Nog niet zwanger en begonnen aan babykamer! - Zwanger worden forum

Marcella1992 - schreef op 02-06 om 16:58
Hallo lieve dames, 

Ik ben al een aantal weken actief op dit geweldige zwangerschapsforum. En ik wil even 2 dingen in de groep gooien, hihi.. het is wel een heel verhaal.. 

Mijn vriend (23) en ik (22), 6 jaar samen.. zijn nu bezig in onze 2e ronde om zwanger te worden. Onze moeders en een paar anderen, weten dat we ermee bezig zijn.. Wat ze natuurlijk geweldig vinden! Ik heb het 5 weken voor mijn beste vriendin "geheim" kunnen houden. Totdat ik een appje van haar kreeg: "Ben je met de pil gestopt?". Ik kon maar een ding bedenken, mijn schoonzusje heeft het haar verteld. En ja hoor. Ik was zo boos en verdrietig, omdat ik het mijn beste vriendin het pas wou vertellen als we echt zwanger zouden zijn. Ik vond het zo'n rotstreek. Ik zat me al weken te bedenken en af te vragen hoe ik het haar zou vertellen op een geweldige, verrassende manier en mijn schoonzusje heeft het zo eruit gefloept alsof het niks is. Terwijl het zoveel voor mij betekend. Mijn beste vriendin, al 15 jaar.. hoort het van een ander. Verschrikkelijk!

Maargoed, nu ze het weet. Kan ik er natuurlijk uitgebreid met haar over praten en ze vind het super geweldig, dat we ermee bezig zijn. Alleen jammer dat ze het op zo'n manier heeft gehoord, niet gehoopt dat het zo zou gaan. Ze kan niet wachten om "peettante" te worden. 

Wat ik verder nog wou vragen/zeggen tegen jullie. Afgelopen zondag, zei mijn vriend ineens: "Zullen we de babykamer al kopen?".. terwijl ik nog niet eens zwanger ben. Na even denken.. ging er natuurlijk in mee! (Heel erg gedurft natuurlijk!) Wij de logeer/computerkamer omgegooid en leeggeruimd. En gelijk naar Prenatal gereden, samen met mijn beste vriendin. En toen, een ledikant, commode en nog kleine dingetjes en toebehoren gekocht. Mijn vriend bleef maar spulletjes inladen, terwijl mijn beste vriendin en ik aan het wegdromen waren bij de kleertjes. Voelde me beste ongemakkelijk, om als "niet zwanger", in een babywinkel.. spullen te kopen. Ookal mag iedereen daar kopen wat die wilt!

Maar nu, de babykamer ziet er zo schattig uit. Al allemaal leuke dingetjes gehaald, geverft. Mijn vriend en ik zijn namelijk erg impulsief, wat ik niet zo heel erg vindt. Maar nu heb ik ineens zo'n dubbel gevoel. We zijn er echt heel heel erg vroeg bij met spullen kopen. Wil nu voorlopig ook echt wachten met meer spullen kopen, totdat ik echt zwanger ben. Omdat anders de teleurstelling dadelijk dubbel zo groot is, als het zwanger worden langer duurt. (Waar ik ookal bij stilstond toen we alles kochten).  Mijn moeder, helemaal klaar om oma te worden stond al te huilen in het kamertje.. (zij vind het juist geweldig dat we het kamertje al hebben) ze kan niet wachten totdat ik echt zwanger ben! Niemand natuurlijk.. hihi.. 

Mijn vriend is altijd heeeeel erg positief ingesteld, ziet nergens het kwaad van in. Sinds we het kamertje hebben, zit hij er iedere avond in. Wat ik echt geweldig vindt, naar de kleertjes kijken, kinderboekjes lezen. Terwijl ik nu, weer twijfel aan mezelf. "Kan ik wel zwanger worden, is zijn zaad wel in orde, wat moeten mensen wel niet denken, al een halve kinderkamer klaar en nog niet zwanger". Maar ben nu best bang, stel het duurt dadelijk heel lang.. Mijn vriend zegt gewoon: Trek je niet aan wat andere mensen ervan denken, wij willen dit zo doen, voelen ons daar gelukkig bij en je moet je niet zoveel zorgen maken". Hij is zo lief en zou zo'n geweldig lieve vader zijn.. dat voel en weet ik gewoon. Ik weet dat het misschien nog wel een jaar of langer.. kan duren voordat je zwanger raakt. Of juist niet, en lukt het heel erg snel. (Wat ik natuurlijk hoop). I k geniet nu dubbel zo erg van het feit dat we er echt mee bezig zijn en we er 1000 procent voor gaan. Ik heb aan de ene kant zoiets van, wat maak het uit.. ooit heb je toch alles nodig. Als je het geld kan missen, je waarom niet? Maar stel het lukt niet om zwanger te worden, wat dan?

Heb al op een paar forums gelezen of er meerdere mensen al zoveel gehaald hadden, terwijl ze nog niet zwanger waren. Maar  zou graag jullie mening hierover horen, zijn we nou echt zo 'gek', dat we dit hebben gedaan?   Of is het niet raar dat je dit doet.. als je het zo graag wilt?
13 antwoorden en 31915269x bekeken
Madelene - schreef op 02-06 om 17:18
Hoi Marcella leuk dat je dit zo met ons deelt.
Ik persoonlijk vind dat je nooit vanuit moet gaan dat iets niet lukt  denk gewoon ik ben een vrouw en kan ner als miljoenen andere vrouwen kinderen krijgen. 
ga er nooit al aan denken of het wel lukt of niet 
Je lichaam stelt zich daar onbewust op in 
dus probeer positief gewoon te denken ik krijg kinderen en als het niet lukt dan is het iets anders pas dan je zelf druk maken. 
vergelijk jezelf nooit met mensen waarbij het niet lukt 
verder is het heel lief inderdaad van je vriend hoe hij er mee omgaat met het idee om nu al voor te bereiden op een kindje .
Ik kan me voorstellen dat je het een rot streek vond dat je schoonzusje het heeft doorvertelt aan je beste vriendin dat is toch iets wat aan jou is om te vertellen en niet aan haar.
Nou hopelijk gauw mooi nieuws voor jullie
En geniet van het dagdromen over deze bijzondere tijd die vast voor jullie is weggelegd
Groetjes madelene
Marcella1992 - schreef op 02-06 om 17:30
Bedankt Madelene, voor je lieve, positieve reactie. 

Wou het graag met jullie delen! Inderdaad moet ik me niet zo druk proberen te maken of het wel of niet gaat lukken. Ik ben net pas bezig en moet me inderdaad pas zorgen maken als er heel wat tijd overheen is gegaan. Mijn vriend is zo'n schatje, zo positief. Gun het hem zo, om zijn kindje te dragen, om ons kindje in onze armen te kunnen houden. Een kindje, is toch het mooiste en dierbaarste wat je je man kan geven. Daarom ben ik zo bang, stel het lukt niet? Zou ik zo erg vinden, voor hem en voor mij. Ik moet eigenlijk niet altijd zover vooruit willen kijken, wat best wel een eigenschap van mij is. Ik probeer altijd te denken bij alles: "Stel het gaat fout, stel dit of dat lukt niet". Terwijl mijn vriend altijd positief denkt, met alles. We vullen elkaar op deze manier ook gewoon aan.. denk ik!

Het was een lullige streek van mijn schoonzusje, waarschijnlijk niet met opzet. Maar toch, het heeft me veel verdriet gedaan. Omdat ik het mijn vriendin dat pas vol vreugde zou willen zeggen als ik zwanger ben!

Zal zeker dagdromen en heel wat avonden in ons babykamertje staan samen met mijn schat. Hopelijk lukt het ons snel om zwanger te raken! Zoals ik voor ieder van jullie hoop. Geniet sowieso wel heel erg van het feit dat we er echt mee bezig zijn!

X
madeliefje - schreef op 02-06 om 17:34
hopelijk mag jullie babykamer snel gevuld worden,
ik wens het je van harte toe
maar mijn persoonlijke mening,
jullie lopen wel een beetje vooruit,
wat als het zwanger worden niet lukt?
wat als je er jaren moet overdoen zoals vele vrouwen
(waaronder ik ook behoor)om een klein wondertje te hebben.
wat gaat die kamer dan bij je,jullie teweeg brengen
telkens geconfronteerd worden met iets dat er niet is.
ik wens jullie in ieder geval een fline baby(s) toe.

grtjs
Marcella1992 - schreef op 02-06 om 17:56
Inderdaad zijn we heel erg snel geweest, daarom stoppen we nu ook met spulletjes kopen. We zijn gewoon heel impulsief en erg enthousiast over het feit dat we ouders willen worden!

En het kan inderdaad jaren duren, heb ik ook al bij stilgestaan. Ik wil proberen er gewoon positief in te staan, net als mijn vriend. En het kan confronterend zijn als het langer duurt en het kamertje daar zo ingericht staat, dat besef ik me wel en niet. Omdat ik pas 2 maanden bezig ben. Voor nu, kan ik er wel nog echt van genieten als we samen in het kamertje staan. Ik probeer het nu gewoon op me af te laten komen! Kijken wat er gebeurd, hoelang het nog duurt.. Dat weet niemand. Ik probeer positief te blijven. 

Wat vervelend dat het bij jullie lang duurt. Dat gun je natuurlijk niemand. Hoop dat het niet meer lang hoeft te duren voordat het bij jullie raak is! En ik wens jou ook een geweldige, liefdevolle, vruchtbare babytijd toe.

Liefs X
nona - schreef op 03-06 om 08:27
Dag marcella,

Niet leuk ten eerste van je schoonzus dat hoor je echt voor je te houden jammer dat het nu verpest is maar tijd kan je niet terug draaien. Nu kan je wel alles met je vriendin delen van begin tot eind.

Ik vind het niet zo gek hoor als de wens zo groot is dat je er mee aan de slag gaat lief ook dat je vriend zo meeleeft hij zal het ook wel heel graag willen. Kijk wat andere mensen denken dat moet je echt buiten je huis laten. Je weet nooit hoelang het duurt probeer dat wel een beetje los te laten. Ik hoop echt dat het snel raak mag zijn meis..
Marcella1992 - schreef op 03-06 om 13:22
Hey Moon, da nkjewel voor je lieve reactie.

Ja, heb het ondertussen wel uitgepraat met mijn schoonzusje, was echt heel kwaad. Kan het niet meer terugdraaien nu. Nu kan ik het geluk wel al wat eerder delen met mijn vriendin.. ze vindt het super leuk!

Wat lief dat jij het ook kan begrijpen! Ja het is gewoon spannend. En we lopen vaker op de zaken vooruit, met meerdere dingen. Dusja, vandaar. We zijn gewoon zo enthousiast! En ik moet me gewoon niet druk maken over wat andere denken. Ik hoop dat ik gauw een positieve test in mijn handen heb. Hihi. 

Liefs x
Anoniem (Gast) - schreef op 01-09 om 18:57
Ik snap het helemaal wij zijn ook nog niet zwanger en toch hebben wij onze babykamer al klaar het is ook zo leuk allemaal ik heb zelfs al 3 setjes kleding sokjes slofjes rompertjes en noem maar op ik had ook zo iets als je het nu kan missen waarom niet wij zijn pas 3 maanden bezig ik hoop toch op een snelle positieve test waar iedereen op wacht natuurlijk 
Het is zeker gemeen dat een ander zoiets vertelt voor dat je het zelf wilt doen maar dat is meestal ik wilde het tegen niemand zeggen maar manlief was zo blij dat hij het al gezegd had ogja het enigste wat vervelend dat is eraan is dat ze steeds vragen of het lukt pffff word je ook zo moedeloos van...
Kinderkamer (Gast) - schreef op 15-07 om 13:58
Hoi
Wanneer je een kamer voor een kind regelt, kan ik je de website van wnm-group aanraden. Je zult zeker iets leuks vinden. Ik heb een huisbed besteld voor mijn prinses en ze is tevreden, en het belangrijkste is dat ze alleen slaapt
Anoniem (Gast) - schreef op 15-07 om 15:28
Zou ik nooit doen want stel het duurt jaren of het lukt überhaupt niet 
Nly (Gast) - schreef op 16-07 om 19:57
Ik snap het enthousiasme en hoop dat je geluk hebt maar… jeetje wat lopen jullie hard van stapel. Hier nu 4,5 jaar bezig zonder succes. Kamer die we voor onze kleine willen inrichten in eerste instantie toen we hier kwamen wonen soort on ingericht gelaten en zelfs dat werd op een moment te confronterend. Toen hebben we de kamer ingericht als een chillkamer, wel hebben we het er regelmatig over hoe we het willen als het ons eindelijk gegund is en we hebben ook wel eens een leuk pakje en een babyhanddoek gekocht. We gaan nu een traject met eiceldonatie in en hopen dat dat uiteindelijk onze grootste wens zal gaan vervullen. Ik gun je dat het bij jou niet zo loopt, maar wees je bewust dat het erg pijnlijk is als dat wel het geval is en alles staat er al
Anoniem (Gast) - schreef op 16-07 om 20:18
Dat bedoel ik kan zomaar jaren duren of überhaupt niet lukken
Most15 - schreef op 16-07 om 23:15
Dit is echt een heel oud topic hoor dames.
Anoniem (Gast) - schreef op 09-08 om 20:38
Je bent zelf oud!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nog niet zwanger en begonnen aan babykamer!' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan