Borstvoeding en KMA of lactose-intolerantie - Babyforum

Ezkimo - schreef op 02-10 om 16:47
Zijn er mama’s die ervaring hebben met borstvoeding en een kind met KMA of lactose-intolerantie? Ons kleine mannetje moet donderdag binnen voor een reflux-protocol. Hier gaan ze de zuurtegraad van zijn maagje meten en testen ze op allergieën. Onze KA vermoed KMA of LI en sprak over het stoppen met borstvoeding. Ik panikeer nu heel erg want heb heel veel moeite gedaan om onze kleine man aan de borst te laten drinken (eerst niet sterk genoeg om de vacuüm te behouden, dan kolven door onvoldoende melkproductie,...). 
14 antwoorden en 26712214x bekeken
Hartje - schreef op 02-10 om 17:33
Als jij eet alsof je het zelf hebt dan zit je goed toch? Dan kun je gewoon bv blijven geven. 
Lies - schreef op 02-10 om 17:44
Mijn dochter had koemelkallergie. Ben uiteindelijk zelf gestopt zonder dat we het nog wisten. Scheuren aan mijn borst alleen maar krampen eczeem verborgen reflux etc. Toen over op de fles maar gewoon nog met koemelk want we wisten het nog niet.. 2 weken later nogmaals van fles gewisseld want het werd er niet beter op.. 2 weken daarna kreeg ze overal uitslag. En van voeding tot voeding een half uur slapen en vreselijk de hik. Ja toen over op dieet voeding pepti. Wat een uitvinding zeg.... binnen 2 weken van haar klachten af! 
Je kan zelf op dieet gaan maar ja dan moet je alles koemelk vrij gaan doen..... en dat is nogal een puzzel. Etiketten lezen etc.
Ezkimo - schreef op 02-10 om 18:58
Koemelkvrij eten is op zich geen probleem maar volgens mijn KA zit er altijd lactose in de borstvoeding ook al let je op wat je eet. Ik ben dus bang dat het probleem blijft als ik deze voedingsmiddelen ga mijden. Ik wil echter liever niet overstappen op kv om daarna tot de conclusie te komen dat ik toch bv had kunnen blijven geven. Ik heb niets tegen kv maar heb een bewust keuze gemaakt voor bv omwille van de voordelen hiervan. 

Hartje - schreef op 02-10 om 19:11
Dan zou ik als eerste afwachten of het echt km is. Dan probeer je zelf enorm op te letten en als dan nog niet alle klachten weg zijn doe je gedeelte pepti? 
Hartje - schreef op 02-10 om 19:15
https://www.ouders.nl/vraagbaken/komt-er-lactose-in-de-borstvoeding-bij-een-lactose-vrij-dieet-4-mnd

Alleen bij Li zou het dan niet lukken? Probeer je goed voor te laten lichten, bel anders met lll
Lies - schreef op 02-10 om 20:28
Gaan ze nog blind provoceren in het ziekenhuis? 
Anne - schreef op 02-10 om 21:09
Ik heb koemelk en soja vrij gegeten voor mijn dochter, hielp super. Uitslag, krampjes, slecht slapen onrust beterde allemaal. Was goed te doen, had veel steun aan een Facebook groep, borstvoeding aan een kindje met voedselintoleranties (zoiets) en een die het koemelk allergie. Heb begrepen dat lactose intolerantie zeldzaam is, en dat kindjes dan bijna altijd direct na het beginnen van voeding ziek worden en dan hevig ziek. 
Anne - schreef op 02-10 om 21:15
Moedermelk bevat altijd lactose, in dat geval zal je neocate voorgeschreven krijgen denk ik. Maar schijnt zeldzaam te zijn, gelukkig. Pepti bevat wel verkniptere melk maar niet veel verknipter of gelijk aan borstvoeding. Helpt dus niet altijd helaas, mijn dochter krijgt nu nutramigen puramino, werkt super. Rijtje is eigenlijk, nutrilon, pepti, nutramigen lgg, nutramigen puramino en dan neocate. Is de moeite waard om je goed in te verdiepen voor je ergens mee in stemt en borstvoeding stopt... Je hebt ook nog novalac novarice, maar daar zijn meningen over verdeeld.. maar mocht het geen lactose intolerantie zijn, zou ik doorgaan (als je het op kan bewegen) met borstvoeding. Je krijgt er handigheid in om koemelk en soja vrij te eten en kan op die groepen super veel tips vinden qua voedingsmiddelen. Veel is vervangbaar en/of vegan tegenwoordig
Anne - schreef op 02-10 om 21:21
Betreft het testen, bloedtesten zijn niet altijd betrouwbaar. Dubbelblind provocatie kan nog niet aangezien hij nu alles nog binnenkrijgt? Wat gaan ze doen? Krasjestest? Lactose intolerantie geen idee, maar koemelk of soja test met regelmaat negatief terwijl er wel degelijk een allergie kan zijn. Maar zag dat je kindje al bijna twee maanden is, weet niet wat voor klachten hij heeft? Hoop dat jullie goede begeleiding gaan krijgen bij een eventueel dieet. Zelf informatie opzoeken kan nuttig zijn, hoe dingen werken en zitten, vond het fijn om beslagen te ijs te gaan gezien kinderartsen niet alles weten en hier zeker niet altijd in gespecialiseerd zijn.
Lies - schreef op 02-10 om 22:10
Met dubbelblind provoceren reageerde mijn dochter toen ook op de koemelk kreeg uitslag en sliep gelijk heel onrustig. Ben ook benieuwd wat ze gaan doen
Ezkimo - schreef op 03-10 om 13:07
Ze gaan niet blind provoceren maar bloedtest en huidtest. Ik eet al koemelkvrij sinds twee weken maar nog niet soyavrij. 
KA gaf aan dat als het KMA is, ik ook onmiddellijk moest stoppen met bv. Ik zoek dus ervaringen waarbij de bv succesvol is verdergezet na weglaten van producten met koemelk. 
Voor de lactosetest krijgt hij een blaastest. Moet vanaf 4u ‘s nachts nuchter blijven en dan een lactosedrank om 10u en dan nog 4 à 5u niets eten. Vind ik al ingrijpend voor zo’ jong ding van 6w.
Hij weent na elke voeding. Buikje rommelt dan enorm hard. Hij trappelt met de beentjes en balt de vuistjes. Hij heeft geen uitslag of eczeem en geen ademhalingsproblemen. Stoelgang is normaal en aantal pipipampers is normaal. Hij groeit ook goed met mamamelk.
Ik heb ook contact opgenomen met lll en ze sturen me enkele documenten door.
Anne - schreef op 03-10 om 13:35
Ah oké, komt wel bekend voor. Onze dochter kon ook veel huilen tussen voedingen door, overstrekken en gespannen. Hier werd dat beter na koemelkvrij dieet, later soja er aan toegevoegd omdat ze daar ook op leek te reageren. Ik heb verhalen van mensen gelezen met veel meer allergieën (denk aan noten, vis, nachtschade etc) en die gaven ook gewoon borstvoeding. Het is soms even zoeken waar hij op reageert, eliminatie provocatie. Soja is kruis allergie met melk, ei is ook een veel voorkomende. Ben benieuwd naar de testen! Hopelijk vinden ze wat er scheelt, maar als hij negatief is voor koemelk of soja allergie hoeft dat niet te betekenen dat hij dat ook daadwerkelijk niet heeft. Veel sterkte met je kleintje 
Ezkimo - schreef op 06-10 om 12:55
Zeer zware verborgen reflux (laagste waarde was 1!) maar de oorzaak is voorlopig nog onbekend. Allergietesten waren negatief maar worden herhaald na een aantal weken. De huidtesten reageerden nog niet zoals het zou moeten omdat hij nog te jong is. De bloedtesten waren ook negatief maar ze gaven aan dat ook deze testen niet voor 100% zekerheid geven. 
We starten nu met omeprazole, twee keer per dag om de slokdarm rust te geven en te laten herstellen. Ze hebben aangeraden een IBCLC lactatiekundige onder de arm te nemen als ik écht borstvoeding wil blijven geven. Zo kunnen we bekijken wat de oorzaak is van de reflux. 
Ik eet al voldoende lang koemelkvrij (dieet is besproken daar. Ik schreef altijd op wat ik at en eet al 14 dagen geen enkel product met koemelk). Ze vermoeden echter dat dit niet of niet de enige oorzaak is want anders had de reflux al veel beter moeten zijn. Nu ook alle soyaproducten en afgeleiden laten en daarna ei proberen. Dan terug 1 voor 1 introduceren en kijken of de klachten verergeren.
Kunstvoeding of afkolven was eenvoudiger en aan te raden volgens hen want dat kon je indikken en zo in de maag houden. Ik heb besloten om gewoon verder live borstvoeding te blijven geven en mijn dieet aan te passen in plaats van truckjes te gebruiken en de oorzaak niet aan te pakken.
Anne - schreef op 06-10 om 15:18
Fijn dat ze er wel echt mee bezig zijn. Hopelijk helpt de medicatie en een uitgebreider dieet. Mijn dochter spuugde veel (gewoon reflux) waardoor ze slecht groeide. Toen nutriton rondom de voeding erbij gegeven,  later in de fles. Maar als het niet nodig is zou ik er niet aan beginnen. Heel veel succes!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Borstvoeding en KMA of lactose-intolerantie' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan