Iemand het zelfde meegemaakt? - Babyforum

Anne - schreef op 08-05 om 22:09
Geen ervaring, maar voor je eigen rust: zoek een goede advocaat en vraag daar advies. Geef aan dat je bang bent voor haar veiligheid en verzorging daar, dat je eerst of altijd bezoeken onder toezicht wilt. Hij kan je ook advies geven of je wel al stappen moet nemen, of zo door moet gaan tot ze hun woorden hard maken en voor een omgangsregeling gaan. Laat je goed informeren en neem doordachte stappen. Over je tweede ( hier van veel mensen het me oneens zijn denk ik) : ik zou hem nog niks vertellen of misschien helemaal niet. Eerst eens kijken hoe dit uitpakt met de voogdij en omgang van zijn dochter. Ja, ik vind dat een kind recht heeft op beide ouders. Maar in sommige situaties is het veiliger van niet. Ik kan niet in jouw leven of die van je ex kijken, en dat maakt het lastig om hier over te oordelen. Zou je tweede kindje niet door hem laten erkennen en volgens mij mogen ze ook geen vaderschapstest afdwingen. Wie weet is hij straks wel uit je leven verdwenen, ik zou de tweede zwangerschap even rustig houden tot de rest op de rails is. Heel veel succes, neem wijze beslissingen en zorg voor de veiligheid en het welzijn voor je kindje. Ben gek benieuwd hoe dit af gaat lopen
17 antwoorden en 23731126x bekeken
Anne - schreef op 08-05 om 22:10
Gek=heel (in mijn laatste zin)
ikke - schreef op 08-05 om 22:32
Dank je wel voor je reactie en je wijze woorden! Denk idd dat het beter is ok eerst dit af te wachten voor ik ook maar iets vertel over de tweede. Ik vind ook dat een kind recht heeft op twee ouders en wil hem zijn dochter niet ontnemen. Zijn moeder denkt van wel en hij ook. Maar ik zeg altijd dat hij mag komen wanneer hij wilt en hij komt uiteindelijk een keer in de week. Altijd alles wanneer hem het uitkomt. Ik wilde graag een omgang regelen maar naarmate de tijd verder gaat zie ik dat ze steeds meer rare dingen doen.
En dan ga ik alleen maar meer twijfelen. Onder toezicht is wel een goeie idd. Mijn broer zei ook al van hij zal zich moeten bewijzen dat hij zich aan de afspraken kan houden... maar dat weet ik nu al.. dat gaat nooit gebeuren.
Hij zou zich toen ook al tig keer bewijzen en doet gewoon altijd lekker wasr hij zelf zin in heeft. Net als de therapie.. wat niet helpt... zo iemand zal gewoon nooit veranderen helaas. Gelukkig heb ik wel overal bewijs van.. foto’s van alles gemaakt en hou alles bij wanneer hij komt en wat er gebeurd is ed
Ik ben inderdaad al bij verschillende advocaten informatie aan het inwinnen. Morgen ook weer een gesprekje.
Hij dreigde al twee keer met advocaat en rechter en gister begon hij ineens over een mediator. Nou van mij mag hij advocaat nemen, heb hem dat ook gelijk gezegd. Mediator heeft geen zin want er valt met hem niet te praten en hij verdraaid de boel en begrijpt dingen verkeerd dus schiet niet op.
Eigenlijk hoef ik nu niets te doen totdat er een dagvaarding op de mat ligt maar ik denk zelf dat het verstandig is om alvast een ouderschapsplan op te zetten zodat ik laat zien dat ik initiatief toon en het beste wil voor mijn dochter. En informatie inwinnen kan nooit kwaad. Zo kan ik me tenminste een beetje voorbereiden op wat komen gaat.
De tijd zal het leren
Nogmaals dank je wel voor je reactie, erg fijn.
Anne - schreef op 08-05 om 23:24
Dat is inderdaad het lastigste, waar doe je goed aan. Zelf de eerste stap zetten of maak je dan slapende honden wakker (als je snapt wat ik bedoel). Kan me voorstellen dat het voor je ex wellicht makkelijker is om haar op neutraal terrein te bezoeken (met een onafhankelijk iemand) dan bij jou thuis. Hopelijk kan de band dan op een gezonde manier groeien en je ex bewijzen dat hij zich aan afspraken kan houden (hopelijk) en anders zien ze dat hij dat niet kan. Al verwacht ik niet dat je ex daar direct mee akkoord zou gaan, met bezoekjes onder toezicht. Wellicht kan de advocaat je ook vertellen wat daar de gebruikelijke gang van zaken is in is en wat er voor nodig is om dit in te mogen zetten. Heel veel succes de komende tijd, lijkt me maar zenuwslopend
ikke - schreef op 09-05 om 10:34
Dank je wel!
Het is idd een erg lastige situatie en zeker heel erg zenuwslopend. Slapeloze nachtjes.
Ik ga wel vragen wat de gebruikelijke gang van zaken is, bezoek onder toezicht.
Mijn ex zal zeker niet akkoord gaan, daar ben ik nu al van overtuigd.
Mama vanJ - schreef op 09-05 om 08:10
Klein beetje ervaring... over het gezag kan je niet onderuit komen. Ik zit een klein beetje in hetzelfde schuitje als jouw. Gezag kan je ex alleen niet krijgen als hij je kindje niet erkend heeft en/of hij zelf aangeeft geen gezag te willen hebben (heb dat van mijn advocaat). Als je wilt mag je me ook een pb berichtje sturen.
ikke - schreef op 09-05 om 10:38
Dank je wel voor je reactie.
Het gezag is nogal een dingetje, de een zegt dat je er niet onderuit komt en de ander zegt dat hij het niet kan afdwingen.
Als ik op internet lees zie ik heel veel verschillende redenen waarom een gezag geweigerd zou kunnen worden.
Ik ga in ieder geval alles op alles zetten om hem geen gezag te laten krijgen. Hij zal zich qua omgang heel goed moeten bewijzen. Hij doet helemaal niets voor haar. Verzorgd haar niet, betaald nergens voor. En nu hij van alles geregeld wilt hebben,... wilt hij ineens kosten gaan betalen (150euro zei hij) En papa en mama dag, vakanties en noem maar op. Dit komt niet van hem zelf af maar van zijn moeder. Ben heel benieuwd 
Mama vanJ - schreef op 09-05 om 15:16
Owh ikke wat klinkt mij dit toch bekend in mijn oren! Hier ook een ex die weigert te betalen (bezoekt zijn dochter ook niet en wilt haar ook niet thuis ontvangen vanwege “ geen ruimte”. Alleen ons zoontje in welkom bij hem en zij niet . Helaas is dit dan ook een rechtszaak geworden
ikke - schreef op 09-05 om 19:22
Oh wat vervelend zeg :-(
Ook al zo'n nare situatie.
Ik heb tegen mijn ex gezegd dat hij kan komen wanneer hij wilt als ik het maar weet. Niet dat ik zit te wachten om hem vaak te zien maar ik heb het aangeboden zodat hij zijn dochter vaak kan zien. Maar hij komt maar 1x in de week. En afgelopen week vroeg ik wanneer hij wilde komen welke dag en tijd ivm mijn verjaardag... kreeg ik van alles over me heen. Moet ik afspreken ja om mijn eigen dochter überhaupt te mogen zien en je houdt haar bij me weg... ik denk.. hoe dan? Zit echt een steekje bij hem los. Hij verdraaid de boel constant. Denk dat er wel meerdere steekjes los zitten. 
Is de rechtszaak bij jou goed afgelopen?
Ik zou vandaag door een advocaat gebeld worden maar die heeft niet gebeld dus dat is niet zo'n goed begin. Ik ga toch maar verder met eentje die gespecialiseerd is in psychologie / persoonlijkheidsstoornissen.. kijken of dit meer gaat helpen.
Vlinder71 - schreef op 09-05 om 16:06
Ik sluit mij volledig aan op de reactie van Anne. Sterkte en heel veel succes met alles. Laat je nog weten hoe het is afgelopen en hoe het met je gaat? 
ikke - schreef op 09-05 om 19:22
Dank je wel! Ja doe ik. Het zal nog wel een poosje gaan duren vrees ik.
floydi - schreef op 09-05 om 23:43
Hi dame 
Wat een kut situatie! Wat ik persoonlijk wel proef in je verhaal is dat alles wat je mee genaakt hebt met hem meeweegt voor hoe je naar hem kijkt als vader. Los van jullie relatie heeft jullie kindje recht op niet vader en een moeder. Ook al denk je dat hij een slecht mens is, je kindje heeft er baat bij als je er alles aan doet om een gezonde relatie te bewerkstelligen. Daar zou al je energie in moeten gaan en niet in een strijd winnen over gezag, voogdij etc. 
Los daarvan klinken deze mannen als echte &@€)@€)€@). 
Sterkte! 
ikke - schreef op 10-05 om 07:54
Hoihoi
Ik denk niet dat hij een slecht mens is, heb er juist alles aan gedaan om hem overal bij te helpen, ondanks alles wat hij gedaan heeft. Het gaat om mijn dochter en wil juist dat ze een band met haar vader krijgt. Alleen is de situatie nu dat hij niet voor haar kan zorgen. En wil niet dat mijn dochter daar de dupe van wordt. Ik probeer altijd met hem te praten maar als hij altijd alles verdraaid en zijn eigen ding doet word het lastig. Valt helaas niet met hem te praten. Mediator heeft ook geen zin. Onze relatie heeft hier niets mee te maken. Alles draait om mijn dochter en haar welzijn. 
floydi - schreef op 10-05 om 09:38
Hi dame 
Kan me niet voorstellen hoe frustrerend het moet zijn voor je deze situatie. Ik wilde alleen even een ander geluid laten horen. Als Kind van gescheiden ouders gewoon laten horen dat een kind altijd een band wil met beide en dat de ouders normaal tegen en over elkaar praten. Zelfs als hij dat niet doet. Jij bent beter dan dit. Jouw dochter ziet dat ooit ook maar hopelijk is hij tegen die tijd bij getrokken. 
Sterkte 
ikke - schreef op 10-05 om 16:44
Dank je!
ikke - schreef op 10-05 om 16:55
Hi Marie,

Dat doe ik ook zeker. Ik bewaar alles van app e.d.
Heb ik idd gedaan... gezegd dat hij altijd mag komen. Als ik bijv aan hem vraag wanneer wil je komen welke dag en tijd dan kan ik daar rekening mee houden, dan krijg ik als antwoord... moet ik afspreken om mijn dochter überhaupt te mogen zien, je houdt haar bij me weg... Als ik dat dan lees breekt mijn klomp.. dan denk ik echt, .. kan je niet lezen? Heb je een betonnen blok voor je kop? Soms wel heel erg vermoeiend.
We hebben geen testament. Zijn nooit getrouwd of samenwonend geweest. Ik wil zelf een voogd kiezen mocht een van ons komen te overlijden. Maar je kan apart van elkaar een voogd kiezen. Hij wil dit graag vastleggen. Ik ook maar dat is logisch, dat soort dingen hoor je gewoon te regelen voor je kinderen.
Momenteel heb ik alleen het gezag. Mijn ex betaald helemaal niets aan zijn dochter. Betaal alles zelf. Maar nu wilt hij ineens kosten gaan betalen. Ik neem idd een familierecht advocaat en dan zie ik wel wat er haalbaar is. Ik wil een ouderschapsplan laten opstellen zodat alles vast staat. ik toon initiatief en ben al een tijdje van alles aan het uitzoeken ivm advocaat ed.
Advocaat zegt dat ik nog vrij weinig kan doen omdat hij iets wilt zeg maar,... dan moet ik soort van afwachten tot ik bericht krijg van zijn advocaat. Maar ik ga wel proberen vast iets op papier te krijgen.
Zal blij zijn als dit allemaal achter de rug is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Iemand het zelfde meegemaakt?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan