Man verminderd vruchtbaar - Zwanger worden forum

Tos07 - schreef op 19-08 om 14:45
Hoi allemaal, 
2 weken geleden hebben we te horen gekregen dat de zwemmers van mijn vriend verminderd bewegen. Aangezien het een klap in ons gezicht was weinig vragen gesteld enz. 9 oktober wordt er een 2e test gedaan het is dus even afwachten. 

Inmiddeld merk ik dat ik op sommige dagen zo ontzettend verdrietig ben. Hoe gaan jullie hiermee om? Ik hoop hier wat steun en ervaring te kunnen delen. 
132 antwoorden en 31940563x bekeken
chantieeeee - schreef op 20-08 om 18:03
Dat nieuws hebben wij ook gekregen. En wij waren aangewezen op icsi. Zelfs ivf was geen optie zo slecht waren de zwemmers  dus dan krijg je het wel even benauwd  maar inmiddels hebben we ondanks alles een prachtige dochter van 2  dus zelfs met de zwemmers van mijn man is een wondertje geboren  dus wees hoopvol! maar snap je gevoelens wel. Ben zelfs in die tijd een beetje boos op mijn man geweest terwijl die arme schat er natuurlijk niks aan kan doen. Maar is zo verwarrend als er zo weinig kans is op de natuurlijke manier, en je dus weet dat je een heel traject moet doorlopen, voor je een kindje in je armen kunt houden. Voor hem zelf was het ook naar hij voelde zich minder man. Het is een echt verdrietig inderdaad. Hebben ze al besproken wat er gebeurt als de 2de test ook slecht is? Het is ook echt een moment opname he.... Als je vriend bijvoorbeeld ziek is geweest paar maandjes terug is zijn zaad ook minder. Maar dan kan het bij de volgende test gewoon hartstikke goed zijn. Houdt hoop! 
Bloempje - schreef op 20-08 om 20:37
Dat nieuws hebben wij ook gekregen, vorige maand. En snap je gevoel heel erg goed. En sommige dagen ook erg verdrietig. En vind soms ook erg moeilijk. Ik probeer er dan over te praten of afleiding te zoeken. ( al lukt dat niet altijd) 

Wij moeten 1 sept na het zkh en gaan daar het traject in.  Mijn man moet ook nog een tweede test doen.
Tos07 - schreef op 20-08 om 21:18
Chantie wat goed om te horen dat het uiteindelijk gelukt is! Ik heb ook zeker wel hoop. Maar de verdrietige dagen zijn zo ontzettend klote. Kan dan een hele nare vrouw zijn naar zwangere toe.. dat blijf ik lastig vinden. 
Bloempje wat vervelend. Ik weet precies wat je meemaakt! En wat spannend 1 september. Dat is al best vlot! Onze huisarts wilde de 2e test ook zelf doen. En daar moest volgens haar 70 dagen tussen zitten dus voor ons duurt het nog even. 
We hebben gelukkig bijna vakantie en dan lekker nog naar de zon! Dus daar kijk ik nu erg naar uit. Had me eigenlijk voorgenomen deze maand er dan ook minder mee bezig te zijn maar nu dat dichterbij komt vraag ik me af of dat gaat lukken.
Bloempje - schreef op 20-08 om 21:47
Bij ons wilde de huisarts het niet zelf doen, hij vond het er zorgwekkend uit zien. En klopt inderdaad dat er 70 dagen tussen moet zitten. 1 sept horen we wanneer hij het weer opnieuw moet inleveren. 
Het is erg fijn om op vakantie te gaan, wij zijn al geweest en ik merkte dat ik het heel erg los kon laten. Sinds we thuis zijn ben ik er weer erg mee bezig en voel ik me verdrietiger. Terwijl ik wel hoop blijft houden, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Ik hoop voor je dat zelf ook echt kan genieten van de vakantie en dat je het los kan laten.
Biebsie - schreef op 20-08 om 21:56
Dat van die 70 dagen is mij niet bekend. Wij hebben gewoon een nieuw potje gehaald en zo'n maand later weer wat ingeleverd direct bij het lab. Dus niet eens bij het ziekenhuis of de dokter. Dat hoeft niet. 
Tos07 - schreef op 21-08 om 19:35
Biebsie, je hebt helemaal gelijk hoor. Is soms alleen wat lastig. Zeker als alles om je heen ineens om zwangere gaat. :-) het lijkt wel alsof het in de lucht hangt en gun het onszelf ook zo. Bij ons werd zeer duidelijk aangegeven dat er up dagen tussen moest zitten. We gaan binnenkort eerst lekker op vakantie en daarna weer met het medische gedeelte bezig houden tot die tijd klussen we nog gewoon gezellig samen! 

Bloempje, wat fijn dat je het in de vakantie zo hebt los kunnen laten! Dat voelde vast goed. Ik hoop daar zelf ook op! En wat je zegt, wonderen zijn zeker de wereld nog niet uit. Er hoeft maar 1 goeie zwemmer bij te zitten. Wel ontzettend fijn om zo een lotgenootje te hebben. Ik hoop dat ze 1 sept wat kunnen betekenen. Hou je me op de hoogte?
Bloempje - schreef op 22-08 om 00:05
Ja dat voelt zeker goed om er even niet mee bezig te zijn. En gewoon proberen te blijven klussen en er iets minder druk op leggen. Dat konden wij nu ook makkelijker omdat we wisten dat er echt iets is waardoor het niet lukt. Ik hoop ook echt dat je geniet van je vakantie.
Het is inderdaad 'zwaar ' om veel andere zwangere om je heen te hebben. Ook al gun je het degene wel, je wil zelf ook graag. 
Ik ga morgen bloedprikken voor 1 sept. Ondanks dat nu het probleem bij mij man blijkt te liggen, word ook ik nogmaals een keer gescreend. Ergens vind ik het allemaal wel spannend met wat ons te wachten staat. Ik hou je op de hoogte.  Fijn om er met lotgenootje erover te kunnen praten. 
Lisa - schreef op 24-08 om 11:51
Hier ook dat de zwemmers slecht bewegen. Elke maand weer die teleurstelling, nou speelt onze leeftijd ook niet echt mee, we zijn beide boven de 35. Binnenkort ga ik zelf ook maar eens naar de huisarts om alles te laten checken. Hoe gaat dat screenen bij een vrouw in zijn werk?
Lisa - schreef op 24-08 om 15:22
Al gebeld met mijn huisarts voor een doorverwijzing naar de afdeling gynaecologie en mijn vriend ook. Benieuwd op wat voor termijn we terecht kunnen. Morgen mogen we bellen voor een afspraak.
Pebbels - schreef op 24-08 om 15:49
Het komt aan als een enorme klap in je gezicht zulk nieuws...  Niemand vraagt erom, niemand kan er iets aan doen... En het doet gewoon zeer, ik weet er ook alles van helaas...
Maar onthoud echt ze kunnen tegenwoordig zo veel met de techniek en er worden dus letterlijk en figuurlijk wonderen verricht!
Wij hebben precies hetzelfde nieuws als jullie gehad na 1 jaar proberen nog steeds niet zwanger hebben wij aangeklopt bij de huisarts. De eerste stap die gedaan was is zaad controle. Aangezien ik een cyclus had van 28 dagen en nooit overtijd. We zijn in totaal 6 maanden bezig geweest met de ICSI behandeling (waaronder ook ong. 3 maanden wachten op de 2e en 3e zaad controle.. Scores wisselde nog al ), en we hebben ook een gezonde zoon gekregen. En ben nu pril zwanger van de 2e (Embryootje uit dezelfde punctie als onze zoon) 
Dus het kan echt.. Geef de hoop niet op en probeer veel leuke dingen ondertussen te doen zodat je veel afleiding hebt, dat hielp bij mij ook  Er zijn veel succes verhalen die zijn ook fijn om te lezen vond ik altijd. En hier op het forum is het ook heel erg prettig om te praten over je ervaringen etc.  Voel je niet rot over het feit dat je niet altijd heel blij kan zijn voor iemand anders die nu wel zwanger is.. Die gevoelens zijn heel normaal, en tuurlijk gun je het andere ook!! Maar jezelf natuurlijk ook!! Spreek het gewoon uit hier wij snappen je allemaal !

Ik zal duimen op een goede afloop en hoop dat jij heel snel ook zon prachtig wondertje mag verwelkomen! 
Liefs, Pebbels
Lisa - schreef op 24-08 om 19:57
Ja precies ik ook! En het lezen van al jullie ervaringen vind ik ook enorm fijn. Durfde eerst niet goed te reageren op de topics haha 
Lisa - schreef op 24-08 om 19:59
Mijn vriend heeft trouwens al 2 tests gehad, de eerste was echt heel slecht en de 2de wat beter maar zeker niet optimaal. Ik heb nu speciale multivitamines besteld voor hem speciaal om de vruchtbaarheid te verbeteren.
Bloempje - schreef op 25-08 om 08:45
Lisa spannend, hopelijk kunnen jullie snel terecht.  Wel fijn dat 2de test beter was.
Tos07 lekker van je vakantie genieten hoor. En even al oplet dingetjes los laten. Daardoor ben je er ook al minder mee bezig.
Zo kunnen we met elkaar ervaringen delen. En even van ons afschrijven. Dat is ook al fijn.
Lisa - schreef op 25-08 om 09:53
Ik heb afgelopen maand voor het eerst ovulatietests gebruikt, die waren positief rond de tijd die ik zelf uitgeteld had. Daardoor weet ik wel dat we altijd rond het goede moment geklust hebben. 
Vanmiddag krijg ik een belletje van mijn huisarts over de doorverwijzing naar de gyn. Ik heb echt geen idee wat ons dan te wachten staat, wat en hoe ze dingen gaan controleren en testen. Spannend ook omdat ik dan toch bang ben dat ze mss bij mij iets vinden wat niet goed is, maar vd andere kant dan weet je dat wel en kan er aan gewerkt worden. 
Wij hebben ook over een weekje vakantie, heerlijk even naar de zon, ontspannen. Ovulatietests toch meenemen of alles even loslaten?  Het is idd zoals je schrijft Tos, de ene dag ben je er meer mee bezig dan de andere.
Bloempje, wat kunnen ze aan je bloed dan zien? Zal dan wel het eerste zijn wat ze gaan doen.
Bloempje - schreef op 25-08 om 23:15
Ik heb er tijdens onze vakantie voor gekozen om ovulatie testen niet mee te nemen. Om het echt even los te laten( en wij wisten toen al dat sperma van mijn man niet goed is)
Inderdaad chlamidia en schildklier daar heb ik bloedonderzoek voor gehad. Verder heb ik vorig jaar al een echo gehad, van eierstokken/baarmoeder en buik.. 
Maar wat ons nu te wachten staat is voor mij ook onbekend. We hebben allebei een vragenlijst moeten invullen voor het gesprek van volgende. Ik moet zegen dat ik het ook allemaal erg spannend vind. 
J27 - schreef op 27-08 om 12:00
Ik zou het fijn vinden om mee te kletsen. Wij hebben ook in mei te horen gekregen dat het niet goed was bij mijn man. Het was echt heel slecht. Het was op de natuurlijke manier niet mogelijk. Wij hadden vitamines besteld en na 2 maanden weer een test laten doen en toen zaten er a zwemmers tussen en zou het wel mogelijk zijn.
We hebben gekozen om het nog een half jaar zelf te proberen maar dit is in oktober voorbij. En merk dat ik er steeds meer mee bezig ben omdat we het zo graag zonder al willen.
Lisa - schreef op 28-08 om 11:52
Ok de vitamines werken dus wel? Mijn vriend is er afgelopen zaterdag mee begonnen.
J27 - schreef op 28-08 om 12:09
Lisa wat gebruikt hij? Die van mij foluim selenium en zink. De testen waren beter in juni. Maar nog niet uitstekend. Maar mogelijkheden zouden er zijn. Ik twijfel heel erg om verder te gaan met ziekenhuis of nog wachten
Lisa - schreef op 28-08 om 13:12
https://www.vitaminstore.eu/health/Fertility-for-men/P209045
Ook een combi van folium, sel en zink idd en nog van alles speciaal voor de man. Hoop dat het werkt!
Lisa - schreef op 28-08 om 13:37
Zo onze afspraak staat nu eindelijk bij de gyn voor eind september, we krijgen nog een vragenlijst thuis.
Bloempje - schreef op 28-08 om 17:45
Ik heb vandaag ook de vitamines voor de man aangeschaft. Hopelijk ook voor ons een beter resultaat de volgende test. 
Spannend Lisa, hopelijk helpt het jullie om snel een klein wondertje te ontvangen. Hoefde je geen bloed te laten prikken of heb je dat recent nog gedaan?
Lisa - schreef op 28-08 om 19:38
Nee dit is onze eerste afspraak bij de gyn, ik heb met mijn huisarts telefonisch overlegd en hij gaf gelijk aan dat ik samen met mijn vriend een afspraak kon maken. Hij heeft de verwijzing gelijk doorgestuurd aan de afd gyn in het ziekenhuis. We konden eigenlijk eerder maar dan zijn we op vakantie. 
Bloempje - schreef op 29-08 om 08:52
Oke, het is bij ons ook de eerste afspraak vrijdag. Maar ik moest van te voren nogmaals bloedprikken, zodat daar gelijk na gekeken kon worden. En wij hebben een vragenlijst lijst moeten invullen.
Lisa - schreef op 29-08 om 10:07
Ja die vragenlijst krijgen we inderdaad ook nog. Zal dan wel het eerste zijn dat ze gaan doen bij mij, bloedprikken. Ik ben benieuwd hoe je afspraak verloopt vrijdag en wat het 'traject' gaat worden. 
Ik ben zelf ook wel een beetje bang dat er mss bij mij ook iets niet goed zit. Heb je dat ook? Maar van de andere kant dan wil ik het liever nu weten zodat er wat aan gedaan kan worden. Jij hebt wel al wat onderzoeken gehad lees ik, was dat allemaal goed? Ik zal aan je denken vrijdag! 
Bloempje - schreef op 30-08 om 00:26
Ik heb vorig jaar miskraam gehad en na paar maanden nog erg last van me buik/maag. Daardoor heb ik toen al moeten bloedprikken en heb een echo gehad. Dit was toen allemaal goed. En ik moest dan nu nogmaals bloedprikken.

Dat ik toen uberhaupt zwanger ben geweest , kan volgens de huisarts niet. Nu we de uitslag hebben van dw test van me man. Dat is toen echt een wonder geweest, en daardoor ook een miskraam geworden. Ben erg benieuw wat zkh daar van zegt vrijdag.

Ik ben inderdaad ook bang dat er bij mij ook nog wat mis is. Maar ik heb het nu ook liever, nu gaan we er voor en hopelijk kan er wat aan gedaan worden. T is gewoon spannend en iedereen hoopt op natuurlijke manier zwanger te raken en dan is de stap na huisarts al best moeilijk. Dat zullen we allemaal hebben.
Ella (Gast) - schreef op 01-09 om 09:52
Hallo Tos
Ook hier ineens verdriet en boosheid. Mijn vriend is 3x getest en zijn zaad is op alle 3 gebieden sterk verminderd vruchtbaar.  
Hij wil nu niet naar de gynaecoloog past leefstijl niet aan geeft aan dat het aan mij ligt. 
Ik twijfel nu of ik nog wel verder wil. Ben al tegen de 40 en voel echt rouw. Hoe is het nu met je? 
J27 - schreef op 01-09 om 10:08
Ella, het is moeilijk voor ons maar ook voor de man. Het duurde twee weken voordat mijn man erover kon praten en er positief in kon gaan staan. Hij zei letterlijk ik voel me nu geen man. Wat zullen andere wel niet van mij denken/vinden.
Geef het even de tijd. En wees lief voor hem en ga er samen voor. Ik ben ondertussen met zijn toestemming bloed wezen prikken en een inwendige echo. Dat was bij mij gelukkig goed. Dat gaf hem tijd en ondertussen werden we wel wijzer.
Heel veel sterkte.
Ella (Gast) - schreef op 01-09 om 11:59
We zijn al anderhalf jaar verder en hij kan er niet over praten. Hij gaf mij de schuld ik echo gedaan enzo en was allemaal goed. Hij heeft zojuist de relatie verbroken. Hij wil seks en zegt dat het aan mij ligt en ik waardeloos ben. Rookt, blowt, drinkt en dreigt steeds met ander. Het er niet over kunnen praten en naar mij wijzen maakt het voor mij zo zwaar. Bedankt voor je lieve reactie.
J27 - schreef op 01-09 om 17:02
Whooo Ella wat heftig!! Heel veel sterkte.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Man verminderd vruchtbaar' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan