Gulzige & onregelmatige eter - Babyforum

Kim1989 - schreef op 24-01 om 20:47
Hallo iedereen

Ons zoontje (bijna 2 weken) is een nogal gulzige eter. Zijn flesjes valt hij echt aan en schrokt alles naar binnen. Soms loopt er van gulzigheid wat melk langs z'n mondje heen of gaat hij hoesten omdat het te snel ging. Hij heeft ook 9 op de 10 keer de hik tijdens of na het drinken van zijn flesje. Ondertussen las ik voldoende pauzes in tijdens het drinken en geef ik hem de kans steeds een boertje te laten tussen het drinken door.

Daarnaast is het een vrij onregelmatige eter... Er werd mij aangeraden om ofwel om de 3u een flesje van 60ml ofwel om de 4u een flesje van 90ml te geven. Hij krijgt nu steeds 90ml (60 is soms uit en dan heeft hij niet genoeg) maar drinkt het niet altijd op. Hij komt ook spontaan om de 3u wakker en trekt het meestal geen 4u. Soms wordt hij al na 2u wakker en geeft dan echt tekenen van honger (zuigen in mijn hals, naar mijn tepels zoeken, huilen en niet te troosten, ...). Ik geef hem dan meestal opnieuw een flesje maar weet niet of ik hier goed mee doe aangezien er dan geen regelmaat meer in zijn voeding zit.

Zijn er nog dames die dit probleem herkennen? Iemand tips? Ik heb reeds een mailtje gestuurd naar een voedingsdeskundige van een bepaald melkpoedermerk en mag haar maandag even bellen, toch ben ik benieuwd naar jullie ervaringen hier.
5 antwoorden en 40749411x bekeken
Beertje - schreef op 24-01 om 21:05
Hoi Kim!

Wat je kunt doen tegen het hele gulzige drinken is je zoontje voor de voeding een aantal minuten op een speen te laten zuigen. Dat is vaak de eerste heftig zuigbehoefte wat minder als je de fles gaat geven. Soms heeft het wel even wat oefening nodig.

Ik ben niet zo van de schema's en gemiddelden. Ik geeft dan ook bv op verzoek. Vandaag kwam mijn meisje 3 uur om het uur toen ineens weer om de 4 uur een regeldag dus. Met flesvoeding is het wel beter om op schema te geven. Dat werkt alleen niet altijd, ze hebben regeldagen, dagen van meer honger of minder honger. Als hij echt honger heeft gewoon voeden. Ze zijn nog zo klein van een echt schema kun je nu nog niet spreken. Blijft hij zo hongerig kun je eens kijken naar voeding voor hongerige baby's, weet even niet meer hoe dat heet. Had die ook bij mijn oudste.


Ik weet niet wat voor fles je gebruikt en wat voor speen daar zou je nog even naar kunnen kijken of dat nog wat kan uitmaken voor het knoeien en de hik. Sommige spenen hebben een kleinere opening waardoor ze harder moeten zuigen. 

Je niet al te druk maken meid! Kijk en luister naar je ventje hij kan heel goed aangeven wat hij nodig heeft. Als hij veel gaat spugen is hij overvoed.
BabyRelaxed - schreef op 25-01 om 09:54
Hoi Kim,
Graag zou ik willen weten wat jouw zoontje weegt en hoe vaak je hem per dag precies die 60 ml aanbiedt.
Ook ben ik benieuwd naar welke fles je gebruikt.

Baby's hebben snel en vaak de hik. Dit komt doordat het middenrif nog zo ontzettend soepel is. Gelukkig hebben baby's hier weinig last van. Je kan er ook niets tegen doen.
Als je wil kan je mij een mailtje sturen naar info@babyrelaxed.nl
BabyRelaxed - schreef op 25-01 om 09:59
Wat een heerlijk ventje trouwens!
madelene - schreef op 09-02 om 23:20
Ik gaf altijd  op verzoek ik hield mij niet aan een bepaald schema 
En ik gaf bij alle twee bv 
En dat was ook vaak achter elkaar ze waren ook regelmatig onrustig aan de borst maar toch hield ik vol doodmoe de wallen onder mijn ogen uitgeput elke nacht weer maar ik vond dat ik moest volhouden het is maar 1 keer in je leven dat je dat kunt mee geven aan je kindje 
En ook vaak tussen het drinken Door hadden ze gewoon behoefte aan geborgen zijn 
Vandaar ook dat ze vaak ook mijn borst zocht voor troost of om rustig te worden dat is vermoeiend maar ik vond moeder liefde betekent je zelf even helemaal op zij zetten voor je kindjes dus als dat betende dat
madelene - schreef op 09-02 om 23:25
Ik moest leiden met slaap tekort dan moest dat maar dat noest ik over hebben voor mijn kindjes het is juist zo korte periode dat je ze zoveel gezondheid en geborgenheid kunt mee geven 
Tja als je kindje een gulzige eter is dan is dat maar zo 
Ook dat gaat weer voorbij het zou zonde zijn om dan de bv af te kappen maar ieder zijn eigen keuze natuurlijk. 
Het ene kindje heeft meer behoefte aan voeding dan het andere kindje dat is nou eenmaal zo  Daar vindt je vanzelf je weg wel in

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gulzige & onregelmatige eter' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan