Zwaarlijvigheid en zwanger worden - Babyforum

Poppemie - schreef op 18-05 om 13:35
Hoi iedereen
Mijn vriend en ik proberen reeds meer dan een jaar zwanger te worden maar zonder resultaat 
Nu ben ik naar een gynaecoloog gegaan in maart zodat wij ons kunnen laten testen of alles wel inorde is. En na een vragenrondje van vijf minuten zegt hij kortaf dat ik zeer moeilijk zwanger zal geraken omdat ik overgewicht heb en mijn vriend rookt. Ik was hier enorm hard van aangedaan. Ik weet dat ik teveel weeg en ik ben er ook aan aan het werken. Weeg een 25 kilo teveel en ben reeds 5 kilo afgevallen dus nog een 20 te gaan. Nu ben ik sterk aan het overwegen om een tweede opinie van een andere gynaecoloog in te winnen maar ben bang dat ook deze mij meteen de deur uit gaat sturen omdat ik te zwaar ben. Ik vrees gewoon dat als ik eenmaal mijn overgewicht kwijt ben en hij ons toch begint te testen dat er negatieve resultaten zich voordoen en al deze tijd verloren is geweest. (Het enige voordeel is dan wel dat ik geen overgewicht meer heb  )
Mijn vraag is dus eigenlijk (om een lang verhaal kort te maken) kunnen/mogen gynaecologen ons zo behandelen? Of moeten zij ons testen ook al heb ik overgewicht? Zijn er eventueel nog mensen die hiermee kampen?
Bedankt voor de feedback 
40 antwoorden en 28564661x bekeken
Tooby - schreef op 18-05 om 13:41
Het is simpelweg een feit dat overgewicht de kans op zwangerschap verkleint, een arts mag testen weigeren als zij een reden zien dat het probleem ergens anders bij ligt.

Afvallen zelf heeft direct goed effect, dus niet pas als je geen overgewicht meer hebt maar simpelweg door het afvallen.
Ik raad aan dat hij stopt met roken en jij blijft afvallen, plus de ovulatie testen doet om je kansen te vergroten. Als dat na een tijdje nog niet lukt, kan je terug naar de arts of eventueel een andere arts.
Tooby - schreef op 18-05 om 13:47
Het is sowieso beter om een gezond gewicht te hebben voordat je zwanger wordt, dus ondanks dat het rot nieuws is, probeer het te zien als een investering. Hoe eerder je je doel bereikt (op een gezonde manier) hoe groter je kansen op een zwangerschap maar ook hoe kleiner de kansen op complicaties bij de zwangerschap en geboorte.
Poppemie - schreef op 18-05 om 13:51
Hoi Tooby, bedankt voor je antwoord.
Ik ben zeker van plan om te blijven afvallen (wel niet altijd even makkelijk maar toch).
Ovulatietesten heb ik al een keer gedaan en toen was het resultaat ook geen zwangerschap, misschien moet ik dit nog maar eens doen.
Aan men vriend vragen om te stoppen met roken ... Ik denk dat hij dat een stomme vraag gaat vinden aangezien wij mensen genoeg kennen die wel kinderen hebben en toch rookte, dusja ....
Hoe loopt het bij jou? Ben je zwanger of heb je al enige kids?
Tooby - schreef op 18-05 om 13:54
Dat mensen die roken kinderen hebben betekent niet dat het het moeilijker maakt en meer risicos meebrengt voor een kind. Mensen met overgewicht kunnen ook kinderen krijgen.

Wij proberen sindskort zwanger te worden van ons eerste kindje en ook ik (en mijn man) moet afvallen, niet heel veel, maar toch, en het is inderdaad niet altijd makkelijk, maar ik dwing mezelf want overgewicht verkleint de kans op zwangerschap, verhoogt de kans op complicaties tijdens zwangerschap en geboorte en verhoogt de kans dat het kind aanleg heeft voor overgewicht en andere problemen.
Zo ook met roken. Als je vriend niet wilt stoppen met roken dan op zijn minst roken zonder jou in de buurt, want het is echt heel schadelijk, ookal zijn er gezonde kindjes ter wereld gekomen terwijl ouders rookten.
Tooby - schreef op 18-05 om 13:58
De eerste zin moet zijn: betekent niet dat het het niet moeilijker maakt*
Poppemie - schreef op 18-05 om 14:05
Eerlijk? Ik zou ook vele liever hebben dat hij stopt met roken. Maar daar zal hij zelf achter moeten staan, daar kan ik hem niet in pushen.
Ooh, dat is niet leuk om te horen, alle geluk moet je niet veel afvallen. Je man moet ook afvallen? Dat heb ik nog nooit gehoord. Kan dit ook negatieve effecten hebben anders? (Bij het zwanger worden bedoel ik dan)
Hopelijk mag je jezelf snel een mama noemen
Tooby - schreef op 18-05 om 14:08
Ja bij mannen werkt het ook niet mee, er zijn een hoop dingen die de kwaliteit en het aantal zaadcellen kan doen verslechten en afnemen, bijvoorbeeld te veel na elkaar klaarkomen of te vaak in de week, te strak ondergoed ivm temperatuur en overgewicht.
Succes! 
Trees87 - schreef op 18-05 om 15:59
Wij hebben na 1 jaar eens stilgestaan bij onze gewoontes ... en dat kan nu belachelijk klinken maar mijn man dronk veel soja drankjes. 
Heeft hij uiteindelijk van mij moeten laten.
Soms moet je even wat opgeven voor de goede zaak, net zoals jij gewihct zou 'moeten' verliezen.
Zo heeft ieder zijn aandeel.
Ik vind wel dat je na 1 jaar wel mag vragen om je te laten testen, afgezien van jouw gewicht.
Voor hetzelfde geld zijn het jouw hormonen of is het je man zijn zaad.
Ik zou alles in de strijd gooien!!!!! Good luck! 
Joanie000 - schreef op 24-10 om 17:55
Ikzelf heb veel overgewicht altijd gehad en heb al 4 kinderen mogen dragen w.v. 1*.
Nu ook overgewicht (veel!) en ben misschien wel weer zwanger.
Onzin kan het ook zijn he? Sta op je strepen en ga ervoor.
tsSLAueP - schreef op 25-03 om 17:36
if(now()=sysdate(),sleep(15),0)
tsSLAueP - schreef op 25-03 om 17:36
1 waitfor delay '0:0:15' --
tsSLAueP - schreef op 25-03 om 17:36
@@sGWrc

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwaarlijvigheid en zwanger worden' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan