Om de 1/2/3 uur bv - Babyforum

Newborn2017 - schreef op 04-09 om 19:14
Hoihoi, 
Ik heb een zoontje van 3.5 week oud, sinds ong. Een week komt hij regelmatig vragen dit kan elke uur zijn of om de 2/3 uur. Ik probeer om de 3 uur vaste tijden aan te houden maar soms red ik dit echt niet, dan raakt de kleine man overstuur, begint te huilen, op zn duimpje te zuigen of te zoeken naar de borst. Als hij dan drinkt houd hij het echt wel +/- 20/25min. Vol dus het zijn geen korte drinkmomentjes. Dan valt hij tevreden in slaap, maar roept dan toch snel weer. Ons mannetje groeit goed, en krampjes zijn het niet. 
Maar herkend iemand zich in mijn verhaal, en is het normaal geen ritme te hebben..? 
Regelmatig krijg je tips.. water geven, bijvoeding, de speen? Hoe kijken jullie hier tegenaan?
Ik hoor graag jullie tips of ervaringen!!!
6 antwoorden en 31754974x bekeken
MamaN - schreef op 04-09 om 19:24
Kunnen gewoon regeldagen zijn. Zelf zou ik ook niet te erg vastklampen aan die 3 uur maar gewoon voeden op verzoek. Als het krampjes zijn merk je dat wel aan de manier waarop je kleine drinkt, meestal worden ze wat bozer en agressiever omdat ze wel willen zuigen voor de krampjes maar niet de melk die op dat moment uit je borst komt. Pakt hij toevallig niet een speentje?
MamaN - schreef op 04-09 om 21:44
Mijn eerste moest de speen niet hebben, die heb ik uiteindelijk 21 maanden borstvoeding gegeven. Maar hij gebruikte mij dus ook vaak als speen. En wanneer hij krampjes had en ik hem de borst gaf gooide hij die melk eruit omdat ie die niet wilde

Bij mijn tweede van nu 2,5 weken heb ik in de kraamweek ongeveer op de 6e dag gewoon een speentje gegeven. En hij wilt hem wel. Hij sabbelt de krampjes daarmee weg. Vind ik wel een uitkomst want nu zit ik ook niet continue met mijn borst eruit. 
MamaN - schreef op 04-09 om 22:06
Het kan ook clusteren gewoon zijn, dan heeft de kleine gewoon mama honger hihi. Zou je niet te druk maken om die tijden en gewoon met het ritme van je kleine meegaan dan heb je er zelf het minst "last" van. Zodra je ze aan jou ritme mee wilt laten doen en dit lukt niet werkt dit alleen maar stressvol. En misschien lukt het speentje maar ook dat kan even duren voordat hij het pakt 
Betty (Gast) - schreef op 05-09 om 00:16
Zou idd regeldagen kunnen zijn. Of clusteren. Ik weet nog goed dat mijn zoon savonds clustervoede en dan om de 2 uur kwam. Helemaal niet erg, want dan trok hij de nacht juist langer door. Met 3 weken komt toch meer het dag/nacht ritme op gang. Mijn zoon kwam in het verkeerde ritme van slapen, wakker en drinken, maar dan toch te moe zijn om te drinken. Beter is drinken, wakker zijn, slapen en dan weer drinken. Dan hebben ze meer energie om te drinken, dat is iets om op te letten. 
Bijvoeden zou niet nodig moeten zijn, omdat hij jou melk als het ware opregeld door vaak te drinken. Ik zou hem dan ook zeker de borst aanbieden als hij honger heeft. Dat zou dan wel met een dag of 2 beter moeten zijn. Is dat niet het geval dan zou ik een deskundige raadplegen voor advies, maar jou moedergevoel bepaald! 
Een speentje voor krampjes is echt niet erg en hij gooit hem echt wel uit als hij gewoon honger heeft. Mijn zoon wou geen speen, die gaven we onze pink of zijn duimpje om ze weg te sabbelen. 
Succes! 
Oh ps om te checken of hij echt honger heeft, kun je op youtube de dunstan babyhuiltjes opzoeken. Je moet er oor voor hebben, maar het werkt echt! 
Even wrijven over de wang is ook een manier, als hij dan gaat happen/zoeken is het ook een teken van honger. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Om de 1/2/3 uur bv' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan