Clomid - Zwanger worden forum

Evitjee - schreef op 23-02 om 17:02
Hallo allemaal.
Ik start dinsdag voor de tweede keer met duphaston voor mijn maandstonden op te wekken. Ik heb sinds ik gestopt ben met de pil (oktober2018) van mezelf geen maandstonden meer gekregen. Gyn wou eerst kijken of mij cyclus weer op gang zou komen met enkel duphaston te nemen maar dat was niet het geval. Ik heb namelijk hele luie eierstokke. Dus nu moet ik weer duphaston nemen om weer mijn maandstonden op te weken en daarna moet ik beginnen met clomid. Het is de eerste keer dat ik dit gebruik en ik hoop hierdoor snel zwanger te worden. Op de echo dat ik hiervoor had was wel te zien dat ik veel eitjes heb in mijn eierstokken maar dat ze alleen nog moeten springen. Ik lees vaak dat er mensen zijn die van de eerste keer clomid al meteen zwanger geworden zijn en stiekem heb ik mijn zinnen daar ook een beetje op gezet. Wat misschien ni zo goe is voor de teleurstelling achteraf. Zijn er nog mensen die ervaring hebben met clomid? 
Ps ik ben net 23 geworden. 
  
43 antwoorden en 24538977x bekeken
Selgomez - schreef op 02-03 om 16:46
Hey  Evitjee,
Ik heb net mijn derde ronde clomid achter de rug... Ga er maar vanuit  dat het eerder 4 tot 6 keer nodig heeft. Niet dat  ik niet geloof dat het meteen raak kan zijn, maar ik ben er zelf ook heel down door geweest als het niet meteen lukte. Dus  ik kan mij voorstellen dat het beter is om van een iets langere periode uit te gaan...
Evitjee - schreef op 03-03 om 14:34
Hallo selgomez,
Ik weet dat ik er beter niet van uitkan gaan dat het meteen raak zal zijn. Maar het is toch sterker dan mezelf. Hoe reageert jou lichaam op de clomid. Ben heel benieuwd hoe mijn lichaam er op gaat reageren. 
Selgomez - schreef op 03-03 om 17:34
Hi Evitjee,
In het begin reageerde mijn lichaam redelijk heftig op clomid. Ik werd heel grumpy, en m'n borsten deden hartstikke veel pijn! Bij mijn follikelmeting had ik een eitje van 22mm klaarzitten en eentje van 13 mm. Dus ik reageerde wel goed hierop :-)
Deze maand heb ik alleen gevoelige tepels,maar of dit van de clomid is, kan ik (nog) niet zeggen. Het kan ook van m'n eisprong zijn.
Evitjee - schreef op 03-03 om 17:45
Ik hoop voor jou dat het van de eisprong is. Heb gezien dat je ook al een tijdje bezig bent. Welke dosis clomid neem je nu? Ik moet beginnen met 1 tablet. 
Selgomez - schreef op 03-03 om 17:54
Ik neem 1 tablet :-) (50 mg dus).
Ze beginnen altijd met 1 tablet, omdat het kan zijn dat je overproduceert, en dan heb je misschien 5 eitjes klaarzitten  Zo kunnen ze afstemmen hoeveel je nodig hebt.
Ben jij al lang bezig?
Evitjee - schreef op 03-03 om 18:16
Neen nog ni zo lang. Ik ben in oktober 2018 gestopt met de pil. Dus bijna 5 maand nu. 
Catlady12 - schreef op 03-03 om 21:55
Hoi dames 
Ik lees even mee! Gisteren gestart met clomid en reageer er ook wel heftig op 
Evitjee - schreef op 04-03 om 13:12
Hallo catlady12
Wat zijn jou symptomen? Is het de eerste keer dat je het gebruikt? Ik start normaal maandag met de clomid. Eerst tot donderdag nog duphaston nemen om mijn maandstonden op te wekken.
Catlady12 - schreef op 04-03 om 20:21
Hey Evitjee
Ik heb een rothumeur, super emotioneel, hoofdpijn en gezwollen borsten. Af en toe opvliegers ook
Vooral zaterdag en zondag was het verschrikkelijk. Vandaag enkel nog last van hoofdpijn en gezwollen borsten. De opvliegers zijn ook nog niet helemaal verdwenen.
Is inderdaad de eerste keer dat ik clomid gebruik. Nog 2 dagen te gaan! 
Mijn maandstonden zijn vrijdag gestart en vandaag al voorbij, normaal altijd 5 dagen. Die komen wel uit zichzelf. 
Succes!
L. (Gast) - schreef op 25-03 om 15:28
Hallo allemaal

Vandaag ook mijn eerste pilletje Clomid. Wanneer begonnen de bijwerkingen bij jullie?
Hadden jullie er enkel last van tijdens het gebruik van 5 dagen of ook nadien? 

Dankjewel & succes! 
Catlady12 - schreef op 25-03 om 19:45
Hoi L.
Die begonnen bij mij vrij snel eigenlijk. Was echt blij dat ik ervan verlost was!
Hopelijk deze ronde prijs want anders nog een poging! 
Ik moet normaal volgende week ongesteld worden. Heb sinds een paar dagen steken in onderbuik, pijnlijke borsten, enorme honger maar ook last van maagzuur. Ik durf niet te hopen... 
Zijn jullie al lang aan het proberen?
Succes! 
L. (Gast) - schreef op 25-03 om 21:27
Evitjee, zo jammer te horen dat je je zo slecht voelde! Hoe lang duurde die bijwerkingen dan? Ik duim dat het deze keer beter gaat en raak is ????
Evitjee - schreef op 25-03 om 22:27
Ik heb toch wel drie dagen last gehad. Na mijn laatste pilletje was het al beter. Hoe ver sta jij al en hoelang ben jij al aan het proberen? 
L. (Gast) - schreef op 26-03 om 07:43
Gisteren nog maar mijn eerste pilletje. Nog geen bijwerkingen behalve een nachtmerrie, maar dat zal van de stress komen. We zijn nu 4 maand aan het proberen. Dat valt nog wel mee als ik het zo lees. 
Catlady12 - schreef op 26-03 om 09:38
Hoi L.
Hopelijk heb je niet teveel last van de bijwerkingen. De ene is er gevoeliger voor dan de andere.
4 maand valt inderdaad mee, ik ben eind 2017 met de pil gestopt. Duurde zeker 6 a 7 maanden eer mijn cyclus weer op gang kwam. Beetje het idee van we zien wel. Intussen bezig met ronde 2 met opvolging bij gyneacoloog. Eerste ronde zonder clomid, nu eerste keer met clomid. Ik zit op het wachtbankje nu en kom helemaal gek van de onzekerheid. Allerlei kwaaltjes maar denk dan dat ik het mee inbeeld, durf niet te hopen! 
Ik duim voor je! 
L. (Gast) - schreef op 27-03 om 14:38
Hoe lang na het laatste pilletje Clomid kregen jullie een eisprong? Weet niet goed wanneer ik moet starten met ovulatietesten. Ik hoop voor iedereen dat het snel aanslaat!
Evitjee - schreef op 27-03 om 17:52
Hoi L. 
Bij mij sloeg de clomid (50mg) niet aan. Mijn folikels waren niet gegroeid dus ik heb geen eisprong gehad. Normaal heb je tussen dag 13 en dag 15 je eisprong hangt er een beetje vanaf. Ik heb voorlopig nog geen ovulatietesten gedaan. Ik denk dat ik dan helemaal gek wordt door er zo mee bezig te zijn. Ik ben zelf ook nog niet zo heel lang gestopt met de pil bijna 6maand maar het voelt als een eewigheid. 
L. (Gast) - schreef op 28-03 om 19:13
Had jij ooit last van uitslag op je gezicht? Kan je er iets aandoen en verdwijnt dus na die 5 pilletjes? Ik vind dat verschrikkelijk! 
Evitjee - schreef op 28-03 om 19:17
Uitslag heb ik niet gehad nee. Normaal gaat dat wel weg misschien niet meteen maar dat komt natuurlijk door de hormonen he. Ik denk dat je daar opzich wijnig aan kunt doen
Catlady12 - schreef op 28-03 om 20:08
Ik heb ook wel last van uitslag in mijn gezicht hoor maar dat heeft zich nu pas voorgedaan, nu ik mijn maandstonden moet hebben. Zal veel met de hormonen te maken hebben!
L. (Gast) - schreef op 02-04 om 19:53
Hallo dames, hoe vlot het bij jullie? Ik zou normaal morgen mijn eisprong moeten hebben (14 dagen na de opgewekte regels), maar volgens de ovulatietesten zit er niet aan te komen... Ik blijf testen en hopen dat het niet voor niets geweest is! 
Evitjee - schreef op 02-04 om 20:49
Mijn eerste ronde clomid heeft ook niks uitgehaald heb geen eiersprong gehad dus nu is het afwachten moet volgende maandag naar de fertiliteitsarts en die gaat mij hopelijk vertellen of ik opnieuw met de clomid moet beginnen. Hoe zat het met jou bijwerkingen? 
Catlady12 - schreef op 03-04 om 07:35
Hoi L. 
Ronde 1 met clomid geen prijs. Clomid heeft wel zijn werk gedaan maar heeft geen zwangerschap opgeleverd helaas. 
Maandag gestart met ronde 2, dinsdag zie ik mijn gyneacoloog die ook fertiliteitsarts is.
Hoe voel jij je intussen?
L. - schreef op 03-04 om 19:33
Tijdens die 5 dagen niet opperbest. Bijwerkingen: dorst, acne, enorm moe. Nu gelukkig allemaal beter. Ik wacht nog een aantal weken af en blijf ovulatietesten doen. Als dat niets oplevert, ga ik naar de gynaecoloog... Ronde 2 nog steeds met 50 mg? 
Catlady12 - schreef op 03-04 om 21:37
Dorst had ik ronde 1 niet maar nu dus wel! 
Ja ronde 2 opnieuw met 50mg gezien die vorige keer wel zijn werk gedaan heeft. Ook opnieuw inspuiting pregnyl, weet nog niet wanneer dat zal zijn. 
Wel wat pijn in onderbuik weer, nog zo'n leuke bijwerking.
Wij zijn nu bezig met ronde 3 bij de gyneacoloog/fertiliteit. 3e keer goeie keer hopelijk

Succes!
Evitjee - schreef op 04-04 om 08:20
L. Moet je op de 12e dag niet naar de gynaecoloog om te zien of je eiblaasjes groot genoeg zijn? dan zeggen ze ook of je een eisprong zal krijgen of niet. En dan kunnen ze ook zien of je baarmoeder slijm dik genoeg is voor een eventuele inesteling. 
L. - schreef op 04-04 om 21:08
Neen, ben momenteel in behandeling bij de huisdokter. Als het niet aanslaat, zal ze mij doorverwijzen naar de gynaecoloog. 
L. (Gast) - schreef op 12-04 om 16:32
Hi ladies, ik had begin deze week (dag 20 in cyclus) enorme last van pijnlijke tepels. Hierdoor kreeg ik ook het gevoel dat ik pijn had in mijn eierstokken (of beelde ik me dat in?). Ik deed een ovulatietest en het streepje was vrij rood, maar niet zo rood als het andere waarmee ik moet vergelijken. 
Vandaag heb ik mij gewogen en plots weeg ik 2 kg meer. Ik ben altijd al vrij hard bezig met mijn gewicht en doe er alles aan om het zo te houden. Dus vandaag schrok ik toch wel en vielen er een paar traantjes. Kan dit nog komen door de clomid, ookal nam ik mijn laatste pilletje 2 weken geleden?
Bij mijn volgende menstruatie moet ik naar de gynaecoloog in de fertitileitskliniek en die gaan alles nauwkeurig opvolgen. Ik wil echter liever niet opnieuw clomid nemen. Zou het kunnen dat mijn cyclus nu zelf op gang gekomen is en dat medicatie niet nodig is?
Waarschijnlijk kunnen jullie mij hier geen antwoorden op geven, maar het doet wel eens deugd om mijn hart te luchten ...
Catlady12 - schreef op 12-04 om 22:23
Hoi L.
Geen idee, ik merk wel bij mezelf dat ik last heb van een gezwollen buik na de clomid en die trekt echt niet goed weg
De fertiliteitsarts zal je goed kunnen informeren! Ik word ook nauwkeurig opgevolgd bij fertiliteit. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Clomid' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan