borstvoeding - Babyforum

Anoniem (Gast) - schreef op 18-06 om 12:32
hallo
ik ben twee maanden geleden bevallen van een pracht van een dochter maar zit met een probleempje.
ik heb steeds vaker barstende hoofdpijn moet heel vaak naar het toilet en mijn maandstonden blijven uit.ik heb twee keer sex gehad maar we probeerde voorzichtig te zijn en mijn man is nooit in mij klaargekomen.ik wou een spiraaltje laten plaatsen maar dat kan alleen als je maandstonden gekomen zijn de pil mag ik niet nemen door de borstvoeding dus moet nu beginnen met de minipil.ze zegge ook dat je met borstvoeding niet zwanger kan worden maar dat geloof ik niet.wat denken jullie van mijn klachten moet ik mij zorgen maken?
11 antwoorden en 45992267x bekeken
Natalie - schreef op 18-06 om 12:37
Hey,

tijdens borstvoeding ben je minder vruchtbaar inderdaad maar niet onvruchtbaar! Je kan dus wel terug zwanger worden...
Misschien eens een testje doen voor alle zekerheid.

Succes!
Marieke - schreef op 18-06 om 12:44
Als je borstvoeding geeft kan het soms wel een jaar duren voordat je weer ongesteld (maandstonden) word. (ligt ook wel eraan hoelang je borstvoeding geeft en verschild wel van vrouw tot vrouw) Maar vaak blijven je maandstonden uit tijdens de borstvoedingsperiode. 
Hoofdpijn misschien te wijten aan gebroken nachten en sneller vermoeid?
en het vele plassen waarschijnlijk omdat je nu door de borstvoeding meer drinkt?
Als je echt veel zorgen maakt misschien toch een testje doen al lijkt het mij wat onwaarschijnlijk. Ze zeggen dat je id door borstvoeding te geven geen kans op zwangerschap hebt maar ik denk dat je toch voorzichtig moet zijn. (deden wij toch ook al tijd). je hoort toch dat ze ook tijdens de bv-periode zwanger kunnen worden.
Ik vermoed dat je je niet al teveel zorgen moet maken. veel suc6. en geniet van je dochter!
Dani - schreef op 18-06 om 13:34
Bij mijn weten kun je gewoon wel zwanger raken tijdens borstvoeding geven. Ik zou geen risico nemen als je nog niet weer zwanger wilt raken.
liena - schreef op 18-06 om 17:48
hey
dat je man/ vriend niet in je klaarkomt wil ook niet zeggen dat je niet zwanger kan worden he. van voorvocht kan je dat ook al.
ik heb bij de eerste zwangerschap ook gevraagd of het een idee was om een spiraaltje te laten zetten om niet meteen zwanger te worden. die dokter zei mij toen dat je die 5 jaar moet laten zitten. ik weet niet of dat dan wel een oplossing is voor als je nog kinderen wil en een niet te groot leeftijdsverschil wil.voor derest sluit ik me aan aan de antwoorden van de andere ;o)
Anoniem (Gast) - schreef op 18-06 om 20:05
hey,
ik ben vorige maand bevallen en ik geef ook borstvoeding. ik heb een pil voor geschreven gekregen, dat ik moet in nemen zolang in borstvoeding geef. je kan zeker en vast zwanger worden tijdens de borstvoeding! zo heeft mijn gyno toch vertelt. ik heb ook veel last van hoofdpijn, maar ik denk da deze te wijten is aan de vermoeidheid.
groetjes
Annabeth (Gast) - schreef op 18-06 om 20:24
Je kunt inderdaad ook zwanger worden tijdens de borst voeding maar het is ook normaal dat je nog niet ongesteld bent geworden, je hoeft dus niet zwanger te zijn. Hoofdpijn en vaak plassen kan ook door hormoonveranderingen komen (niet per se zwangerschap). Houd je ons op de hoogte?
* - schreef op 19-06 om 09:39
Hallo,

Ik zou zeggen even een testje voor de zekerheid,  wanneer je er bijna zeker van kan zijn dat je zwanger bent tijdens borstvoeding geven is dat wanneer je baby weigert nog borstvoeding te accepteren. het schijnt dat wanneer je opnieuw zwanger raakt tijdens borstvoeding geven dat de samenstelling van je borstvoeding anders is/wordt.
Succes en laat even weten wat het nu was. Misschien heb je wel last van migraine.

Gr Ju
Veronique (Gast) - schreef op 10-03 om 16:21
Je hebt een hele kleine kans om zwanger te worden als je volledig borstvoeding geeft maar on,ogelijk is het niet. Een hormoonspiraal moet normaal gesproken tijdens je menstruatie geplaatst worden maar 6 weken na je bevalling kan ook hoor!
helene (Gast) - schreef op 18-08 om 22:46
mijn tante is op die manier zwanger geraakt dus ze wist niet dat het kon tijdens haar borstvoeding geven en mijn nichten schelen maar 10 maanden met elkaar
helene (Gast) - schreef op 18-08 om 22:48
ze zijn inmiddels al in de 30 en ze lijken precies even oud
mamyl - schreef op 18-09 om 22:13
Je mag een spiraaltje laten plaatsen vanaf 6 weken na bevalling. Ze raden aan tijdens een menstruatie maar dit hoeft niet! Ook mag ie MAXIMAAL 5 jaar blijven zitten. Al laat je m er na 5 maanden alweer uithalen.. En je bent idd niet ONvruchtbaar tijdens bv. Voor t zingen de kerk uitgaan zou ik sta niet aanraden..

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'borstvoeding' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan