Om de 2 uur - Babyforum

Anoniem (Gast) - schreef op 04-01 om 21:53
Me dochtertje van 4mnd komt om 2uur voir de fles en om 5uur dan de fles en slaapt goed door tot volgende ochtend 5uur heb geprobeerd om 11uur avonds nog de fles te geven maar s xo diep in slaap lukt niet
33 antwoorden en 43462465x bekeken
Emily (Gast) - schreef op 06-02 om 06:14
Onze jongen was niet al te groot en dik bij de geboorte (47,5 CM en 2,850 kg) 
Eerste weken vroeg hij zoals normaal overdag en 's nachts om de 3u voeding. 
Plots begon dit overdag om de 2u en dit blijft zo ( bijna 3 maand ). 's nachts zijn het er al eens 4 u geweest maar sinds kort terug 3u en deze nacht opnieuw 2u. Dit is allemaal heel vermoeiend en binnen 3 weken moet ik gaan werken. 
Ik ga ervan uit dat onze zoon gewoon vaker melk nodig heeft en af en toe een groeispurt. Het ergste is de reacties van de mensen.... Overdag heb je zelf in de hand, rusten om 's avonds iets waard te zijn of huishouden doen en 's avonds te moe zijn.... 
Toch probeer ik om zo lang mogelijk vol te houden en bv te blijven geven zolang ik kan (zelfs als ik binnenkort moet gaan werken). Het is een superflinke, lieve rustige baby. Daaraan trek ik mij op. 
Blij te lezen dat ik niet de enige ben ????
Anne (Gast) - schreef op 08-11 om 03:09
Dames, zo fijn te lezen dat veel oudere babies ook nog om de twee uur komen, net als de mijne. Omdat ik dat zo fijn vind, ook ons verhaal:
Onze zoon van 16 weken komt overdag elke 2u voor voeding, nu al bijna 11 weken lang. Hij is 90% vd tijd tevreden na een voeding maar clustert al weken tussen 17-20u. Dan valt hij in een diepe slaap om vervolgens rond 02u en 05u weer gevoed te worden.
Diverse dingen geprobeerd, van bijvoeden tot extra wakker maken rond 22u, maar geen effecten op een betere nachtrust of meer tijd tussen voedingen overdag.
Omdat ik niet heel makkelijk b.v. geef is s nachts 'even aanleggen' geen optie. Wij moeten echt even rechtop zitten, tepelhoedje erbij, etc etc. Dus kost ook even tijd en aandacht. 
Ik ben erg moe en het is nauwelijks te combineren met werken. Ik word er geregeld ook erg onzeker van over mijn productie. Maar hij groeit prima, is vrolijk en gezond. Het consultatiebureau reageerde erg ongevoelig en wil meer bijvoeding (na elke voeding), maar dat is het begin vh einde voor de  b.v., want dan raken vraag en aanbod van elkaar verwijderd. Ik vond dat het consultatiebureau daarin heel snel en gemakkelijk de b.v. aan de kant schuift.. heb dat advies dan ook niet opgevolgd.
Gewoon maar even doorbijten nu en hopen op nieuwe ritmes de komende weken. 
Sofie - schreef op 08-11 om 06:09
Hoi Anne, zulke adviezen heb ik ook met mijn zoontje gekregen. Heb er niet naar geluisterd en nu met 9,5 mnd krijgt hij nog steeds bv. Ik verbaasde me ook over hun ‘voorkeur’ voor kunstvoeding. 

De tijden die jij beschrijft lijken mij eigenlijk wel netjes. Dus tussen 20 uur en 2 uur slaapt je baby? Dat is echt keurig op die leeftijd. Ik heb nu nog steeds voedingen om 19 uur, 23 uur, 3 uur, 7 uur, 11 uur en 15 uur. Voor flessen baby’s zou dat veel zijn.

Een tijdje geleden was het bij ons ook elke 2 uur. Ik ben toen een paar dagen flinke flessen gekolfde melk gaan geven en toen kwam hij in een ander ritme met meer tijd er tussen. Toen weer terug gegaan naar zelf voeden en toen bleef hij in dat ritme. 

Mijn ervaring is dat bv baby’s gewoon veel meer voedingen hebben. Ik snap wel dat het je opbreekt in de nacht. Misschien zelf ook vroeg naar bed gaan om een beetje bij te slapen. 

Veel succes! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Om de 2 uur' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan