Overgewicht - Babyforum

Mamainspe - schreef op 25-10 om 16:20
Gewoon omdat ik het even fijn vind om mijn verhaal kwijt te kunnen... doe ik dat hier.
Heb ook overgewicht en al wist ik dat dit zo was, schrok ik vorige week heel erg bij de verloskundige. 12-weken intake. Mijn vriend mee en zijn dochter, omdat zij heel erg benieuwd is naar haar nieuwe broertje of zusje.
Al ben ik altijd al wel bezig met mijn gewicht en is het in sommige periodes zo dat ik de weegschaal vermijdt. Waarom? Omdat ik er dan niet aan toe ben of zo. Wist ik, dat sinds ik zwanger was, ik mijn gewicht toch bij wilde houden en bovendien ook op de weegschaal moest bij de verloskundige. Vanaf ongeveer een week of 6 zwanger mijn gewicht dus bij gaan houden en op onze weegschaal was dit 80 kilo (te veel bij een lengte van 1,67, maar ik wist dat het zo was en kon het accepteren). Bij de verloskundige met kleding en al op dat ding (dan weet je dat het meer is), daar komt 86,5 kilo uit . Toch een schrik momentje... En dan moet je het ook nog hardop zeggen, waar dus ook de dochter van mijn vriend bij was. Na het bezoek aan de verloskundige meteen een nieuwe weegschaal gekocht en tsjaa... die van ons was dus gewoon niet goed (naakt 84,5 kilo thuis). 
Hoe dan ook.... voelde ff heel verrot. Vooral als uit de berekening komt dat je dan een BMI van boven de 30 hebt en dus extra getest wordt. 
Al was ik al vastberaden tijdens mijn zwangerschap niet te veel aan te komen, met als doel snel onder mijn startgewicht te zitten na de bevalling. Heeft mij dit een soort van motivatie gegeven om direct hier nog meer aan te doen. Met als gevolg dat ik mijn gewicht nu heel obsessief volg. Elke dag op de weegschaal, omtrek meten, etc. Het blijkt effect te hebben.. op dit moment 83 kilo. Dat betekent dus 1 tot 1,5 kilo onder mijn startgewicht. Nu 13 weken zwanger. Ik zorg er wel voor dat ik de nodige voedingsstoffen binnenkrijg, dus verwacht niet dat de baby er onder zal leiden.. Maar ja, er zal toch een moment komen dat er kilo's bijkomen, al is mijn doel wel dat dit niet voor de volgende controle zal zijn (over 3,5 week).

Vooral omdat ik het fijn vind om dit even kwijt te kunnen heb ik dit van mij afgeschreven. Wellicht zijn er dames met een gelijksoortig iets die hun verhaal willen delen. Hebben ze tips. Alles is welkom. 

Is niet iets waar ik iedere dag openhartig over spreek, maar wellicht komen er via een forum mooie gesprekken op gang. 
1 antwoord en 30902424x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 25-10 om 17:08
Dapper van je om daadwerkelijk aan de slag te gaan met je gewicht. Het is niet makkelijk om er voor uit te komen denk ik. 
Ik wens je een hele goede zwangerschap, en vergeet vooral niet te genieten van alle prachtige momenten! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Overgewicht' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan