Duowagen, meerijdplankje of gewoon een single kinderwagen ? - Babyforum

Roos - schreef op 09-11 om 12:32
Hoi medemoeders!
Ik ben in verwachting van ons tweede kindje. Mijn eerste kindje is nu 13 maanden en kan al zelf lopen, als de tweede erbij komt is ze zo'n 22 maanden. Goed lopen kan ze dan dus gewoon.
Ik weet niet wat ik moet doen qua wagen, sowieso moet ik een wagen aanschaffen, maar welke ?
1.duowagen (bugaboo donkey) 
2. gewone kinderwagen met een meerijdplankje.
Mijn oudste is een eigenwijsje die lekker alles zelf wil doen, dus ik kan me voorstellen dat ze tegen die tijd voornamelijk wil lopen. Maar aan de andere kant is ze dan nog maar 22 maanden, ze is dan nog steeds erg klein en jong. Het lijkt me dan ook best fijn dat ze gewoon in een eigen zitje kan zitten of zelfs slapen als ze moe is. Vooral als je wandelingen gaat maken of echt goed shoppen? Dan is het misschien wel een voordeel dat je je kindje vast kunt zetten en niet gevaar loopt dat ze eigenwijs der eigen weg gaat??

Wie o wie heeft hier ervaring in of ideeën, ik hoor ze graag!!
6 antwoorden en 35096328x bekeken
Dok - schreef op 12-11 om 09:38
Hoi.. Mijn zoontje was 22.5 maand toen mn 2e geboren werd. Ik heb een duowagen aangeschaft en het is mijn beste keuze ooit geweest! Ook nu mijn oudste 3 jaar is geweest deze zomer gaat de duowagen nog regelmatig mee met de langere afstanden zodat hij tussendoor even kan uitrusten. Soms zet ik hem er ook gewoon zelf in als ik even snel een moet doorlopen of we langs/over drukke wegen lopen.
Ellen11 - schreef op 06-12 om 05:39
Mijn plan is om onze kleine meid (nu 1 week oud) in de draagdoek te doen en onze zoon (nu 22 maanden) in de wandelwagen. 
Ik heb ook nog een draagzak voor m'n zoontje dus kan het ook nog andersom doen mocht het zo uitkomen.
Bij oma (die 3 dagen in de week gaat oppassen) komt wel een duobuggy. 


Michaela - schreef op 06-12 om 07:40
Ligt er helemaal aan wat voor type mens je bent. 
Veel kinderen zitten tegenwoordig alleen maar in de auto (5 min naar de opvang) of in de kinderwagen, dan kunnen ze met 22 maanden nog niet ver lopen (en met 3 ook niet :ermm, in dat geval is een duowagen de beste oplossing.
Ben jij het type mens wat graag buiten is en graag loopt, zoals wij dat zijn, zou ik absoluut voor een plankje gaan.
Mijn dochter werd 15 weken geleden met 20 maanden grote zus en kan zeer goed lopen, wij hebben een Eichhorn Cosi S board, een echte aanrader!!
Dochter zit daar op als iets snel moet gaan of in de winker zodat ze niet overal aanzit, ze loopt probleemloos 2,5 km op een zeer acceptabel tempo, omdat we altijd veel met haar gelopen hebben.
Ellen11 - schreef op 06-12 om 08:19
Die ziet er inderdaad handig uit! Kun je zelf nog wel lekker lopen met dat ding achter de wagen?
Michaela - schreef op 06-12 om 09:59
Je moet er schuin achter lopen, als je een licht rijdende/sturende kinderwagen hebt is dit geen probleem, dat ding rijdt zeer licht, merk je absoluut niets van!
Ik heb een Maxi Cosi Mura 3, duw met 1 hand en in de andere hand de hond 
Roos - schreef op 01-01 om 13:38
Ondanks dat onze meid al vanaf 10 maanden loopt en met 22 maanden dus prima kan lopen hebben we gekozen voor de bugaboo donkey duowagen.
Gemak van een 1 persoons en 2 persoon's wagen. Momenteel gebruiken we hem ook al alleen met onze huidige dochter en dan straks voor 2. Vooral handig bij grotere uitstapjes of alleen op stap met 2. Onze dochter is namelijk nogal bijdehand je met sterke eigen wil.. wel makkelijk om vast te kunnen zetten indien nodig.
Hebben hem wel 2de handschoenen aangeschaft ookal kost die dan nog klauwen vol met geld. Maar hij ziet er top uit en we zullen maar een kleine afschrijving hebben wanneer die weer weg gaat.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Duowagen, meerijdplankje of gewoon een single kinderwagen ?' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan