Hoeveel flesvoeding 6,5 kg - Babyforum

liesbdcl - schreef op 02-02 om 07:06
HALLO,
Mijn dochtertje wordt morgen 12 weken en weegt 6,5 kg. Ze drinkt 5x 180 maar dit is niet genoeg meer. Bij kind en gezin zeiden ze 3 opties:
- verhogen naar 210 maar ze mag maar 1 liter per dag drinken dus 5x210 is teveel als ze alles opdrinkt
- overschakelen naar verzadiging voeding (risico van spijsvertingsproblemen)
- groentepatatjes starten (is wel heel vroeg)

Kinderarts heeft obv haar gewicht uitgerekend dat ze wel degelijk die 210 mag.
Ik ben bang dat we n zwaarlijvig kind gaan krijgen? Maar honger lijden is ook geen optie.
Zijn er mensen die ervaring hebben met 5x210?

Bedankt alvast!
2 antwoorden en 37659577x bekeken
Martine (Gast) - schreef op 02-02 om 20:57
Beste Lies,

Kijk eens op deze link http://forum.viva.nl/forum/kinderen/maximale-hoeveelheid-flesvoeding-per-dag/list_messages/109183 voor ervaringen van anderen.

Ik heb twee zeer hongerige zoons regelmatig wat meer dan 1 liter per dag gegeven. Maakte dna gewoon flessen van 210 plus 7 schepjes. En dan liet ik ze drinken tot het genoeg was.

Bij beiden gingen dan bijna nooit 5 flessen van 210 op, maar vaak maar twee of drie ofzo. Bij de anderen bleef  over.

Dan hebben we het over 60 of 90 ml water en 2 of 3 schepjes voeding op een dag. En dan vaak ook nog voor korte tijd, want vaak reguleert dit zich weer binnen enkele weken en ga je naar minder voedingen. Ik had daar zelf niet het idee bij dat dat schadelijk of gevaarlijk was. 

Je zou ook kunnen proberen juist wat vaker kleinere porties aan te bieden, dat kan soms ook prettig zijn vor een meer verzadigd gevoel. 

Al met al was voor ons die 1 liter niet alle dagen heilig, zonder er zomaar op los te voeden.
Isa - schreef op 15-03 om 09:42
Mijn dochter kreeg met 12 weken 5x 210 en 7 schepjes. Dat ging allemaal prima van k&g moest ik naar 4x210 gaan. Heb dat zelf nooit gedaan dus mocht beginnen met groentenhap. Dat ging er goed in. Nu is ze 16 weken en sinds een week krijgt ze 2x 240 met 8 schepjes en 200 gram fruit en 200 gram groente en dat gaat allemaal super goed. Ik had met 10 weken die verzadigende voeding geprobeerd maar dat was niet zo'n succes want ze vond het erg lekker en werd boos als ze het is een keer niet kreeg.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoeveel flesvoeding 6,5 kg' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan