Zwanger willen worden met een ander stel - Babyforum

Jade90 - schreef op 31-08 om 18:45
Hallo dames ,
Als eerste stel ik mijzelf even voor, mijn naam is jade en ben 30 jaar oud en altijd een grote kinderwens gehad. Helaas tot heden geen leuke partner gevonden. Wel altijd in mijn achterhoofd gehouden hoe het zal zijn met alleenstaande moederschap. Tot op een dag een stel met een hele bijzondere vraag naar mij toe kwam. Of ik er open voor sta om samen met hun een baby  zou willen. Het komt er op neer dat ik het dan zal dragen. En dat we dan als het eenmaal geboren is een soort co ouderschap gaan doen. Het stel ( hetero stel ) ken ik al heel lang en kan eigenlijk geen betere vader wensen voor mijn kinderen. Het stel heeft twee kinderen. Dit zijn kinderen uit een vorig huwelijk van de vrouw . 
We willen deze week om tafel om dingen op papier te zetten hoe wij er in staan en of we alle neuzen dezelfde richting kunnen krijgen.
we hebben wel besproken dat de baby mijn achternaam krijgt. Het stel waarmee ik het samen ga doen hebben een geregistreerd partnerschap waardoor de vader het kind ook niet kan herkennen. Nu is het voor ons geen probleem. 
Is hier iemand die dit soort gelijke met mij meemaakt? Of heeft iemand tips waar we op moeten letten.? 
Ik hoop dat er mensen zijn die mij hierin een beetje goed advies in kunnen geven..


Veel liefs
Jade 
3 antwoorden en 18064706x bekeken
stff48 - schreef op 31-08 om 22:02
Hoi Jade , wat een bijzondere situatie  
Chapeau als je dit zou willen doen , ik zou persoonlijk mijn kind niet willen delen met een ander stel . 
Als ik in jou situatie zou zijn Als alleenstaande , zou ik gewoon kiezen voor spermadonatie .. maar is natuurlijk ieder zijn keuze ! 
Alvast veel succes
Jade90 - schreef op 01-09 om 10:57
Bedankt voor je reactie stff48 
Zelf heb ik er ook een poos over nagedacht als het niet beter is om het via spermadonor te gaan doen. Wat mij een goed en fijn gevoel geeft is dat de vader altijd in de buurt is als het nodig is. En dan toch een vader en moeder heeft in zijn of haar leventje. Ik denk er nog even goed over na. 

Liha (Gast) - schreef op 21-01 om 01:47
Hoi Jade,
Het is al weer een hele tijd geleden dat je dit gepost hebt, maar ik vraag me af hoe het verder gegaan is. Hebben jullie een contract op kunnen zetten waar iedereen het mee eens is?
Ik zelf zit in een vergelijkbare situatie, maar toch anders. Ik heb op het internet in mijn zoektocht naar een spermadonor een man gevonden die graag een biologisch kind wil, wel contact wil, maar geen pappa wil zijn. Hij heeft het zelf over de rol van een verre oom (ver, want hij woont in LA), waarbij we tijdens een vakantie wel eens kunnen ontmoeten, maar ik het kind alleen opvoed.
Er is nog niks definitiefs afgesproken tussen ons en ik maak me er een beetje zorgen over. Ik heb ergens gelezen dat zo'n eigen contract, zelfs met juridische hulp opgesteld, niet geldig is. Dat de biologische vader zowieso voogdij mag aanvragen, ongeacht wat eerder is vastgelegd... 
Maar dat kan ook onzin geweest zijn. Iemand anders had erbij gezet dat als je de vader van het geboortecertificaat af laat hij geen ouderlijke rechten of plichten heeft en ook niks kan aanvragen.
Nouja, ik moet me er dus nog meer in verdiepen en hoor graag hoe jou situatie verder gegaan is!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger willen worden met een ander stel ' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan