Geen borstvoeding willen geven - Babyforum

Sofie (Gast) - schreef op 08-12 om 20:37
Ik ben nu 30 weken zwanger en heb al vroeg in mijn zwangerschap besloten dat ik geen borstvoeding wil geven. Ik voel me niet prettig bij het idee en ik denk dat kinderen het op kunstvoeding ook prima doen. Toch krijg ik veel negatieve reacties in mijn omgeving waardoor ik weer ga twijfelen.Wat vinden jullie van mijn keuze?
10 antwoorden en 45619859x bekeken
pvoorneveld - schreef op 17-08 om 18:48
Hoi!
Mijn ukkie is nu 1 week oud..borstvoeding gaat super makkelijk en is hartstikke leuk om te geven. Het is echt fantastisch om te zien wat die kleine baby's allemaal kunnen en "weten" van hun eigen voeding.
Ze regelen zelf hoevaak ze eten en dat os best heel gaaf!
ik denk dat iedereen zelf moet weten of je borstvoeding wil geven of niet..maar ik vind het echt super!
nienke (Gast) - schreef op 08-12 om 20:43
Is toch prima! Het is jouw keuze! Jij moet er een goed gevoel bij hebben, en als je het niet wil en toch gaat doen, zal het ws ook niet veel kans van slagen hebben. Het is best even werk voordat de bortsvoeding goed op gang komt, en je samen met je kindje een ritme hebt.

Natuurlijk is borstvoeding heel erg goed voor je kindje, maar dat is kunstvoeding ook! Mijn twee jongens hebben beide alleen kunstvoeding gehad, en zijn twee gezonde jongens, bij mij kwam de borstvoeding niet op gang (ws bij de oudste doordat de placenta na de geboorte niet vanzelf los kwam)

En ik zag eigenlijk het ook niet zitten om dag en nacht alle voedingen zelf te moeten doen.

Maak het je eigen keuze, samen met je partner! Overigens waren mijn twee kraamhulpen er helemaal mee eens bij de tweede dat ik er niet aan begon. Het was mijn keuze.
Djoke (Gast) - schreef op 08-12 om 21:58
Ik vind dat jij moet doen wat voor jou goed voelt. Ik ben pro borstvoeding, maar als postdatum deskundige nog meer voor rust en een gelukkige moeder. Doe wat goed voelt en verontschuldig je niet.
Robyn - schreef op 09-12 om 18:50
Hey Sofie,

Proficiat met je zwangerschap. Ik ben het eens met vorige reacties.
BV is inderdaad het beste voor je kindje,maar het zal evengoed groeien op KV.
Mijn eerste is groot geworden op KV wegens een mislukte poging BV.
Ikzelf had enorm veel spijt dat ik niet doorgebeten heb bij de BV dat ik nu bij mijn tweede kost wat kost BV wilde geven. En dat is na veel ups en downs gelukt.
Maar ik moet ook eerlijk bekennen dat het heus wat werk vraagt om BV te laten slagen, terwijl KV toch wel simpeler is.
Doe waar je je goed bij voelt en trek je niets aan van die reacties. Jou beebje, jou keuze.
Succes bij de bevalling!
Cin - schreef op 10-12 om 11:44
Ik vind dat je je er niets van aan moet trekken en doen waar jij je goed bij voelt!
Dit werkt toch niet dit worden altijd eindeloze discussies helaas..
Ik wilde het ook echt niet bijd e eerste helaas was hij zo kleine en ging niet echt lekker dat ik poging gewaagt heb nou 3 weken en ben af gaan bouwen en alsnog over gegaan op fles...
ik had er geen geduld voor moest ook een tepelhoedje gebruiken kreeg er de zenuwen van wat dus ook helemaal niet goed is voor je kindje...
de 2 e en nu ook de 3e gelijk weer flesvoeding...Nou ook hierop groeien ze top hoor;-)
Olivia-Anna - schreef op 13-12 om 21:21
Het is inderdaad je eigen keuze!
Het is al 9 maanden jou kind en jij moet doen wat goed voelt voor jezelf..

De enige raad die ik je zou geven is: 
Probeer het 1 keertje..
Leg ze 1 keer aan als er niemand in de buurt is die zich ermee kan bemoeien.
Misschien dat je toch van gedacht veranderd als je de liefdevolle reactie van je baby en de reactie van lichaam daarop ziet.
Ik doe het wel en ik heb zoiets moois nog nooit gevoeld!! Je ziet het niet alleen maar je beleeft het..
Ik persoonlijk kan niet meer zonder!!
Ik vind het een voorrecht waar alleen de moeder van kan genieten en dat gevoel is zalig en uniek..

Maar succes met wat je ook kiest!!
Evelyn (Gast) - schreef op 14-12 om 12:17
Ik ben heel erg pro borstvoeding maar ik vind tegelijk dat het beter is liefdevol de fles te geven dan tegen je zin de borst. De moederliefde voelt je kindje zeker en vast! Volg je gevoel dus maar...
Veronique (Gast) - schreef op 10-03 om 16:03
Hoi sofie,

Ik hoop alleen maar dat je een echt goed geinformeerde keuze maakt. Want als je zegt dat je denkt dat 'kinderen het ook goed doen' op kunstvoeding, dan vraag ik me af of je je echt even goed hebt verdiept in de verschillen.

Weet in ieder geval dat kinderen die kunstvoeding krijgen vaker ziek zijn in het eerste jaar, vaker oorontsteking hebben, vaker een luchtweginfectie, vaker diarree, darmkrampen, obstipatie, een maagdarminfectie of een urineweginfectie hebben. Ook hebben ze vaker allergische klachten. Op de lange termijn hebben kunstgevoede kindjes meer kans op obesitas, jeugdkanker, jeugddiabetes en voedselovergevoeligheid. Dit is allemaal wetenschappelijk aangetoond.

Natuurlijk zitten er in kunstvoeding alle vetten, eiwitten en koolhydraten die je kindje nodig heeft. Daarnaast zijn er enkele vitaminen aan toegevoegd. Dus ja, je wordt er groot op. Maar het geeft ook meer kans op alle bovengenoemde aandoeningen.
mamavan2 (Gast) - schreef op 10-03 om 16:58
Hallo veronique,

Ik kan alleen op jou reactie zeggen dat ik begrijp dat iemand kv wil geven. Bij mijn dochter heb ik ook kv gegeven. De eerste twee jaar is ze helemaal niet ziek geweest of wat dan ook. Ze is nu drie en is alleen een paar keer verkouden geweest. Dus pas op met je opmerking want dan kan een andere moeder in spe een slecht gevoel geven over zichzelf.
Moet je maar eens voor de grap het onderzoek opzoeken het verschil tussen hypoallergene voeding en bv.
Veronique (Gast) - schreef op 10-03 om 17:26
Hoi mamavan2,

ik kan ook zeker begrijpen als iemand kunstvoeding wil geven. Maar wat ik niet kan begrijpen is dat mensen denken dat kunstvoeding en borstvoeding ongeveer hetzelfde is en zich er niet even in verdiepen. En ik vind het fijn dat jij zulke gezonde kindjes hebt maar het is een feit dat de KANS dat ze ziek worden groter is. Dat betekent niet dat ze dat ook daadwerkelijk zullen worden. Dat betekent dat daar gewoon meer kans op is. 

En het lijkt me niet correct dat het dan mijn schuld is dat iemand schuldgevoel krijg doordat ik zeg wat wetenschappelijk is aangetoond. Maak je keuze op basis van de juiste informatie en sta daar achter. Je zou bijvoorbeeld eens deze link kunnen aanklikken en lezen wat het Voedingscentrum allemaal zegt over moedermelk.
http://http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/moedermelk.aspx#blok3

Ik zou trouwens dolgraag dat onderzoek lezen over hypoallergene voeding (dat is trouwens nog steeds van dezelfde koemelk gemaakt) en borstvoeding. Weet je waar ik dat kan vinden? (als ik daar op google vind ik niks)

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geen borstvoeding willen geven' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan