Ingewikkeld - Zwangerschapsforum

Milou (Gast) - schreef op 13-09 om 19:53
Hoi allemaal, ik heb een wat ingewikkeld verhaal.
Momenteel zit ik thuis vanwege een arbeidsconflict. Het wachten is nu op een moment dat mijn werkgever en ik met wederzijds goedvinden uit elkaar gaan. Ik ben dus al druk opzoek naar ander werk. Nu zijn mijn man en ik al 3 maanden "bezig" om zwanger te worden, dit hebben we dus besloten toen alles nog "goed" was.

Ik ben aangenomen in de huishoudelijk hulp, maar dan op 0 uren basis. Opzich prima, voor nood, maar wat nou als ik wel snel zwanger ben en dat werk niet zoveel uur vol ga houden? Krijg je dan wel iets van een uitkering? Ik durf haast niet te solliciteren bij bedrijven waar ze me echt nodig zijn, omdat ik dan bang ben dat ik dan direct zwanger ben, en dat dus moet melden.. Heel lastig. Wat is jullie advies? 
1 antwoord en 123160x bekeken
dross - schreef op 15-09 om 14:45
4 weken
Hi Milou,
Via duckduckgo vond ik deze pagina:
https://todio.nl/familie/zwangerschapsverlof-met-een-0-uren-contract/
Misschien nog goed om zelf even op de site van het UWV te kijken? 
Je kunt misschien het werk doen en toch nog doorsolliciteren voor iets vasts?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ingewikkeld ' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan