Tips productie verhogen - Babyforum

Emmy - schreef op 22-02 om 19:12
Hallo moeders,
Ik ben nu 3 mnd aan het kolven. Vanwege medische redenen moet ik 100% kolven. Nu ik werk loopt product al binnen 1 week erg af.  Heeft iemand tips om het op peil te houden of te verhogen?
7 antwoorden en 24576912x bekeken
Saar (Gast) - schreef op 22-02 om 19:57
Hoi Emmy,

Wauw wat dapper dat je fulltime kolft!  lijkt me purtig! Vervelend dat je productie minder wordt!


Heb je op je werk wel altijd een toeschietreflex? Ik merk zelf dat als het druk is op m'n werk en ik beetje gespannen zit, dat het niet toeschiet. Melk is er naar mijn idee dan wel maar het komt er niet uit ik neem nu eerst n lekker kopje thee en pak er een boek bij en ga dan heerlijk ontspannen kolven, dat helpt vaak wel. (Ik heb wel een handkolf,neem aan dat jij n elektrische hebt dus dan maakt het toeschieten miss minder uit)


Als het bij jou daar niet aan ligt, maar het echt minder wordt zou ik proberen iets rustiger aan te doen als dat kan en veel drinken! Er schijnt ook kruidenthee te zijn die goed is voor je productie? Dat weet ik niet precies. En ik heb ook wel eens gehoord dat je een hele sterke kolf moet hebben als de kolf het alleen op gang moet houden. Zo'n kolf van medela die ze int ziekenhuis hebben en die je ook kunt huren is qua motor en zuigen sterker dan n eenvoudiger modelletje. Je zou misschien zo'n kolf even n paar dagen kunnen huren om je productie een boost te geven? En anders misschien wat vaker kolven, al zijn het maar kleine beetjes dan stimuleer je je productie toch! Heb je n enkele of dubbele kolf? Als je enkel hebt miss ook eerst bijvoorbeeld rechts, dan links, weer even rechts gelijk daarna en dan weer links.

Succes! Ik hoop dat t goedkomt!
Emmy - schreef op 22-02 om 20:46
Ik heb een medela dubbele kolf. Ik heb neusspray als toeschietreflex niet zou lukken. Ik heb zelf gevoel dat ik echtniet minder aanmaak....
Beagle - schreef op 22-02 om 21:34
Knap dat je fulltime kolf!
Ook bij mij merkte ik als ik een drukke stress dag had op het werk dat het kolven niet lukte.
Op een rustigere dag ging het dan weer super goed.

Wat je ook kan doen om je productie een boost te geven is paar dagen cluster kolven. Dan kolf je een uur lang om de 5min ofzo. Je zou eens kunnen googlen hoe het precies werkt.
Betty - schreef op 22-02 om 21:53
Veel Vitamine c tabletjes (roter) eten als snoepjes als kreeg ik als tip van de kraamhulp. 
Moedertjuh - schreef op 05-03 om 16:07
Powerkolven, als je fulltime kolft mis je de regeldagjes van je baby. Je zou kunnen powerkolven. Je kan ook een laktatiekundige laten meekijken naar het kolven, zijn de borstschilden de goede maat? 
Een laktatiekundige helpt ook bij kolfproblemen. Succes!
Dior - schreef op 02-02 om 08:23
Kolven met je baby tegen je aan of zelfs huid op huid of in ieder geval dicht bij je in de buurt zou ook kunnen helpen.

En lekker ouderwets sorry, maar bruin bier werkt ook heel goed en dat is er tegenwoordig dus ook alcohol vrij!
GEMMA - schreef op 02-02 om 08:39
Wat bij mij goed geholpen heeft is fenegriek eten dat geeft veel melk. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Tips productie verhogen' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan