Een uur lang borstvoeden? - Babyforum

Lili (Gast) - schreef op 24-10 om 17:48
Hallo!
Ik ben bijna 4 weken mama van onze zoon!
Sinds 2 weken drinkt hij goed aan mijn borst en was hij in 1 week 200gr aangekomen, helemaal top!
Het enige is alleen, hij is zo lang bezig!
Ik begin met 1 borst waar hij soms makkelijk een half uur aan kan zitten, maar ik moet hem bijna altijd zelf loskoppelen want hij laat echt niet los (zelfs niet tijdens krampjes..au!).
Dan verschoon ik hem en bied ik mijn andere borst aan. Hier drinkt hij ook gemakkelijk een half uur aan (en koppel ik hem zelf los..).
Ik krijg niet het idee dat hij langzamer gaat drinken, het blijft de hele tijd hetzelfde relaxte tempo, maar als ik het idee krijg dat hij wel wat suffer is en ik hem loskoppel begint hij na een minuut of 10 weer zijn handjes in zijn mond te stoppen en met zijn mondje te zoeken.

Ik ben dus makkelijk een uur zoet met voeden...heeft iemand tips voor hoe ik dit wat kan gaan versnellen?

Alvast bedankt :-)
5 antwoorden en 5555440x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 05-11 om 23:49
heel benieuwd want hier hetzelfde.. onze dochter is inmiddels 7 weken maar doet ook lang over een voeding. De laatste tijd valt ze zelfs in slaap af en toe om vervolgens weer wakker te worden met honger haha..
Hartje - schreef op 06-11 om 07:35
Ik herken dat wel, dat lange drinken. Hoe veel tijd zit er dan nog tussen de voeding? 
Ik was tegen de fopspeen maar bij mij zoontje ging ik de zuigbehoefte herkennen en ik ben geen fopspeen toch? Hij zat ook steeds heel vol van al dat gedrink dus ben ik gaan rekken met fopspeen en dit gaf wel meer rust. Maar het blijft een (onzekere) zoektocht! Pas wat later ging het drinken echt sneller, het wat langer duren van de voeding hoort ook wel echt bij het begin hoor.. 
Hartje - schreef op 06-11 om 15:13
Misschien nog leuk om aan toe te voegen, met 4 maanden heb ik de speen weggelaten want moest er steeds vaker uit snachts om em terug te geven, daar bedankte ik ook voor 
Merel - schreef op 06-11 om 15:57
Volgens mij is het gewoon zuigbehoefte en zou een speentje de oplossing kunnen zijn. Je kunt ook na de linker borst (bijvoorbeeld) hem verschonen en dan dezelfde borst aanbieden, dan krijgt je kleintje dikkere melk en dat zou meer moeten vullen kreeg ik als tip!
Anoniem (Gast) - schreef op 06-04 om 18:12
Dit is al een tamelijk oud topic maar misschien een tip voor degene die het ook hebben en bij dit topic terecht komen: borstcompressie toepassen. Heb je het gevoel dat je baby te traag dringt, altijd in slaap lijkt te vallen, ... en wil je het tempo iets verhogen dan kan je zelf mee stimuleren door borstcompressie toe te passen. Een tip die ik kreeg van de vroedvrouw en die hier goed werkt. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Een uur lang borstvoeden?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan