Zwanger na herseninfarct/TIA en medicijnen, wie heeft ervaring? - Zwangerschapsforum

Happy - schreef op 13-03 om 20:06
In 2004 heb ik een herseninfarct gehad en vorig jaar weer een TIA.
Bij mijn intake gesprek in het ziekenhuis kreeg ik te horen dat ik daarom iedere dag een dosis van 5000 Fragmin moet gaan spuiten en 6 weken na de bevalling ook. Daarnaast slik ik nog dagelijks acetylsalicylzuur cardio 80 mg. Ik heb gezegd dat ik hier even over wil nadenken en ben informatie gaan zoeken op internet. Nu vind ik heel veel over meiden die een longembolie of een trombose in de benen hebben gehad en dit spuiten, maar niets over meiden met CVA-verleden. Ik wil niet nog een keer een infarct, maar heel dol op het idee van dagelijks in mezelf prikken ben ik ook niet. Vrijdag moet ik weer naar de gyneacoloog. Dus ik hoop dat er iemand ervaring heeft...
13 antwoorden en 45673060x bekeken
Hegward (Gast) - schreef op 16-06 om 22:31
To get some relaxation from all these matters, I used to play games, because sports helps me to get cool air. Keep playing: https://nba2kapk.org/

T (Gast) - schreef op 02-10 om 11:38
Hoi Happy!

Helaas geen ervaringen die ik met je kan delen, maar juist wel een vraag. Ik ben 34 en heb recent een cva gehad. Oorzaak niet gevonden. We hebben nog wel een kinderwens. Hoe is het bij jou verder verlopen?? Op internet kan ik weinig tot niets vinden over jonge vrouwen met een cva verleden die een kinderwens hebben.
Sharon (Gast) - schreef op 21-07 om 21:13
He happy!

Ik ben nu 25, heb in 2012 ook eem herseninfarct gehad, rechterzijde, libks uitval..
Ik ben nu 36 weken zwanger.
Heb me tot afgelopen week best goed gevoeld, nu iets minder dus ben ik aan het googelen naar mensen met ervaring..
Tot nu toe geen succes..
Vroeg me af hoe het er bij jou nu voor staat?

Groetjes Sharon!!
SharonArts - schreef op 21-07 om 21:18
Heb me even aangemeld, hoop dat we contact kunnen leggen ????

Groetjes Sharon
SharonArts (Gast) - schreef op 25-10 om 08:32
ik heb een een herseneninfarct gehad in 2014. Ik ben nu al 5 dagen overtijd, ik heb nog geen zwangerschapstest gedaan.Zou ik zwanger kunnen zijn,ik heb al een dochter van bijna 5 jaar ?

Groetjes,

Kristel
anoniem (Gast) - schreef op 29-11 om 12:25
ik heb in 2012 mn laatste herseninfarct gehad  aan de linkerzijde van mn lichaam maar ik heb nog steeds een kinderwens maar ik weet niet of ik zwanger mag worden en wat de gevolgen daarvan zijn ik weet wel dat een operatie voor mij er niet meer in zit ik ben pas 31
Anoniem (Gast) - schreef op 03-05 om 08:48
Hallo
In sept 2014 heb ik een herseninfarct rechts gehad op 26 jarige leeftijd.
Ivm een kinderwens ben ik sinds begin van dit jaar veranderd van medicatie. Ik mocht niet meer de clopidogrel, atorvastatine en perindopril voor de verdunning, bloeddruk verlaging en cholesterol verlaging ivm dat het schade kan aanrichten aan een ongeboren vrucht.
Ik mag tot en met het eerste trimester alleen ascal brisper 38 mg voor de bloedverdunning. Na het eerste trimester mag ik misschien weer meer, maar daar beslist de gyn dan over iom de neuroloog.
Omdat ik nu geen bloeddruk verlager meer heb moet ik wel regelmatig mijn bloeddruk meten, maar die is gelukkig bijna altijd top.
Nu hopen dat we zwanger zijn of snel worden
Kim (Gast) - schreef op 06-07 om 10:44
Hoi meiden!
Mag ik vragen welke klachten jullie hadden? Ik google me suf maar soms is het prettig om iemand te spreken die ervaring heeft hiermee. Mijn huisarts vermoed dat ik een hersenbloeding heb gehad (onwijs lang met een hoge bloeddruk gelopen tijdens de zwangerschap dus de kans zit er inderdaad in). Ik ben nogal geschrokken hiervan.
Krummeltie84 - schreef op 06-07 om 10:47
Hallo,
Ik moet ook spuiten vanaf 12 weken ivm een trombosebeen idd. 
Ik zit er ook absoluut niet op te wachten want die spuiten zijn min. Maar goed het is nodig en biet anders. 
Bianca (Gast) - schreef op 09-12 om 16:05
Ik heb op 20 mei 2020 een herseninfarct gehad en ik ben nu 11 wk 5dg zwanger te ik gebruik cardio 100mg en atorvastatine 40 mg ook heb ik vanaf mijn elfste epilepsie. Ik ben nu 41 jaar ( wordt mijn eerste kindje)
KH (Gast) - schreef op 20-01 om 09:00
Beste lezers,

Maart 2019 een herseninfarct gehad op 29 jarige leeftijd. In 2020 een jaar daarna proberen een kindje te krijgen. 2 vroege MK gehad. 

Ik ben op voorhand gestopt met mijn bloedverdunners en cholesterol tabletten. Ik krijg nu asaflow en spuit mezelf vanaf maand 3 zelf de injecties in mijn buik en ben pas begonnen met in mijn been/bil te spuiten (7 maanden zwanger). 

Ik ga 27 Jan weer naar een raadpleging toe in het zkh. Baby en moeder doen het vooralsnog goed. 
Mocht er iemand nog vragen hebben rondom herseninfarct, medicatie, advies en zwanger zijn dan hoor ik dit heel graag! 
Dummi92 (Gast) - schreef op 15-11 om 23:48
Hoi allemaal. Op mijn 19 jarige leeftijd een herseninfarct gehad en vanaf toen pradaxa bloedverdunners gaan slikken. Nu wil ik zwanger worden en hebben ze mij overgezet naar acemecomerol (ofzoiets) maar deze moest ik ineens 9 slikken omdat mijn bloed niet dun genoeg werd. Welke bloedverdunners slikken jullie allemaal want ik moet ze levenslang slikken maar heb het gevoel dat niemand er echt iets vanaf weet. Hebben jullie goede ervaringen ergens gehad waar ik wel terecht kan met duidelijk antwoord. Hoop iemand nog te kunnen spreken die dit ook heeft . Groetjes 
Hegward (Gast) - schreef op 16-06 om 22:32
" Hoi allemaal. Op mijn 19 jarige leeftijd een herseninfarct gehad en vanaf toen pradaxa bloedverdunners gaan slikken. Nu wil ik zwanger worden en hebben ze mij overgezet naar acemecomerol (ofzoiets) maar deze moest ik ineens 9 slikken omdat mijn bloed niet dun genoeg werd. Welke bloedverdunners slikken jullie allemaal want ik moet ze levenslang slikken maar heb het gevoel dat niemand er echt iets vanaf weet. Hebben jullie goede ervaringen ergens gehad waar ik wel terecht kan met duidelijk antwoord. Hoop iemand nog te kunnen spreken die dit ook heeft . Groetjes  "
Dummi92

Play this to gt cool airNBA 2K20 Download APK OBB.


Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger na herseninfarct/TIA en medicijnen, wie heeft ervaring?' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan