Netvliesloslating - Zwangerschapsforum

Maya309 (Gast) - schreef op 24-09 om 22:42
Zijn hier toevallig dames met netvliesloslating? Ik vraag me af of jullie op een natuurlijke manier bevallen zijn...
Groetjes Maya
5 antwoorden en 41791860x bekeken
Edith - schreef op 29-09 om 13:29
Zelf geen ervaring mee. Een collega wel, en haar arts zei het zo: "Je kunt kiezen: je kunt vaginaal bevallen en je kind nooit zien, of je kunt een keizersnede krijgen en je kind wel zien." Zij heeft allebei haar kinderen met keizersnede gekregen. Heel cru gezegd misschien van die arts, maar de druk bij het persen is zo groot dat het bij (gevaar op) netvliesloslating echt niet aan te raden is. Ik zou er als ik jou was niet alleen met de verloskundige/gynaecoloog over praten, maar ook en vooral met je oogarts.
Maya309 - schreef op 30-09 om 18:57
Hoi Edith, 

Dank je wel voor je antwoord.  Ik schrik er wel even van.  Had wat dingetjes opgezocht en de meningen waren nogal tegenstrijdig, maar mijn gevoel zegt hetzelfde; absoluut niet natuurlijk bevallen.  Mijn oogarts heeft eerder zoiets van: dit moeten we gewoon goed opvolgen, dus ik hoop dat ze de keuze aan mij laten..  Om je even een beeld te schetsen: Ik ben 30 jaar en heb  2 operaties gehad aan mijn netvlies en heb het afgelopen 2.5 jaar (sinds het begon) zo een 20x laser gehad omdat het telkens loskomt.  
Mijn oogarts is al op de hoogte van mijn zwangerschap omdat ik 2 weken geleden nog laser heb gehad, dus tijdens de nacontrole heb ik het verteld, maar we hebben het toen niet echt over bevallen gehad, maar heb het voorheen wel eens gevraagd.
Edith - schreef op 01-10 om 10:22
Veel sterkte met de afweging! Het is bepaald niet gemakkelijk.
Mijn gutfeeling bij je verhaal is eerlijk gezegd wel: geen risico lopen met natuurlijk bevallen. Een keizersnede is uiteraard ook niet alles, maar dat valt in het niet bij de consequenties die het kan hebben als het tijdens je bevalling echt fout gaat met je ogen.
Maya309 - schreef op 14-10 om 19:45
Inderdaad, je hebt helemaal gelijk! Dank je wel voor je reacties.
Emmy (Gast) - schreef op 30-08 om 20:32
Hoi Maya,
Ik ben erg benieuwd hoe je bevalling is verlopen. Ik zit namelijk in dezelfde situatie.
Bedankt alvast voor je reactie !

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Netvliesloslating' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan