Fles weigeren - Babyforum

mies918 - schreef op 09-08 om 18:57
Ik heb een vraagje. Mijn dochter drinkt nog bij mij aan de borst. Ze is bijna elf maanden. Als oma oppast of bij de opvang heeft ze altijd afgekolfde melk uit de fles gedronken. Nu wil ik eigenlijk afbouwen, maar bij mij weigert ze de fles. Dat kan ik nog snappen dat ze mij associeert met de borst. Maar nu wil ze ineens bij oma maar ook op de opvang geen fles meer. Wie herkent dit en heeft een gouden tip voor me? Ik heb ook voor water al in huis: tuitbeker, rietjesbeker, magic cup maar ook allemaal geen succes. Dank jullie wel voor de reacties. 
5 antwoorden en 22664041x bekeken
Sofie - schreef op 09-08 om 20:13
Eet ze al goed vast voedsel? Ik zou dan gewoon bij een jaar stoppen met de bv. Dan heeft ze geen (weinig) melk meer nodig. Mijn ervaring is dat wanneer je niet meer geeft ze toch wel wat anders gaan drinken uiteindelijk. Dan gewoon verschillende flessen/ bekers in huis zetten met drinken er in. Als ze dan dorst krijgt zal ze er zelf naar pakken. Niet te veel dwingen maar haar gang laten gaan. 
Moedertjuh - schreef op 19-08 om 13:51
Tot een jaar is bv hoofdvoeding, en vaste voeding erbij. Vanaf een jaar kan je nog prima s'ochtends en s'avonds bv geven. En als ze bij iemand anders is water of slappe thee. Of gewone melk. Drinken uit een beker kan dan al prima maar vergt oefening. Ik zou dat met water doen en iedere dag oefenen. 
Vind het advies gewoon stoppen met bv niet echt goed advies. Mijn 11 maander drinkt ook geen bv uit de fles. Wel water. Dus ze krijgt dr bv bij mij en water bij papa of opa en oma. Buiten dat kan ik nog prima bv geven. De Who adviseert bv tot 2 jaar in ieder geval! Onze melk is juist perfect afgestemd op je kleine. En het is meer dan voeding alleen. Ik kan echt genieten van die momentjes samen. Dus stop wanneer jij het wilt of de kleine het zelf afbouwt. 
Sofie - schreef op 19-08 om 14:40
Ze geeft toch aan dat ze wil stoppen? Tenminste dat haalde ik uit haar verhaal. Vandaar dat ik zei dat het dan niet erg is om dit na een jaar te doen als vast voedsel verder gewoon goed gaat. Ik ben ook een voorstander van bv maar als iemand wil stoppen moet je dat helemaal zelf weten vind ik.
Moedertjuh - schreef op 19-08 om 18:41
Daar had ik idd overheen gelezen. Maar als ze niks anders drinkt zou ik sowieso nog niet stoppen. Ook vanaf een jaar hebben ze nog melk(producten) nodig. Minimaal 300 ml. 
Anoniem (Gast) - schreef op 23-08 om 10:37
Sorry hoor maar mijn zoon eet helemaal niks behalve smorgens pap. Smiddags een paar hapjes brood
Dus ik geef hem savonds en smorgens nog een fles van 210. Anders heeft hij toch geen vit en mineralen? Dus zo vanzelfsprekend is het jiet dat je vanaf een jaar niks meer hoeft

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Fles weigeren' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan