Miskraam door weinig eten? - Zwanger worden forum

Ellen (Gast) - schreef op 03-03 om 09:08
Hallo,
Ik heb een vraag, vorige maand ben ik onverwacht zwanger geraakt. Toch was ik
Heel blij. Helaas werd dit een miskraam.
Nu is het zo dat ik in de maand dat ik zwanger werd niet veel heb gegeten.
Ik ben sowieso een slechte eter. Sommige dagen eet ik alleen avond eten bijvoorbeeld.
Dat is niet elke dag zo, maar het is een aantal keer voor gekomen.
Kan dit de reden zijn dat het op een miskraam is uit gelopen?
Alvast bedankt.
12 antwoorden en 45124823x bekeken
:) Hope :) - schreef op 09-04 om 20:01
Hoi.

Ik ben zelf ook 2x zwanger geraakt in 10 maanden tijd. Wij waren ook heel erg blij met beide zwangerschappen. 
Ook beide zwangerschappen zijn uit gelopen op een miskraam we hebben hier erg veel last van gehad emotioneel.

Maar te weinig eten is niet de oorzaak van je miskraam. Moeder natuur is haar gang gegaan. Waarschijnlijk was er iets mis met je kindje waardoor je lichaam dat heeft afgestoten.
Dat heeft de verloskundige / gynaecoloog ons ook verteld. 

Liefs Linda
Anke (Gast) - schreef op 03-03 om 09:24
Ik ben geen expert op dit gebied maar ik weet wel dat als jouw lichaam net het idee heeft dat het goed voor een kindje kan zorgen (als je veel stress hebt etc) je een grotere kans hebt op een miskraam.

Ik zou me dus voor kunnen stellen dat te weinig eten eenzelfde soort effect kan hebben. Toch geloof ik niet dat er een 1 op 1 relatie is. Er zijn duizenden moeders die te weinig hebben gegeten  (door misselijkheid of wat voor een reden) die geen miskraam hebben gehad. Vaak komt een miskraam ook doordat er iets niet goed is gegaan ergens. Zonder een autopsie zul je het nooit weten.

Ik zou je wel op het hart willen drukken om waneer je weer zwanger wordt wel 3 maaltijden per dag te eten, ook al vind je het vies of heb je geen trek. Tijdens je zwangerschap heb je het ook voor jezelf gewoon nodig
Olivia-Anna - schreef op 04-03 om 07:27
Wat naar voor je Ellen!
Hopelijk kun je het een plaats geven..

Maar voor zover ik weet is er geen verband met slecht eten en een miskraam hoor.
Je lichaam stoot het vruchtje af omdat er iets niet in orde was,
niet omdat je te weinig at.

Ik at ook heel slecht omdat ik gewoon geen trek had,
heb mij er ook niet druk om gemaakt want je placenta wordt dan extra groot om de baby toch de nodige reserves te kunnen voorzien.
Wat je eet gaat trouwens eerst naar de baby en de rest naar je zelf.
(Baby's in oorlogstijd werden daardoor zelfs groter geboren!!)
En geloof me ik heb vreselijk commentaar over me heen gehad!
Maar ben alsnog 12 kilo aangekomen en mijn meisje had een geboortegewicht van 3kilo300
Maar goed eten is natuurlijk altijd gezonder ik dronk veel vers fruitsap ter compensatie..

Ga jezelf geen verwijten maken!
Je kon er niks aan doen,
liefs Olivia x
sterkte!!
wens1985 - schreef op 03-08 om 21:49
Volgens mij heeft dat er helemaal niets mee te maken.
Anoniem (Gast) - schreef op 03-12 om 20:06
Hallo,
Ik ben nu 7 weken zwanger maar ben al 2 weken misselijk en de laatste week aan het spugen. Ik maak me erg zorgen, vooral ondat ik vaak buikpijn heb en niks aan eten binnenhoud. Zijn de zorgen terecht en moet ik snel langs een arts?
Groetjes
Coconut - schreef op 05-12 om 22:24
Ik ben vier weken geleden ook mijn kindje verloren. Het was geen miskraam maar wij moesten de zwangerschap beeindigen omdat het kindje niet levensvatbaar was. Ik blijf mezelf ook afvragen waarom het gebeurd is, wat ik anders had kunnen doen... de dokter heeft gezegd dat bij de aandoening die er bij het kindje gevonden was, er geen aanleiding is, dat het gewoon 'pure pech' was, maar toch blijf ik denken of het misschien de anti-misselijkheidspillen waren, of ik misschien rustiger aan had moeten doen, dat ik een paar dagen mijn zwangerschapsvitamines niet genomen had, dat ik de week waarin ik aantelde nog brie had gegeten... 
Ik denk dat we onszelf niet de schuld moeten geven... ook al willen we graag een reden vinden... maar inderdaad bij een eventuele volgende zwangerschap er in ieder geval alles aan moeten doen om zo gezond mogelijk te zijn. Dus wel voldoende eten, wel voldoende rust nemen, enz. Dat heb ik me in ieder geval voorgenomen en daar probeer ik mijn vrede uit te halen. 
Ster - schreef op 26-12 om 23:51
Lieve dames,

Ik eet over het al gemeen genoeg niet altijd gezond maar meestal wel als ik zwanger ben blijft er niets binnen maar dan ook echt niets tot 16 weken heb zelfs drie keer in het ziekenhuis gelegen vanwegen uitdroging. En ik heb drie gezonde zoons. Ik heb ook drie miskramen gehad en toen was ik helemaal niet misselijk at dus gewoon meer dan genoeg. Het heeft dus echt helemaal niets te maken met of je wel of niet eet of de juiste vitamine binnen krijgt want met mijn jongens hoefte ik echt niet te proberen een pil naar binnen te krijgen dan hing ik alleen maar meer over dat bakje. het is gewoon dome pech en ik hoop dat jullie straks meer geluk hebben. 
LinaV (Gast) - schreef op 15-03 om 14:39
Ik ben ook 6 weken zwanger en nooit een echte eter geweest. Ik leef meer op vocht dan eten. Voor mijn zwangerschap had ik al geen eetlust, kwam met moeite aan. Nu ik zwanger ben is het al helemaal drama kan niks meer binnenkrijgen en ben alweer 1 kilo afgevallen in 6 weken tijd. Vraag me af of dit niet schadelijk zal zijn voor het kindje en of mijn lichaam wel gezond genoeg is om een kind te dragen. Ik zit overigens op ondergewicht. Heeft iemand hier ervaring mee?
Anoniem (Gast) - schreef op 15-03 om 15:26
Ondergewicht is niet goed. Bel de verloskundige en ga naar een dietiste. Het zal niet direct gevolgen hebben voor jou kind maar wel voor jou. 

Ondergewicht is voor je lijf al zwaar, zwanger zijn is lood zwaar voor je lijf. Beide is echt te veel.
Lina (Gast) - schreef op 15-03 om 21:17
Dankjewel voor jouw reactie! (Anoniempje)
Het is indd loodzwaar. Leefde voorheen op reserve energie, nu met dr zwangerschap ben ik helemaal uitgeput. Geen kracht meer over. Mijn huisarts weet hiervan die gaf aan dat het later nog goed kon komen. Maar ik voel me er toch niet goed bij.  ik zal maandag meteen contact opnemen met de verloskundige. 
Anoniem (Gast) - schreef op 24-03 om 09:39
Hoe is het nu?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Miskraam door weinig eten?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan