Te snel voor een 2e? - Zwanger worden forum

Emma93 - schreef op 26-04 om 11:53
Hoi,
Onze oudste is 11 maanden nu. Het kriebelt alweer voor een 2e, als ik die pasgeboren kleintjes zie of zwangere buiken denk ik: wat heerlijk! 
Is het te snel na 11 maanden? Hoe ervaren jullie dat? Meer mensen met een klein leeftijdsverschil en hoe gaat dat? Erg pittig? 
11 antwoorden en 19891071x bekeken
Nienke - schreef op 26-04 om 13:31
Emma als dag voor jou gevoel goed is zou ik er zeker niet aan twijfelen of dit te snel is! Ik ben opnieuw, bewust zwanger geraakt toen mijn zoontje 10 maanden was, dit is helaas geëindigd in een miskraam maar ik wilde ook graag het kleine leeftijdsverschil. Als het voor jou en je partner goed voelt moet je het zeker doen! Je weet nooit hoe het gaat lopen en als iets zich niet laat plannen is het een zwangerschap
sweet - schreef op 26-04 om 13:47
Als het goed voelt, waarom niet. 2 weken voor onze dochters eerste verjaardag had ik een positieve test in handen. Nu bijna 24 weken van de tweede 
Bibi (Gast) - schreef op 26-04 om 14:31
Gewoon doen!
Ik ben nu 24 weken zwanger en mijn dochtertje is net 15 maandjes. Ze was dus 10 maanden toen ik zwanger werd.
starz - schreef op 26-04 om 21:39
Ons dochtertje geboren toen haar grote zus 16 maanden was. 
Pittig is het wel.  Maar ben heel blij dat ze zo weinig in leeftijd schelen. Zo leuk voor ze als de kleine straks wat groter is. Haar grote zus is super blij met dr zusje en heel zorgzaam. Ze is gelukkig helemaal niet jaloers. 
Als het kriebelt gewoon voor gaan zou ik zeggen !!! 
Momof3 (Gast) - schreef op 27-04 om 09:50
aan het einde van de kraamweek van ons eerste kind was de vraag van de verloskundige wat ik voor anticonceptie wilde. Geen antwoordde ik, ik wil dit heel snel nog een keer meemaken! 
Toen hij 7 maanden was begonnen voor nr2, met 10 maanden was het raak. Nu een leeftijdsverschil van 18 maanden. De kinderen hebben heel veel aan elkaar en zou het iedereen aanraden! 
Emma93 - schreef op 27-04 om 14:37
Gezien jullie reacties volgen we ons gevoel ????
Anoniem (Gast) - schreef op 27-04 om 20:01
Volg je gevoel!!

Het is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn. Onze oudste is 15 de 2 bijna 14. Zit 18 maand tussen de 3e en 4e zijn 5 en bijna 4. Zit 20 maand tussen. Dus 2x vlot op elkaar met een flinke tijd ertussen. Die twee oudste maken net zo hard ruzie met elkaar als met de jongste. Soms roep ik bij de jongsten wel eens waarom wouden wij ze O dicht op elkaar. Dat is gewoon onzin. Ook met 10 jaar verschil is er ruzie en spelen. Het blijven broer en zus oid. 

Als jullie er aan toe zijn gewoon lekker doen. 
Puck - schreef op 29-04 om 07:36
Volg je gevoel inderdaad. Ik moet wel zeggen dat het me pittig lijkt als de oudste nog erg klein is. Als ik vorig jaar mei geen miskraam had gehad, zou er 16 maanden tussen onze kindjs hebben gezeten. Achteraf was dat wel heftig geweest, want onze dochter liep toen nog niet en je kon natuurlijk ook minder aan haar uitleggen. Gelukkig mogen wij, als alles goed gaat, toch nog een tweede kindje verwelkomen en nu zal er iets meer dan 2 jaar tussen zitten. Inmiddels kent onze dochter het begrip ‘even wachten’ en is ze veel zelfstandiger, vindt ze het leuk te helpen met kleine taakjes, etc. Ik denk dat het nu makkelijker gaat zijn dan dat het in december zou zijn geweest. Maar goed, ook daar sla je je dan wel weer doorheen denk ik. 
Hartje - schreef op 29-04 om 10:20
Tussen de tweeling en de oudste zit 13 maand. Ik ben er elke dag dankbaar om. Ook dat ik toen de kinderen klein was nergens heen hoefde, geen school ed.
Dat leren wachten wat genoemd werd, dat is niet pas later te leren. Voor ons oudste was het heel goed om op die jonge leeftijd dat al te leren. Als je daar langer mee wacht wordt t juist lastiger denk ik. Je bent er druk mee maar das niet voor altijd als alles goed is.
Sofie - schreef op 29-04 om 11:14
Ik denk dat het sowieso druk is met meerdere kinderen, ongeacht het leeftijdsverschil. Ik heb 3 kinderen (5,5 jaar,  3 jaar en 3 maanden). Tussen eerste en tweede zit 2,5 jaar, tussen 2e en 3e zit 2jaar en 10 mnd. De moeilijkste momenten vind ik wanneer ik aan het voeden ben of de baby naar bed breng (wat in de eerste maanden wat meer tijd kost). Over het algemeen gaat dat wel goed, maar als de oudste twee in een boeven bui zijn dan weten ze heel goed dat ik geen kant op kan. En wat dat betreft maakt het denk ik niet uit hoe oud de kinderen zijn. Ik ben zelf wel blij dat er niet minder leeftijdsverschil tussen zit. Heb er nu elke keer maar 1 in de luiers. Ook kunnen de andere 2 zichzelf aankleden, goed spelen, gaan makkelijker naar bed dan toen ze onder de 2 waren. Ook heb ik nu overdag maar 1 kind dat slaapt, waardoor ik niet de hele dag thuis hoef te blijven voor alle slaapjes. 

Ik denk dat iedereen er anders in staat, dus bedenk hoe jullie jezelf voor je zien met 2 kleintjes en wat je de voor en nadelen vindt. En dan is het gewoon je gevoel volgen. 
Zusss - schreef op 01-05 om 18:30
Volg je gevoel!
Tussen mijn kindertjes zit maar 15 maanden, en ik kan je vertellen dat ik het heel pittig heb gevonden. Nu is het leuk, ze zijn nu 4 en 3 en het zijn net tweelingen. Jut en Jul! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Te snel voor een 2e?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan