Man steunt borstvoeding niet - Babyforum

TT (Gast) - schreef op 05-06 om 17:35
Hallo dames,
Ons kindje is nu 2 weken oud. Ik wou zeer graag borstvoeding geven. Het ging sinds het begin niet vlotjes, ze wou/ kon niet aan de borst drinken. Nu gaat het af en toe wel. Maar de laatste dagen kolf ik eigenlijk constant af en geef het via flesje.
Nu heeft ze wel gemerkt dat het via flesje drinken veel gemakkelijker gaat en weigert ze de borst. Dus moet nog veel oefenen. 
Nu mijn man steunt er mij niet in. In zijn familie heeft niemand de borst gegeven, allemaal opgegroeid met kunstmelk. Dus het geeft ons hier wel stress doordat hij vaak zegt om gewoon poedermelk te geven en te stoppen met borstvoeding omdat het toch niet lukt.
Maar we zijn nog maar pas bezig en ze groeit goed op mijn melk dus waarom dan stoppen..
Zijn er bij jullie ook mannen die dit zeggen? Is echt niet leuk die stress.
Groetjes
5 antwoorden en 13699816x bekeken
An1990 - schreef op 05-06 om 18:32
Bij mij zei mijn man dat ook, maar eigenlijk was dat vooral omdat hij dacht dat de borstvoeding zorgde voor frustraties en verdriet bij mij (omdat het totaal niet vlot ging) en hij wou gewoon dat ik me beter voelde. 
Ik ben uiteindelijk vrij snel met de borstvoeding gestopt en er viel een last van mijn schouders! 
Natuurlijk is borstvoeding nog steeds het beste maar mentale gezondheid van de mama is minstens even belangrijk. 
Misschien is je man dus juist bezorgd over jou. 
Veraaa - schreef op 05-06 om 20:03
Wat vervelend dat je je niet gesteund voelt.
Allereerst proficiat met jullie kleintje. 
Tja... borstvoeding geven gaat niet vanzelf. Zoals hierboven gezegd kan het zeker bezorgdheid zijn van je man.
Misschien er samen nog eens rustig over praten? En wellicht kun je afspreken dat je het een x aantal weken wil blijven proberen. Ik zou zelf dan ook een lactatie deskundige bellen voor begeleiding. Die kan jouw kindje wellicht snel leren om aan de borst te drinken. 
Veel succes....jullie vinden vast je weg in deze eerste gekke, bijzondere, mooie, verwarrende, fijne tijd 
Saar - schreef op 05-06 om 20:15
Hè jammer dat je man je niet steunt! Mijn man vond het allemaal wel prima, maar was niet zo'n borstvoedingsfanaat als ik hoor. Als kind een keer niet wilde zou hij ook wel zo'n opmerking hebben kunnen maken van, flesje doen dan? Maar hij houdt er altijd wel van om me een beetje te stangen

En als je hem een beetje uitlegt dat borstvoeding de eerste tijd wat pittiger is, maar als het eenmaal loopt en kindje drinkt goed ook erg makkelijk en fijn kan zijn? En goed voor je kleintje? En dat je het gewoon graag wilt, dus dat het fijn is als hij je in die keuze steunt? Je helpt bij aanleggen etc, in plaats van over die flesvoeding beginnen? Als het echt niet gaat kun je altijd nog gaan denken over flesvoeding, maar vind je houding van nu wel positief klinken. 

En verder ben ik het met Veraa eens, zou zeker een lactatiekundige inschakelen! Scheelt zoveel gedoe als je gewoon aan de borst kunt voeden in plaats van eerst te kolven! Succes ermee, hopelijk gaat het snel makkelijker!
TT (Gast) - schreef op 04-07 om 08:13
Dank je wel voor jullie antwoord. Ik heb tot nu ongeveer borstvoeding kunnen geven. Al dan niet afgekolfd. Lukte steeds beter aan de borst.
Maar we hebben goed samen gepraat en eruit gekomen dat ik ging afbouwen op 6 weken. Het geeft natuurlijk meer rust, voor moesten we ergens naartoe gaan binnenkort, aangezien de borst niet altijd lukt is dat in het openbaar doen niet gemakkelijk.
Heb er vrede mee genomen.
Groetjes
GEMMA - schreef op 04-07 om 13:44
hey zelf zou mijn man mij niet steunt zou ik toch proberen maar pas op babytjes zijn vlug gewend aan die flessen ik vind BV het beste voor een baby ik heb bij mijn zoon tot 11 maanden BV gegeven wat help om meer melk te hebben is FENEGRIEK ik had zelf teveel melk en moet reserve maken op in te vriezen. volg u gedachten en het beste voor u baby kunstvoeding is voor mij slecht voor hun groei enzo....

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp ' Man steunt borstvoeding niet' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan