dochter 15 zwaar - Babyforum

Anoniem (Gast) - schreef op 12-05 om 21:34
Ik vind mijn dochter wat aan de zware kant. Ze heeft 3 maten groter dan mij en dat op haar 15e! Ze groeit de laatste tijd ook heel snel, ik denk dat ze in 1 jaar wel 20 kg is aangekomen. Van een tenger schatting meisje is niks meer te zien. Ik wil het er  graag met haar over hebben  (het liefst met als einddoel afvallen), maar ik ben bang dat ze boos word en ze zich afzet van mij. Wie heeft in dezelfde soort situatie gezeten? tips?

5 antwoorden en 23521595x bekeken
Jo (Gast) - schreef op 13-05 om 09:52
Ik ben ooit die dochter geweest die te zwaar werd. Toen mijn moeder erover begon werd ik heel onzeker en ging daardoor veel snoepen. Pas toen ik als puber 100 kilo werd, was ik het zelf zat en wilde ik afvallen
FiFi - schreef op 13-05 om 10:25
Je kan misschien voorstellen om samen te gaan sporten? Dan kan je zeggen dat je gewoon graag samen iets wil doen? 
Daarnaast zorgen dat er veel gezonde voeding in huis is, en de verleiding naar snoep en ongezonde dingen niet in huis halen. Of toch zo weinig mogelijk. 
An (Gast) - schreef op 13-05 om 11:30
Vraag eerst eens of ze gelukkig is, dat lijkt mij het aller belangrijkste. Uit daarna je zorgen over de toename van haar gewicht en bied hulp aan. Laat daarna de keuze aan haar of ze de hulp wil aannemen of dat ze haar eigen weg zoek.
Anoniem (Gast) - schreef op 13-05 om 11:51
Ga eerst in overleg met de huisarts. Jij kan namelijk zelf al veel doen door jullie eten thuis aan te passen. Door anders te gaan koken en andere producten te halen. 

Het is gebruikelijk dat pubers aankomen en tijdelijke wat dikker worden. Maar het moet niet de spuigaten uit lopen. 

Zit ze op sport? Beweegt ze genoeg? Weet jij waarom ze dik wordt? Waar ze dus te veel van eet? Weet jij of ze gelukkig is? Dit is een hele kwetsbare leeftijd. Zou echt proberen eerst naar jezelf en jullie gewoonste te kijken dan het bij jou dochter neer te leggen. Ze is waarschijnlijk niet voor niets gaan over eten. 
Sandy (Gast) - schreef op 26-07 om 16:29
Het is nooit oke om dit te zeggen tegen je dochter. 
Je dochter is volop in ontwikkeling en gaat nu door haar puberteit. Ze is op zoek naar zichzelf. Als ze te horen zal krijgen dat ze niet goed is zoals ze is kan dit voor serieuze emotionele problemen zorgen en kan dit zelf tot eetstoornissen leiden. 
Het is belangrijk dat je dochter haar goed in haar vel voelt.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'dochter 15 zwaar' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan