Te weinig melk? - Babyforum

SuusvV (Gast) - schreef op 08-04 om 11:53
Goedendag,

Mijn zoontje is 9,5 weken, 5,1 kg en krijgt volledig borstvoeding.

Hij drinkt beide borsten ongeveer 5 minuten en na die tijd lijkt er niet veel meer uit te komen. Hij laat los en is onrustig. Probeert aan te happen en laat weer los. Soms wil hij de 2e borst juist niet meer pakken en moet ik hem echt meerdere malen stimuleren om te drinken. Na voeding komt er qua kolven ook bijna niks uit. Een uur na voeding ongeveer totaal 40 ml en in plaats van voeding ongeveer 80 ml. Dit lijkt me allemaal ook erg weinig. Hij is verder meestal wel goed tevreden en afgelopen week precies 150 aangekomen. Heeft goede plasluiers ook. Snachts komt hij nog 2x voor een voeding , om de 3 uur en dat breekt me op. Zit daarom zelfs te denken over te gaan op flesvoeding omdat dat minder snel verteerd.. Het zou zo fijn zijn als hij wat langer door zou slapen in de nacht. Zou hij dan toch te weinig hebben en daarom niet wat langer slapen? Hebben ook na laatste voeding van 23.00 wat bijgevoegd met 40 cv borstvoeding en daar sliep hij ook niet langer op..

Iemand hier tips voor??

Alvast bedankt!
4 antwoorden en 572372x bekeken
GEMMA - schreef op 08-04 om 11:56
12 weken
Ik at fenegriek dat geef je meer melk en zag direct het verschil. Had dan teveel melk en hij verslikt zich dan. 
Veraaa - schreef op 08-04 om 13:38
18 weken
Borstvoeding kan echt even een struggle zijn. Hij is pas 9,5 week dus die nachten...dat is helemaal niet raar. Daarbij heeft borstvoeding meer functies...niet alleen het kleine maagje vullen, maar ook troost en vertrouwen geven. 
Mijn dochter heeft heel lang nachtvoedingen gehad. Ik sliep naast haar, zodat het voeden lekker snel ging.
Qua hoeveelheid....het is niet alleen de hoeveelheid, maar juist dat laatste uit de borst is de vette en volle melk. Het is belangrijk dat hij dat binnenkrijgt. Als hij goed bijkomt en goede plasluiers heeft, lijkt er geen reden tot zorg. 
Verder zou je altijd contact op kunnen nemen met het consultatiebureau of met een lactatie deskundige. Vaak wordt die laatste vergoed uit je zorgverzekering. Dat is echt een expert op borstvoeding en die kan je echt alle tips geven. 
Overstappen op flesvoeding kan altijd nog. Als je echt voor borstvoeding wil gaan, zou ik gewoon even hulp vragen. Ik had de mazzel met een kraamverzorgster die echt expert was. Die heeft me zoveel geleerd waardoor ik het 7 maanden heb kunnen doen. Uiteindelijk is flesvoeding niet slecht hoor.... borstvoeding geeft net dat beetje extra.
En....kleine maatjes kun je beter met kleine beetjes vullen. Kinderen die lang elke 3 a 4 uur komen, doen het juist heel goed voor zichzelf. Dat is soms intensief, maar wel echt gezond voor ze.
Succes!
Anoniem (Gast) - schreef op 08-04 om 13:58
1 advies: bel de lactatiedeskundige. Die heeft het meeste verstand hiervan en het wordt meestal vergoed
Anoniem (Gast) - schreef op 09-04 om 20:15
Sorry maar wat verwacht je van een baby die 9,5 is? Dat ie snachts doorslaapt? Om de 3 uur is NORMAAL. Borstvoeding verteerd ook snel wat ze gebruiken zo goed als alles daarvan. Misschien hapt ie lucht tijdens dat loslaten en krijgt ie daardoor krampjes? Misschien heeft ie alleen zuigbehoefte maar krijgt ie steeds melk iedere keer dat je hem laat aanhappen. Misschien heeft ie een sprongetje? Aub laat dat van de nachts los 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Te weinig melk?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan