Stress - Babyforum

Cnudje_1 (Gast) - schreef op 14-02 om 12:18
Hoi
ik ben vorige week maandag bevallen van een dochtertje.
Nu zijn we sedert donderdag thuis en ik zit al iedere dag te wenen. De borstvoeding verloopt super maar is zeer zwaar. Sedert mijn ontslag slaap ik bijna niet 's nachts daar onze kleine steeds ad borst wil (voeding, maar ook zuigen en bij mama zijn (clusteren)). Soms overdag kan ik wat slapen als zij slaapt maar dat is ook weinig. De vroedvrouw komt dan, Kind en Gezin, dan op controle bij de kinderarts...bezoek die nog komt...er komt geen einde aan.
Ik voel dat ik ten einde raad ben en ook de relatie met mijn man staat op springen. Hij zegt dat hij alle huishoudelijke taken zal opnemen, maar steeds als ik iets vraag moet ik maar horen dat ik kort ben of niet vriendelijk...ja daag hij kan wel slapen he!
De verwijten ben ik ook moe. Terwijl ik bv geef tik ik dit in met 1 hand (vlug) en zegt hij 'je bent niet bezig met je kind'...ik kan ontploffen!
Ook bij het verversen of ban geven komen we steevast in discussie. De een zit te kijken op de ander zijn handelingen en geeft commentaar. Al die zaken verlopen nog stroef want het is ons eerste kind, maar zo gaat dit niet verder.
Voor mijn dochter is al die ruzie niet goed! Ik huil steeds, roep dan om mij te verdedigen...maar ik ben moe
Hadden jullie dit ook?
1 antwoord en 33934584x bekeken
JojoB - schreef op 14-02 om 14:12
Jammer dat je de kraanweek zo ervaart. Logisch dat je moe bent en een kort lontje hebt. Het laatste wat je nu kan gebruiken Is een man die het allemaal beter weet. Dit kun je hem ook best vertellen op een moment dat er even geen spanning Is.  Dat jij kapot bent... last van je hormonen hebt en dat hij dat maar even Door de vingers moet zien.
Verder wat bezoek betreft.... dat kun je afzeggen. Of ander ga je na een klein uurtje naar boven. Niemand heeft er wat aan dat jij straks helemaal gefrustreerd thuis zit. En je kind al helemaal niet. Zorg eerst voor jezelf dan komt de rest vanzelf wel.
schakel desnoods Hulp in van je ouders familie of vrienden en bespreek je emoties met bijv de verloskundige of arts.
niet te lang Door blijven modderen hoor. Het ouderschap Is best pittig!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Stress' in het Babyforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan