik zelf geen salaris meer had vond ik ook moeilijk. Ik was mijn eigen criticus, niemand heeft er ooit wat van gezegd.
Doe alsjeblieft wat je wil, en laat je niet gekmaken!
asma2016 - schreef op 24-12 om 05:44
Hoi Nora, 
Mensen zijn vaak onverschillig en bezig met zichzelf. Ze zeggen maar wat cliché dingen en denken niet na. Ik zelf ben in verwachting van mijn eerste kindje. Ik heb ook een toffe baan waar ik veel voor moest werken en ik wilde niet stoppen. Maar ik moet over 10 weken na de bevalling weer starten en ook vanwege de financelen kant thuis blijven is geen optie. Ik ben wel erg bezorgd hoe het zal worden en of ik en de kleine gelukkig kunnen zijn met de situatie. 
Ik zou zeggen als het jouw bewuste keuze is om voor je kind te zijn en er is een mogelijkheid ervoor, dan moet iedereen op jou jaloers zijn. Dat klinkt als een top mam! 
mini me - schreef op 30-12 om 17:52
wat is finacieel nodig, wat is luxe?
als iemand geen extra auto heeft 1 tv heeft of geen tv heeft?
 wordt er gewerkt voor extra s zoals onder andere vakantie s extra auto internet merk kleding nieuwe spullen ooit was tv luxe, nu is dat zo n beetje standaard en internet is amper weg te denken al is allemaal wel goedkoper als je zonder doet.
wellicht zijn er punten waar op je op kan sparen vastelasten gooi je elke dag de wasdroger aan of hang je het op scheelt op jaar basis vast weer wat.
TamSz - schreef op 30-12 om 19:23
Nou ik vind niet dat je lui of zwak bent als je thuis blijft voor je kinderen hoor.
Ikzelf ben wel van plan te gaan werken, maar dat zullen dan halve dagen zijn, en gewoon omdat we het anders niet zo breed hebben.
marijkevanes - schreef op 31-12 om 08:38
Ik vind dat je het aan je kind verplicht bent om te zorgen dat als je partner ziek wordt/overlijd/bij je weg gaat, jij zelf voldoende inkomen hebt om voor je kind te kunnen zorgen. Veel van de kinderen in NL die in armoede leven  hebben een alleenstaande moeder met een uitkering. 

Dus onbetaald verlof, ouderschapsverlof of het eerste half jaar thuis blijven. Moet iedereen voor zich weten. Maar wees verstandig over je eigen financiële onafhankelijkheid. Juist in het belang van je kind. 
Anoniem (Gast) - schreef op 31-12 om 09:09
Ik blijf wel werken maar meer voor de sociale contacten en omdat ik mijn werk leuk vind. Omdat mijn uk waarschijnlijk enigst kind blijft om prive redenen vind ik het niet erg om haar naar de opvang te doen straks. Op die manier kan ze straks ook vriendjes gaan maken en leren samen spelen samen delen met anderen kinderen. Maar ik werk maar parttime dus de meeste tijd zorgen we zelf voor ons wondertje. Ik vind dat iedereen het zelf moet weten of ze thuisblijven of gaan werken. Mijn man zou graag willen dat ik thuis blijf maar dat vind ik financieel niet handig omdat hij uitzendkracht is en dus geen financiële zekerheid heeft. Ik heb wel een vast contract maar het is in mijn werk niet mogelijk om fulltime te werken en ik wil niet de stress van 2 banen. Dus hij kan ook geen thuispapa zijn. Bovendien dan zou het een huishouden van Jan Steen worden en daar zit ik niet op te wachten 
penny (Gast) - schreef op 01-01 om 20:44
Ik ben ook van plan thuis te blijven na de geboorte van mijn dochtertje. Als het (financieel) kan waarom niet? 
haasje - schreef op 16-02 om 17:10
Bij mij is dit ook een dilemma. Ik zou zeer graag thuisblijven bij mijn kindje. Tegenwoordig is dit precies abnormaal. Niemand doet dit. Mijn man staat er ook niet voor te trappelen. Maar ik wil ook niet dat een vreemde mijn kind opvoedt. Mijn ma was huisvrouw en altijd daar voor me. Financieel is het natuurlijk gedaan met de luxezaken. Waar ik dan schrik voor heb is om het sociaal contact te missen op het werk en volwassen gesprekken. Ik denk voorlopig om ouderschapsverlof deeltijds op te nemen, dus 8 maand halftijds werken.
Caroline (Gast) - schreef op 19-06 om 12:04
Hey,  ik ben ook een jaar bevallen van mijn eerste kindje. Ik ben nu ook thuis en krijg ook de commentaar en vragen van wanneer ga je terug werken. Sommige vinden ook dat ik lui ben . Ik kan u verzekeren dat een huishouden een Job op zich is! Dat wordt zwaar onderschat.  Het is inderdaad heel raar dat men het raar vindt tegenwoordig om als mama thuis te blijven voor uw kind... . Ook krijg je dan soms de commentaar dat ze niet sociaal gaan zijn als ze niet naar de crèche gaan..Wat compleet onzin is want vroeger bestond dat niet en denk dat wij toch allemaal goed zijn uitgekomen... ook de tijd dat je over hebt met je kind als je gaat werken is zo weinig. . Ik zou teveel missen denk ik. Maar zoals je zegt .. ieders zijn eigen keus.  Het kost ook veel geld . Serieus hapje in uw loon. Dan doe ik het liever met iets minder en er wel altijd te zijn voor mijn kind. Niemand weet de situatie van een ander.. ieders zijn eigen keuze. Ik zou zeggen trek het je niet teveel aan en geniet van je kleine engeltjes want het gaat zo snel.... 
Groetjes Caro
Rafika (Gast) - schreef op 28-06 om 13:54
Ik zit al ruim 13 jaar thuis en ik kan je vertellen dat het thuis harder werken is dan buitenshuis.
Moeders onderling kunnen soms heel gemeen zijn..  werk jij niet?  Gaat je kindje alle dagen naar de opvang? Geef jij geen borstvoeding? Mag jouw kind appelsap? Loopt hij nou nog niet?  
Er is altijd wel iemand die iets vindt... gewoon laten kletsen.. jij weet wat het beste is voor jouw kindje en daar is jouw keuze op gebasseerd

Geniet er vooral van want ze wirden zo snel groot!
Linda (Gast) - schreef op 20-07 om 21:46
Ik ben ook gestopt met werken tijdens mijn eerste zwangerschap en ik vond het heerlijk om thuis te zijn met mijn dochter. Maar niet makkelijker! Ook ik krijg wel eens opmerkingen... Maar dat gaat m'n ene oor in en m'n andere oor uit. Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen 4 dagen op de crèche zitten en dat ik ze in het weekend nog naar oma breng, '.want ik wil wel ook m'n eigen ding doen'. 
Maar als een ander zich daar goed bij voelt, ben ik niet degene die daar wat over zegt!
Nu werk ik voor een half jaar, omdat ik een heel leuk project aangeboden kreeg. M'n dochter was toen 15 maanden en ik heb steeds gezegd dat ik het eerste jaar thuis wilde zijn. Maar ondanks dat die functie heel leuk is, tel ik de dagen af. Ik mis de rust en de regelmaat en de flexibiliteit en de tijd met m'n kind. En een opgeruimd huis! En ik ben weer zwanger, dus des te meer reden om weer thuis te zijn. 
Het wordt financieel zuinig aan doen, maar we hebben besloten dat ik in ieder geval thuis ga blijven tot ze naar school gaan. Ik ben er echt van overtuigd dat dat het beste is voor mijn gezin! ?
Jolien (Gast) - schreef op 14-01 om 13:41
Inmiddels zijn mijn kinderen wat ouder, maar toen ik had besloten om te stoppen met werken leek me dat ook het beste voor mij en mijn inmiddels ex-man. Helaas hield de relatie geen stand en stond ik met lege handen. Je ben dan helemaal op anderen aangewezen voor je levensonderhoud. Natuurlijk wil je graag zo veel mogelijk genieten van je kinderen, maar gooi je onafhankelijkheid niet zo maar te grabbel. De realiteit is nu eenmaal dat veel mensen niet bij elkaar blijven. Je voelt je heel klein als je tijdelijk weer bij je ouders moet intrekken en afhankelijk wordt van bijstand.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Waarom is het tegewoordig niet meer normaal om thuis te blijven voor je kind ??' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan