Voedingen - Babyforum

Cnudje_1 (Gast) - schreef op 11-02 om 15:39
Hoi Ik had nog een vraagje
Onze meid is nu 5 dagen oud en vraagt 's nachts constant voeding.
Het ziekenhuis zei dat dit normaal was. Dat dit is omdat de borstvoeding op gang moet komen.
Enkel bv geven op vraag

Nu na enkele nachten van geen slaap begin ik te twijfelen.
Gedurende de dag slaapt zij bvb van 11 tot 16u. Dan komt ze wakker, verse pamper en voeding en dan kan zij opnieuw inslapen tot 19u of zo, dan opnieuw ritueel tot 's nachts.
Dan begint het. Ze vraagt de ganse nacht voeding. Ik moet ze zelfs in mijn bed laten liggen bij mij, want ze wil niet meer terug in haar wieg. Gedurende de dag maakt ze daar geen punt van.
Ze drinkt dan ook constant. Ik wissel dan steeds van borst als ze loslaat na een poos, zodat ik toch gemakkelijk 6 borsten per nacht kan geven.
Ze valt steeds in slaap en ik ook en dan word ik wakker en schrik me een bult dat ze nog bij mij ligt.
In haar wieg leggen als ze slaapt 's nachts lukt niet. We mogen ze er steeds uithalen want dan is ze heftig op zoek naar een tepel en krijst ze alles wakker. Voeden sust haar en ze sabbelt dan ook regelmatig terwijl ze nog aan mijn borst hangt.
Is dit normaal? Of komt dit na enkele dagen goed?
3 antwoorden en 34100562x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 11-02 om 21:18
Het is normaal zeker als je op verzoek eten geeft. Er gaan vanzelf meer tijd tussen zitten. Wat je evt kunt doen is overdag strak om de 3 a 4 uur voeden, dus haar wakker maken voor de voeding en dan na 23 uur haar weer zelf laten komen tot de volgende morgen 6 a 7 uur en weer steeds wakker maken om de 3 a 4 uur voor voeding. Ook overdag met de gordijnen open laten slapen. Zo leerd ze wat dag en nacht is. Overdag niet overdreven stil doen maar gewoon je ding. En juist met de nachtvoeding zo stil mogelijk blijven. Door haar overdag meer te voeden raakt ze sneller verzadigd en heb je kans dat ze snacht wat langer slaapt tot ze honger heeft. Maar let wel je zult de eerste weken nog snachts voeding moeten geven want dat heeft ze gewoon nodig. Zeker de eerste 4 weken s nachts niet meer als max 6 uur ertussen laten zitten.
JojoB - schreef op 11-02 om 23:02
Je kindje Is nog maar 5 dagen oud... die heeft nog totaal geen ritme. Maak je er maar niet te druk om. Dat ritme komt vanzelf. Probeer relaxed te blijven en bijv overdag een paar uren slaap in te halen. Wat het sabbelen betreft... Zolang je kindje goed aangelegd Is kunnen je tepel heel wat hebben. In het begin Is dit nog niet helemaal prettig maar na een week of 2 a 3 doet voeden echt geen pijn meer!
Rustig blijven.... niet te druk maken. Alleen kalmte kan u redden! Hahaha
proud_mommy - schreef op 25-02 om 18:06
Hoe gaat het nu? Mijn kleine is 3 dagen ouder als dit een bericht van 2018 is.  Heb dat ook gehad. Toen bakerde ik de kleine in en sliep hij lekker door. Nu is hij weer vaker wakker maar dat komt omdat hij verkouden is.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voedingen' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan