Papa in spe - Babyforum

Anoniem (Gast) - schreef op 03-05 om 15:05
Hoi,

Kan iemand me info geven over wat exact, of hoe correct mogelijk te handelen in mijn situatie.
Ik was tot over mijn oren supergelukkig met het nieuws dat ik papa ging worden enkele maanden terug.
Onze relatie was goed maar soms moeilijk, omdat ik toch financieel niet sterk genoeg stond zoals ik zou moeten.
Het nieuws dat ik papa ging worden gaf me zoveel moed, maar het was van korte duur.
Exact 1 week later verbrak ze de relatie terwijl ik altijd voor heb klaar gestaan voor maar haar maar helaas wel niet geheel eerlijk ben geweest over mijn financiële status. Dat gaf voor haar de doorslag, het had niks met liefde te maken.
Sindsdien heeft ze alle contact verbroken met zowel mijn familie, vrienden en mezelf. Niemand weet hoe of wat het gaat met haar en ik word ook compleet buitengesloten.
Het enige contact die ik heb is dat ze naar mijn hoofd slingert dat ik het idee van een "warm gezin" op mijn buik moet schrijven en dat ze haarzelf weer op de markt heeft geworpen en date met andere mannen. Terwijl mijn kindje in haar buik zit.
Dat is hard. Heel hard. Het maakt me furieus en dan is een gesprek nutteloos want het mondt altijd in ruzie uit.
Ik erken mijn dochtertje sowieso en wil de beste papa worden en het breekt mijn hart dat het kind hier de dupe van gaat worden. 
Ik weet absoluut niet waar te beginnen waar en als ik mijn rechten wil weten. Het zijn tijdens van Corona virus en al twee maand vreet ik me daarvan op.
Klopt het dat zij alleen de voornaam mag beslissen? Klopt het dat ik het eerste jaar het kind enkel mag bezoeken op haar termen. Wat met bezoek van mijn familie? Moet ik toelaten dat mijn baby door een wildvreemde man in slaap gewiegd zal worden als mijn ex slaapt? 
Ik heb zoveel vragen en weet niet waar eerst te beginnen om zo goed mogelijk voorbereidt te zijn.

Thanks 
5 antwoorden en 19825695x bekeken
sg92 - schreef op 03-05 om 15:24
Let op! Met het aanvragen van de erkenning, ben je als ongehuwde vader nog niet de wettelijke vertegenwoordiger van je kindje. Daarvoor moet je eerst nog ouderlijk gezag aanvragen. Dat kan pas na de geboorte. De aanvraag voor het ouderlijk gezag verloopt via de rechtbank en kun je online indienen via het digitaal loket Rechtspraak.nl ( https://loket.rechtspraak.nl/burgers/famliezaken/32  ). Je gebruikt hiervoor het formulier ‘Aanvragen gezamenlijk gezag’.
Liesbeth - schreef op 03-05 om 15:57
Wat erg!
Anoniem (Gast) - schreef op 03-05 om 20:11
Hoi,

De ene link die u me gaf, kom ik op een verwijderde pagina uit.

Nb mochten er mensen denken, nou, dat heeft hij zijn ouders toch voor die vragen. Dat heb ik, maar niet wonen in Spanje dus die helpen me wel vanop afstand maar zoals ik al zei, veel kunnen ze niet meer doen.
Ook zij worden uit compleet uitgehouden.

Wat erg? Ja. Vind ik ook.
En ik vind het best oké dat ze nieuwe liefde zoekt, iedereen wilt liefde, maar het kan toch even wachten en het kind op de eerste plaats zetten. Het is vrij respectloos, tegen over mij én het kind.
Lijn - schreef op 03-05 om 22:10
Je zou informatie kunnen vragen bij het juridisch loket. Eerste gesprek is vaak kosteloos. Op die manier weet je hoe je kunt handelen. Maar zolang je geen gezag/gedeeltelijke voogdij hebt, denk ik dat zij inderdaad alles kan ‘bepalen’.
Elle (Gast) - schreef op 27-06 om 08:28
Als alleenstaande mama (mijn ex ging weg toen ik 4 maanden zwanger  was), weet ik dat jij meer rechten hebt dan je denkt. Voor zover ik weet mag idd de moeder de naam bepalen. Gezamelijk gezag kun je aanvragen zodra je het kindje erkent. Moeder moet wel toestemming geven. Doet ze dat niet, dan kun je naar de rechter. In meeste gevallen (tenzij je bijv. Aan de drugs zit, een strafblad hebt, etc) zal de rechter dit toewijzen. Je hebt als je je kind erkent, recht op omgang. De omgangsregeling kunnen jullie onderling bepalen. Lukt dat niet, dan kun je naar een mediator of naar de rechter. Je zult in het begin recht hebben op veel, maar korte contactmomenten, verwacht geen 50/50. Dat een nieuwe partner ook voor je kindje gaat zorgen, kun je helaas niet voorkomen. Mijn advies: zorg dat je de erkenning zsm regelt. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Papa in spe' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan